Geavanceerd
mobiel
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer
stopplaats Liendert - omschrijving op stationsweb

stopplaats Liendert

Telegrafische verkorting: Ldt
lijnkmjaar
Utrecht- Zwolle23,81863
Geopend op1 mei 1901
Gesloten op3 okt 1926

treinstation buiten gebruik
Provincie: utrecht

Welk cijfer geef je dit station?
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
1 bezoeker heeft dit station het cijfer 5 gegeven.

Deel uw herinneringen aan of stel een vraag over station Liendert

Blijf per mail op de hoogte van toevoegingen bij dit station

Reacties (10)

Plaats zelf een opmerking bij dit station, of stel een vraag
Joep van Daalen7 jan 2012
Reageer op deze vraag/ opmerking
De aankondiging van de sluiting in 1926 staat op pagina 1 van de Nieuwe Rotterdamsche Courant van 04-10-1926, te vinden op het krantenarchief van kb.nl (http://kranten.kb.nl/view/article/id/ddd%3A010028666%3Ampeg21%3Ap001%3Aa0004): Met ingang van de winterdienstregeling, zijn de volgende spoorweg-halten opgeheven: Diermen en Volenbeek, op de lijn Nijkerk-Zwolle; Gelselaar, op de lijn Neede-Goor, en Liendert, op de lijn Amersfoort-Nijkerk. Op de lijn Almelo-grens is geopend de halte De Riet, echter voorloopig alleen voor werklieden.
Antwoord webmaster:
dank, ik heb de data overgenomen.
Sjoerd Eeftens20 aug 2011
Reageer op deze vraag/ opmerking
Volgens gegevens van Van de Meene is Liendert bij wp 25 geopend op 1 mei 1901 en gesloten op 3 oktober 1926 volgens dienstorder 1897 NS. Nu houdt deze site de dienstregelingdatum aan, maar er zit wel veel verschil tussen 1922 en 1926. Misschien kan een dienstregelingenfreak dit nog eens nakijken.
Antwoord webmaster:
dank ik heb het aangepast. tot we meer info van de dienstregelingen hebben is het het beste om 1926 aan te houden, hoewel dus waarschijnlijk volgens onze definitie onjuist.
Barry19 aug 2011
Reageer op deze vraag/ opmerking
Volgens deze site: http://www.tijdbalk-amersfoort.nl/tijdbalk/scripts/index.php?actie=toondetail&ID=551 i sstopplaats Liendert geopend in 1901 en gesloten in 1922.
Antwoord webmaster:
dnak, ik heb de data op mijn site opgenomen.
Harry10 aug 2011
Reageer op deze vraag/ opmerking
De halte lag bij het toenmalige buurtschap Liendert (ik tel 3 huizen) Het land eromheen staat met dezelfde naam aangegeven. Dat wat nu Schothorst heet, lag vroeger noordelijker (5 huizen) Het huidige Schothorst zou dus net zo goed Liendert kunnen heten. Een screenshot van een oud kaartje bij dit soort haltes zou informatief zijn. wel veel werk.
Antwoord webmaster:
ja dat is erg veel werk en niet te automatiseren helaas. of misschien kan ik toch iets doen met RD coordinaten en historische kaarten. zal er eens naar kijke.
Harry9 aug 2011
Reageer op deze vraag/ opmerking
Deze stopplaats lag op de huidige kruising spoorweg/rondweg Oost. Nu helemaal volgebouwd, toen 2 kilometer buiten de stad. En weldegelijk op de lijn naar Zwolle (historiekaart.nl) En ja, 4 jaar geleden was er (even) sprake van heropening. Dat Schothorst op 500 meter afstand ligt, deed er blijkbaar niet toe... Als dit er ooit komt denk ik er hard over een privé stopplaats aan te vragen in mijn woonplaats of tenminste een eigen ingang. Want ik moet zeker 100 meter omlopen via de stationshal, terwijl ik het perron vanuit mijn woonkamer kan zien.
Antwoord webmaster:
wat vreenmd dat het daar lag. de wijk die nu liendert heet ligt veel meer naar het zuiden, op google staat het tenminste aangegeven bij de vogelbuurt. en heropening was inderdaad wel grote onzin geweest zeg. wie dat verzonnen had. vathorst is veel nuttiger
Leen Kievit26 jun 2011
Reageer op deze vraag/ opmerking
Op grond van topografische kaarten met die halte erop, lijkt het erop dat de halte Liendert dichter bij Amersfoort ligt dan het huidige station Schothorst. De kilometrering zou dan ongeveer 23,8 zijn.
Antwoord webmaster:
dank ik heb het verbeterd.
Marcel Vis31 jan 2009
Reageer op deze vraag/ opmerking
Hallo, Op de lijn Utrecht-Zwolle, staat halte Liendert vermeld. Omdat ik op de kaart eens wilde zien waar deze halte heeft gelegen/gaat komen, heb ik de naam Liendert gezocht in google.maps. Deze naam komt eigenlijk alleen in de wijk voor die aan de lijn naar Deventer ligt. Deze lokatie lijkt mij ook logischer.
Antwoord webmaster:
dat de naam liendert nu op een andere plek voorkomt wil niet zeggen dat dat altijd zo geweest is. in dienstregelingen staat aan de lijn naar zwolle een halte liendert, dus neem ik die op mijn site op, dat verander ik niet op basis van een straatnaam. hoevelaken ligt tegenwoordig ook dicht tegen de lijn naar apeldoorn aan (en vroeger ook al) maar had ook een halte in een uithoek van de gemeente aan de lijn naar zwolle, op verre afstand van het dorp zelf.
Daniel7 mei 2007
Reageer op deze vraag/ opmerking
Hoezo via de lijn naar zwolle ? dan heeft het toch geen zin. Gewoon Station Amersfoort-Liendert ;) Dar is ook handig voor de inwoners Liendert-Rustenburg en een overdekte winkelcentrum lienderburg zou ook mooi zijn
zappa7 mei 2007
Reageer op deze vraag/ opmerking
het klikt allemaal welmleuk maar eerst zie te maken het is wel makkelijk zit namelijk ook op het roc
stefan24 jan 2007
Reageer op deze vraag/ opmerking
De PVDA in Amersfoort wilt dat er een station Liendert komt. Dit is i.v.m. de scholieren die van buiten Amersfoort komen en dan vooral de scholieren die uit het oosten komen. Het station moet gebouwd worden aan de spoorlijn Amersfoort - Ede-Wageningen. Zodat de scholieren niet eerst naar Amersfoort C.S. moeten en daarna naar Amersfoort Schothorst moeten reizen met de trein.
Antwoord webmaster:
dat is vreemd, omdat dan juist wel over amersfoort centraal gereisd moet worden. Het station kan dan beter aan de spoorlijn naar Zwolle worden geplaatst.

Uw reactie:

naam: *
e-mail: *
los deze som op **
Toon mijn mailadres niet op de site
Uw opmerking of vraag: *

* verplicht veld
** omdat er blijkbaar nogal veel spam op dit formulier wordt ingevuld (die ik dan handmatig moet verwijderen) moet je deze eenvoudige som oplossen om te tonen dat je geen spam robot bent.
N.B. Voor diegenen onder jullie die niet zo'n ster in rekenen zijn: het antwoord is dus 2.

Nieuws

Bewoners Liendert kunnen station voorlopig vergeten (15 feb 2007)
Haalbaarheid extra station Amersfoort bekeken (14 feb 2007)

Stations in de omgeving

Amersfoort Schothorst (1000 m)
Amersfoort Vathorst (1,3 km)
Hooglanderveen (1,8 km)
Hoevelaken (oud) (2,5 km)
Amersfoort Staat (2,8 km)
Kleine Koppel (3,1 km)
Amersfoort NCS (3,7 km)
Amersfoort (4,2 km)
De Vlasakkers (4,7 km)
Hoevelaken (5,3 km)
Er is geen station geselecteerd.
Heeft u zelf foto's die in deze verzameling zouden passen, mail deze dan naar Wichor Bramer. Het gaat daarbij om foto's van het station of van stationsgebouwen. Foto's van treinen waarop geen stations te zien zijn neem ik niet op op mijn site.


U kunt naar deze pagina linken als http://www.stationsweb.nl/liendert