Geavanceerd
mobiel
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer
halte Lelystad Zuid - foto's en omschrijving op stationsweb

halte Lelystad Zuid

Telegrafische verkorting: Llsz
lijnkmjaar
Weesp- Lelystad37,51988
Geopend op 28 mei 1988

gepland treinstation
Provincie: flevoland

ruwbouw (1987)De ruwbouw voor het station is al aanwezig sinds de opening van de spoorlijn. Verder is het er echter nooit van gekomen het af te bouwen.

adres: 

Larserdreef 308
Lelystad
kaartje van de omgeving

Welk cijfer geef je dit station?
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
19 bezoekers hebben dit station gemiddeld een 6,4 gegeven.

Deel uw herinneringen aan of stel een vraag over station Lelystad Zuid

16 afbeeldingen

23 afbeeldingen van dit station hebben reeds een waardering gekregen.
Sorteer de afbeeldingen op waardering
De laatst toegevoegde afbeeldingen op 17 dec 2011 zijn omrand.

1980 (1)
2000 (15)
2010 (11)

Station dat in ruwbouw al aanwezig is sinds de opening van de flevolijn. Echter tot op heden nooit afgebouwd.

Blijf per mail op de hoogte van toevoegingen bij dit station

Reacties (34)

Plaats zelf een opmerking bij dit station, of stel een vraag
Arjan Krabbenbos27 nov 2018
Reageer op deze vraag/ opmerking Deze opmerking is gemarkeerd als ongepast
Station Lelystad Zuid ligt thans in een buitengebied met maar weinig bebouwing er om heen. Het enige grote gebouw in de buurt van dit in ruwbouw zijnde toekomstige station is de gevangenis. Leuk voor de cipiers en de criminelen , als voor hun bezoekers, maar de trein rijdt hier nog steeds non stop voorbij! Het is sinds 1988 toen de Flevolijn openging tot Lelystad Centrum, niet meer dan 2 korte stukjes betonnen aparte zijperrons. En dat al ruim 30 jaar!Voorlopig zal dit misschien wel minstens nog eens 30 jaar gaan duren, eer het de moeite loont om er een echt station van te maken! Almere groeide eenmaal harder dan de hoofdstad van deze 12de (Polder) provincie!. In het programma Spookspoor van J en M Productions, speelt dit thans nooit verder afgebouwde en geopende stationnetje een hoofdrol.
P.P. van Birgelen1 jan 2017
Reageer op deze vraag/ opmerking Deze opmerking is gemarkeerd als ongepast
De ruwbouw van halte Lelystad Zuid is in november/december 2016 gedeeltelijk gesloopt, waarbij het zou gaan om de traptorens en hellingbanen ('luie opgangen'). Dit in het kader van de veiligheid, daar het een geliefde plek is voor hangjeugd, graffitispuiters en fotografen. Zie: [http]www.omroepflevoland.nl/nieuws/141785/lelystad-gedeeltelijke-sloop-spookstation-lelystad-zuid
André8 mei 2015
Reageer op deze vraag/ opmerking Deze opmerking is gemarkeerd als ongepast
De verbindingsweg een paar honderd meter langer maken. Een grote P+R parkeerplaats erbij, fietsenstalling en een buslijn en met een simpel perron als ooit Almere Strand kan dit december 2015 gewoon in gebruik genomen worden. Hoe moeilijk kan het zijn. Wel wat camerabewaking en een frietkot erbij, Een uitkomst voor vele Lelystedelingen in de zuidelijk wijken die dan niet naar Centrum hoeven en voor vele anderen. Verhuizen kan altijd nog laat die Infrastructuur werken.
jari12 apr 2014
Reageer op deze vraag/ opmerking Deze opmerking is gemarkeerd als ongepast
Ik ben mogelijk van plan om dit station te bezoeken, heeft iemand tips voor me om er te komen?
Roel5 mrt 2013
Reageer op deze vraag/ opmerking
Lelystad zuid zal nooit worden geopend. Als het gebied zuid zal worden ontwikkeld en er is sprake van een nieuwe halte, zal dit wat zuidelijker worden gebouwd. Bron : GVVP Lelystad
Joy Kensmil3 dec 2012
Reageer op deze vraag/ opmerking
Zo heel vreemd vind ik de aanleg van dit station destijds nog niet. Station Almere Parkwijk is ook alvast gebouwd bij de aanleg van de Flevolijn, maar pas in 1996 geopend. Als Lelystad harder was gegroeid weet ik zeker dat dit station nu ook in gebruik zou zijn. Waar we wel vraagtekens bij kunnen plaatsen is dat ze geen rekening hebben gehouden met Almere Poort, want ze waren heus niet van plan dit voor altijd een leeg veld te laten zijn. Hoe dan ook hoop ik dat ze dit station alsnog ooit in gebruik gaan nemen met deze ruwbouw. Een beetje creatieve architect kan er wel wat mee.
T Nagtegaal29 sep 2011
Reageer op deze vraag/ opmerking
Het station hebben ze destijds aangelegd in verband met de verwachte groei van Lelystad. Door de opkomst, sterke groei en gunstige ligging van Almere raakte de groei van Lelystad achterop. De bedoeling is dat er aan de zuidkant van Lelystad nog ruim 8000 woningen bijkomen maar dat ligt in een tijdsbestek van 20-30 jaar.
Antwoord webmaster:
tegen die tijd zal het karkas van het station dat er al ligt wellicht achterhaald zijn en moeten ze alsnog nieuw beginnen te bouwen. inmiddels zijn ze in almere bezig stations te bouwen die bij de opening van de lijn niet voorzien waren.
Arnoud12 mrt 2011
Reageer op deze vraag/ opmerking
Er zijn plannen voor een tweede station in de buurt van dit station. Er komt een woonwijk ten westen van Lelystad, waar 1/3 van de bevolking gaat wonen, zo'n 8000 woningen. Ze zijn druk aan het bouwen. Er komt ook een extra afslag op de A6 en ook een station. Door de recessie echter, is er vertraging in de plannen.
Antwoord webmaster:
het wordt niet op de huidige locatie gebouwd, de ruwbouw wordt niet gebruikt, maarhet komt op een andere plek, begrijp ik uit je verhaal?
T. Nagtegaal5 mrt 2011
Reageer op deze vraag/ opmerking
Ik las vorige week in de lokale krant dat de NS/Prorail de komen 10/15 jaar nog geen meerwaarde ziet in het in gebruik nemen van Lelystad Zuid op de huidige locatie. Bovendien vinden ze de locatie achterhaald en zou een eventueel toekomstig station meer in zuidelijke richting komen, vlakbij de verbindingsweg die dan aan moet sluiten op de A6 en als transferium voor het vliegveld moet dienen. Dus ga er maar van uit dat er voorlopig geen treinen stoppen op Lelystad Zuid.
Antwoord webmaster:
ja daar is geen enkele huizenbouw in de buurt gepland, dus dat zal er de eerstkomende tijd wel niet van komen inderdaad. waarom ze dat zo voortvarend hebben aangelegd toen mag joost weten.
anoniem25 feb 2011
Reageer op deze vraag/ opmerking
Lelystad noord zou gunstelijker geweest zijn...
Antwoord webmaster:
ja maar daar rijdt de trein niet langs. tenminste, er lag tot voor kort alleen een opstelterrein. was jij ook diegene van die vraag bij station Oss toevallig?
Mark7 jun 2010
Reageer op deze vraag/ opmerking
Prorail zag dit station kennelijk in 2005 als een volwaardig station: Drie graffitispuiters aangehouden bij station Lelystad Zuid
Björn Lammers5 apr 2009
Reageer op deze vraag/ opmerking
Ik ben benieuwd waar Arjen zijn dienstregeling voor de Hanzelijn vandaan haalt. Hoewel het op deze site voornamelijk over stations gaat toch even een reactie. Volgens een doorgaans zeer goed ingelichte bron op Somda is de huidige visie op de treinen die over de Flevolijn/Hanzelijn gaan als volgt: 4x per uur IC Amsterdam Centraal - Almere Centrum 2x per uur IC Lelystad Centrum - Schiphol (-Den Haag Centraal) 2x per uur IC Den Haag Centraal - Schiphol - Zwolle - Groningen 2x per uur Sprinter Amsterdam Centraal - Zwolle Dus geen treinen van/naar Zandvoort of Leeuwarden op deze lijn.
Antwoord webmaster:
dit soort discussies zijn voor mijn site ook wel interessant hoor. ik wil het alleen niet bij houden in mijn database als er iets in de treinenloop verandert.
Arjan Krabbenbos4 apr 2009
Reageer op deze vraag/ opmerking
Als de Hanzelijn in gebruik genomen wordt, gaan de treinen van/naar Utrecht Centraal doorrijden tot Lelystad Centrum en kan eindelijk de halte Lelystad Zuid geopend worden. Bovendien kunnen de stoppers/Sprinters Den Haag C. LeidenC. Lelystad doorrijden tot Zwolle en hier ook prima even halt houden. De IC's Zandvoort-AmsterdamC rijden via Hanzelijn verder via Zwolle naar Groningen of Leeuwarden. Dan is ook de Flevolijn eindelijk voltooid qua stations/haltes, welke ooit in 1987 startte met het lijngedeelte tot Almere Buiten.
Antwoord webmaster:
de halte kan nu ook wel geopend worden, maar het heeft heel weinig zin omdat er geen bebouwing in de buurt is.
Björn Lammers16 mrt 2009
Reageer op deze vraag/ opmerking
Ja, de Hanzelijn wordt geschikt voor 200 km/h. De plannen schijnen nu te zijn dat er een aparte Sprinter/stoptrein komt naast de Intercity. De Intercity zou dan alle Almeerse stations behalve Centrum, Dronten en Kampen Zuid overslaan. Opening van Lelystad Zuid lijkt me sowieso pas nuttig nadat er bebouwing omheen is gelegd, nu ligt het nog midden in de weilanden.
Chris van den Berg14 mrt 2009
Reageer op deze vraag/ opmerking
Ik heb geluiden gehoort vanuit de gemeente dat station Lelystad Zuid daadwerkelijk na de spoor verdubbeling van Almere - Dronten - Zwolle in dienst zou moeten gaan treden dat houdt in dat in 2012 geopend moet worden lijkt mij. Maar de NS loopt wel vaker dingen te roepen en achteraf scheelt het 2 tot 5 jaar. Maar wat ik begrepen heb is dat de flevo/hanzelijn geschikt gemaakt gaat worden voor treinen tot 200km/u hoe zit dat dan?
Antwoord webmaster:
als ze ook in dronten en kampen stoppen heeft die snelheid ook weinig nut denk ik, voor ze op stoom zijn moeten ze alweer afremmen.
maarten23 feb 2009
Reageer op deze vraag/ opmerking
Is dit station WEL of NIET in gebruik want ken alleen het station Lelystad centrum grt.Maarten,.
Antwoord webmaster:
nee dat is niet in gebruik inderdaad. oh ik zie dat er wel staat geopend in 1988. waar ie dat vandaan haalt... zal het eens nakijken.
Kelvin12 jan 2009
Reageer op deze vraag/ opmerking
Heeft hier wel eens per ongeluk een trein gestopt
P.P. van Birgelen28 apr 2008
Reageer op deze vraag/ opmerking
De link uit mijn vorige bericht is gewijzigd in verband met een nieuwe site. Deze luidt nu: http://www.verlatenspoor.nl/reportage6-1.htm
Victor17 mrt 2008
Reageer op deze vraag/ opmerking
Almere 5 (thans Almere Oostvaarders) was jarenlang een broertje van Lelystad Zuid. Verder hebben of hadden we Zoetermeer Centrum West, dat nooit afgebouwd is, maar wel in dienst was.
Antwoord webmaster:
oh ja, dat was ik inderdaad even vergeten. Oostvaarders was lang Almere 'Spookstation'.
Patrick16 mrt 2008
Reageer op deze vraag/ opmerking
Zijn er (vroeger) nog meer stations in ruwbouw (geweest?)
Antwoord webmaster:
niet dat ik weet, iemand anders? Ik bedenk me nu wel de halte Beukelsdijk, dat station is wel aangelegd maar nooit in gebruik genomen.
P.P. van Birgelen6 feb 2008
Reageer op deze vraag/ opmerking
Op 5 februari 2008 bezocht ik dit verlaten station. Een fotoreportage van dit bezoek is te vinden op mijn site Verlaten Spoor.
anoniem15 dec 2007
Reageer op deze vraag/ opmerking
eenmaal beginnen ook afmaken....
Antwoord webmaster:
maar ja, als er geen woningen in de buurt staan heb je niet veel aan dit station. dus nu afmaken heeft echt totaal geen nut.
Heimen Stoffels9 dec 2007
Reageer op deze vraag/ opmerking
Eigenlijk is het station nu al rijp voor de sloop ;) Er ligt geen straat, maar het ligt dicht bij de gevangenis. Vanaf daar is het makkelijk te lopen. Op dit moment is er overigens geen sprake van bouw in Lelystad-Zuid. Bussen zullen er gaan rijden als er gebouwd gaat worden.
Victor Lansink13 jun 2007
Reageer op deze vraag/ opmerking
De Railtrash!-link naar station Lelystad Zuid is gewijzigd en luidt nu: http://www.railtrash.fotopic.net/c1230762.html.
seinhuis5 jun 2007
Reageer op deze vraag/ opmerking
Op dit momend zijn weer plannen om het station verder af te maken en treinen laten stoppen.
Christian18 feb 2007
Reageer op deze vraag/ opmerking
ik vind het eigenlijk wel zonde dat, dit station nooit afgebouwd is. ik denk dat lelystad wel een 2e station nodig heeft. maar gelukkig w straks wel. gaan er eigenlijk ook bussen rijen.
Antwoord webmaster:
ik weet niet of er bussen komen.
milco11 feb 2007
Reageer op deze vraag/ opmerking
hoe heet de straat van dit toekomstige station?
Antwoord webmaster:
geen idee, ligt er al een straat dan?
milco11 feb 2007
Reageer op deze vraag/ opmerking
ik weet niet maar bij de meeste toekomstige stations ligt meestal wel een straat of een landweg.
milco10 feb 2007
Reageer op deze vraag/ opmerking
als dit station af is, gaan er alleen stoptreinen stoppen of ook intercity’s (wat eigenlijk sneltreinen zijn)
Antwoord webmaster:
geen idee, ik ken de plannen van de ns niet. dat soort vragen kan ik niet beantwoorden. ik vermoed dat het alleen stoptreinen zullen worden.
Jan Willem van Soomeren2 dec 2006
Reageer op deze vraag/ opmerking
Waarom het zo lang duurt voordat lelystad - Zuid opengaat komt omdat in de jaren tachtig lelystad duizenden inwoners vertrokken naar Almere of elder in het land en daardoor het plan zuid voor langere tijd is uitgesteld. Met lelystad - Zuid wordt in 2008 begonnen de afbouw van het station staat voor 2014 gepland,.
Victor6 sep 2006
Reageer op deze vraag/ opmerking
De link van Andre van de Berg werkt niet meer, maar deze wel: http://www.railtrash.fotopic.net/c1059462.html
Jan Willem van Soomeren8 jun 2006
Reageer op deze vraag/ opmerking
Station Lelystad Zuid gaat alsnog open zo gauw de wijk Lelystad Zuid is geopend en voldoende volgebouwd is. Station open tussen 2010 en 2015
Antwoord webmaster:
Toch rijkelijk laat. Zo'n 25 jaar na het bouwen van de ruwbouw. Die zal tegen die tijd dan ook wel rijp zijn voor de sloop.
Andre van den Berg7 jun 2006
Reageer op deze vraag/ opmerking
Ben er laatst ook geweest en heb foto's gemaakt, zie deze link
Ivo4 okt 2005
Reageer op deze vraag/ opmerking
Dit is het engste spook station/ halte van heel nederland

Uw reactie:

naam: *
e-mail: *
los deze som op **
Toon mijn mailadres niet op de site
Uw opmerking of vraag: *

* verplicht veld
** omdat er blijkbaar nogal veel spam op dit formulier wordt ingevuld (die ik dan handmatig moet verwijderen) moet je deze eenvoudige som oplossen om te tonen dat je geen spam robot bent.
N.B. Voor diegenen onder jullie die niet zo'n ster in rekenen zijn: het antwoord is dus 2.

Nieuws

Station Lelystad Noord geen haalbare kaart (31 mei 2008)
NS en Lelystad studeren samen op Regio-poortstation in Lelystad Zuid (14 nov 2007)
Eind 2008 eerste paal Warande, over station Lelystad Zuid nog niets duidelijk (27 mei 2007)
Lelystad maakt haast met extra aansluiting A6 en station Zuid (16 dec 2003)

Stations in de omgeving

Lelystad Centrum (1,4 km)
Almere Oostvaarders (13,7 km)
Dronten (13,7 km)
Almere Buiten (18,2 km)
Harderwijk (20,1 km)
Almere Parkwijk (21,2 km)
Horst- Tonsel (21,3 km)
Hulshorst (21,9 km)
Almere Centrum (22,7 km)
Nieuw Groeneveld (23,2 km)
Er is geen station geselecteerd.
Heeft u zelf foto's die in deze verzameling zouden passen, mail deze dan naar Wichor Bramer. Het gaat daarbij om foto's van het station of van stationsgebouwen. Foto's van treinen waarop geen stations te zien zijn neem ik niet op op mijn site.


U kunt naar deze pagina linken als http://www.stationsweb.nl/lelystadzuid