Geavanceerd
mobiel
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer
stopplaats Grintweg Bussum-Hilversum - omschrijving op stationsweb

stopplaats Grintweg Bussum-Hilversum

lijnkmjaar
Amsterdam- Zutphen23,6561874
Geopend op1 jan 1882
Gesloten op1 jan 1892

treinstation buiten gebruik
Provincie: noord-holland

Welk cijfer geef je dit station?
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Je bent de eerste bezoeker die dit station een waardering geeft.

Deel uw herinneringen aan of stel een vraag over station Grintweg Bussum-Hilversum

De aan de oostzijde van de overweg gelegen stopplaats is nog herkenbaar aan een verbreding van de berm en een dichtgegroeide toegangsweg vanaf de Bussumse Grintweg aan de zuidzijde van de spoorlijn. De weg voert thans met een viaduct over het spoor.

Blijf per mail op de hoogte van toevoegingen bij dit station

Reacties (7)

Plaats zelf een opmerking bij dit station, of stel een vraag
Sjoerd Eeftens28 mrt 2013
Reageer op deze vraag/ opmerking
Grintweg en Renbaan waren niet dezelfde stopplaats. Grintweg lag bij km 23.656 (woning 26), Renbaan bij km 24.675 (even voor woning 27) en dan kwam Kraailoosche weg bij km 26.181 (bij woning 28).
Antwoord webmaster:
dank, ik had renbaan nog niet op mijn site staan blijkbaar. heb hem nog toegevoegd (alleen die bij wolfheze en scheveningen)
paul schneiders24 mrt 2013
Reageer op deze vraag/ opmerking
Is halte Grintweg Bussum-Hilversum dezelfde als RENBAAN? Die naam kom je nog in 1904 tegen en naar mijn mening lag die halte op de plek van Grintweg Bussum-Hilversum, vlakbij de watertoren. Opheldering hierover stel ik zeer op prijs.
Antwoord webmaster:
ik weet het zelf niet, maar ik denk anderen wel. sjoerd eeftens wellicht? hij zal dit bericht waarschijnlijk wel lezen.
Harry13 aug 2011
Reageer op deze vraag/ opmerking
In hoeverre is het huidige station Bussum-zuid hiervan een voortzetting? Die 170 meter verschil zit m in het toenmalige wegennet. Hamvraag: hoe ver moeten 2 opeenvolgende stations van elkaar verwijderd zijn om niet of wel als 1 aangemerkt te worden? En in hoeverre spelen tijd en veranderde infrastruktuur mee? In dit geval zit er meer dan 70 jaar tussen sluiting van ene en opening van andere station. Iets anders dan bv. 2 jaar ivm herinrichting van de regio. Wat er in de dienstregeling staat is natuurlijk heilig. Eh, term zusterstation in zo'n geval iets?
Antwoord webmaster:
ik vind het geen voortzetting, maar dat is mijn eigen mening, weer iets om met de klankbordgroep te discussieren. wanneer is iets een voortzetting, en wanneer is iets nieuw?
B. Blaas18 dec 2010
Reageer op deze vraag/ opmerking
Volgens mijn info heeft hier onze overgrootvader Hendrik Blaas gewoond. Hij en ook zijn vrouw waren hier spoorwachters en volgens zeggen zou het verdedigingswerk (werk 3 van Naarden) in de volksmond, "Het Fort van Blaas" genoemd zijn. Misschien dat iemand mij daar iets meer over kan vertellen. Het huisje stond ter hoogte van de r-k-begraafplaats.
Antwoord webmaster:
ik kan er niet meer over vertellen dan dat wat hier op mijn site staat, maar misschien een van de andere bezoekers? je kunt ook in het utrechts archief op achternaam zoeken. die index staat niet online, maar ze hebben een bestand met alle personeelsdossiers van de spoorwegen waar je overgrootvader wellicht wordt genoemd.
Sjoerd Eeftens8 jul 2008
Reageer op deze vraag/ opmerking
Wat Victor schrijft klopt: de halte lag bij woning 26, km 23.666, woning linksachter de overweg bij km 23.656. Volgens een opgave van Van de Meene is de halte slechts open geweest tussen 1882 en 1892. Het haltegebouw van Bussum Zuid ligt overigens bij km 23.820. De naam van de oude halte was: Grintweg Bussum - Hilversum; Grint dus met een t en de naam zonder haakjes.
Patrick7 jul 2008
Reageer op deze vraag/ opmerking
ik probeer de resten van voormalig station bussumse grintweg (station 1494) te vinden (woon er vlakbij) maar kom er niet uit. Zoals ik het begrijp tussen Bussum zuid en Hilversum noord?
Antwoord webmaster:
ik weet het ook niet precies waar die stopplaats gelegen heeft. Ik zal je bericht op mijn site opnemen bij het betreffende station, dan zal er wel iemand zijn die het weet.
Victor7 jul 2008
Reageer op deze vraag/ opmerking
De halte bevond zich naar ik aanneem bij de toenmalige overweg (tussen de Brinklaan en de Bussumergrindweg), bij wachtpost 26, km. 23.666, dus precies op de plaats van het huidige Bussum Zuid.
Antwoord webmaster:
Aha dank je wel. Bedankt voor het snelle antwoord.

Uw reactie:

naam: *
e-mail: *
los deze som op **
Toon mijn mailadres niet op de site
Uw opmerking of vraag: *

* verplicht veld
** omdat er blijkbaar nogal veel spam op dit formulier wordt ingevuld (die ik dan handmatig moet verwijderen) moet je deze eenvoudige som oplossen om te tonen dat je geen spam robot bent.
N.B. Voor diegenen onder jullie die niet zo'n ster in rekenen zijn: het antwoord is dus 2.

Stations in de omgeving

Bussum Zuid (1,4 km)
Kraailooschenweg (1,8 km)
Heerenstraat (2,4 km)
Hilversum Mediapark (2,5 km)
Naarden- Bussum (2,8 km)
Hilversum (3,9 km)
Hilversum Sportpark (4,9 km)
Zwarte Weg (Hilversum- Baarn) (5,5 km)
Keverdijksche weg (7,8 km)
Baarn Buurtstation (9 km)
Er is geen station geselecteerd.
Heeft u zelf foto's die in deze verzameling zouden passen, mail deze dan naar Wichor Bramer. Het gaat daarbij om foto's van het station of van stationsgebouwen. Foto's van treinen waarop geen stations te zien zijn neem ik niet op op mijn site.


U kunt naar deze pagina linken als http://www.stationsweb.nl/grintwegbussumhilversum