Geavanceerd
mobiel
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer
station Dronten - foto's en omschrijving op stationsweb

station Dronten

Telegrafische verkorting: Dnt
lijnkmjaar
Lelystad- Zwolle102012
Geopend op9 dec 2012

treinstation in gebruik
Provincie: flevoland

stationsgebouw (2010) architect: Tjerk H. van de Lune

adres: 

De Noord
Dronten
kaartje van de omgeving

Welk cijfer geef je dit station?
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
93 bezoekers hebben dit station gemiddeld een 6,9 gegeven.

Deel uw herinneringen aan of stel een vraag over station Dronten

24 afbeeldingen

29 afbeeldingen van dit station hebben reeds een waardering gekregen.
Sorteer de afbeeldingen op waardering
De laatst toegevoegde afbeeldingen op 8 sep 2014 zijn omrand.

2010 (42)

toekomstig treinstation aan de hanzelijn.

Blijf per mail op de hoogte van toevoegingen bij dit station

Reacties (25)

Plaats zelf een opmerking bij dit station, of stel een vraag
A.M.Scholten23 mrt 2015
Reageer op deze vraag/ opmerking Deze opmerking is gemarkeerd als ongepast
Wanneer word het treinstation doorgetrokken naar Swifterbant?
Bianca12 aug 2013
Reageer op deze vraag/ opmerking
Ik heb zojuist ook een mail naar de gemeente Dronten gestuurd. Gisteravond kwamen we terug op station Dronten van een dagje weg. We wilden met de lift (twee kleine kindjes en boodschappentrolley met spullen voor de kinderen), maar die was buiten werking. Wij komen wel naar beneden, maar een oud vrouwtje met een rollator was lichtelijk in paniek toen de lift het niet deed. Naast een stelletje en wij dan, waren er geen mensen verder te bekennen! De jongen heeft haar rollator naar beneden gebracht, mijn partner de kinderen mee de trap af en ik met het vrouwtje aan de ene kant en de boodschappentrolley aan de andere kant de trap af. Jeetje, dat mensje was bekaf toen ze eindelijk beneden was! Dat viel echt niet mee voor haar. Er stond een taxibusje voor haar te wachten, wat nou als die al weg zou zijn?! We hebben er een behoorlijke tijd over gedaan om de trap af te komen. Een alternatief naar beneden konden we niet vinden, stond ook niet aangegeven. Dus als de lift het niet doet of buiten werking is, sta je mooi te kijken als je van de lift afhankelijk bent!! Ik vind dit een slechte zaak na die kleine glazen overkappinkjes die geen wind en regen tegenhouden (waarom geld spenderen aan iets wat geen functie heeft?!) en drugsgebruikende jongens boven in het stationshalletje...je rook de lucht beneden al.
Antwoord webmaster:
eh, en wat moet ik hiermee dan? ik ben toch maar een hobbyist die stations fotografeert?
SRB26 jan 2013
Reageer op deze vraag/ opmerking
Martina, dat de eerdere trein uit Zwolle niet in Dronten stopt is logisch. Dat is een intercity, en Dronten is geen intercity-waardig station. Vandaag las ik een artikel over het toilet op dit station. Opmerkelijk feitje gezien er stations van groter belang zijn die zo'n voorziening niet eens hebben. Wel een fris ogend station, fijn voor Dronten dat ze nu ook een aansluiting op het landelijke spoorwegnet hebben!
Antwoord webmaster:
als je reageert op een vraag, gebruik dan de link: reageer op deze vraag, want dan krijgt die gene meteen antwoord. nu moet ze hier zelf maar toevallig weer een keer langs komen.
h.c.van os17 jan 2013
Reageer op deze vraag/ opmerking
komt de hanzelijn nog een keer op u spoorkaart
Antwoord webmaster:
dat moet ik nog een keer aanpassen inderdaad, maar ik heb er niet veel tijd voor.
Martina17 nov 2012
Reageer op deze vraag/ opmerking
Het is jammer dat als je naar Den Haag wilt reizen je eerst in Lelystad bijna een kwartier op de trein van Zwolle moet wachten die ook langs Dronten komt. Qua tijd schiet je er dus niets mee op.
Antwoord webmaster:
ja als je naar den haag wilt inderdaad, anders toch wel aardig
R.Sanders3 nov 2012
Reageer op deze vraag/ opmerking
Een koud en kil station. Een groot tocht gat. Een zebrapad niet onder het spoor zodat je droog loopt. Bussen die vanaf het centrum komen moeten een nare draai maken het station op. Geen chauffeursverblijf gemaakt voor de buschauffeurs. Dit is belangrijk omdat het station het centrum wordt van de buslijnen. Dus ook zal men hier de pauses houden. Gaat men het onder het station fiets vrij houden of is het net als zoveel station straks een puinhoop van fietsen.
J. Kamphuis26 okt 2012
Reageer op deze vraag/ opmerking
Volgens de reisplanner van de NS, die inmiddels te raadplegen is, gaat de reis van Dronten naar Almere Centrum ca. 32 minuten duren. Dat zou u dus een aanzienlijke tijdwinst opleveren..
Harry16 sep 2012
Reageer op deze vraag/ opmerking
Een nieuwe station met een 21 ste eeuwse uitstraling. Sober maar wel netjes. Komen op de perrons een overkapping?
Antwoord webmaster:
ik zou het niet weten. niet echt een grote denk ik zo.
Eveline4 sep 2012
Reageer op deze vraag/ opmerking
Geweldig dat er nu toch een station is. Mijn ouders kwamen in 1970 op de Grutto wonen, handig want vlakbij het toekomstige station.... Toen ik in 1985 ging studeren was een station wel handig geweest. En in 2003 zijn mijn ouders ui Dronten vertrokken, maar ik ga toch de reis een keer maken, met de trein naar Dronten!
Antwoord webmaster:
ja ze hebben er lang op moeten wachten, maar het komt er dan toch echt.
P.P. ten Hoor19 jun 2012
Reageer op deze vraag/ opmerking
Open dag bij treinstation [http]www.omroepflevoland.nl/Nieuws/91721/open-dag-bij-treinstation
MC van den Broek11 jun 2012
Reageer op deze vraag/ opmerking
Hoelang gaat de reis duren met de trein van Dronten naar Almere,nu duurt het eenuur+kw. met het openb vervoer.
Antwoord webmaster:
geen idee. de dienstregelingen zijn nog niet gepubliceerd, maar dat zal wel een stuk sneller zijn denk i.
Alfred Vorsselman22 feb 2012
Reageer op deze vraag/ opmerking
Is er een lift gepland in het nieuwe stationsgebouw van Dronten? Anders gezegd: kunnen mensen met een rolstoel of kinderwagen straks ook in Dronten in- en uitstappen?
Antwoord webmaster:
ik denk het wel, maar zeker weten doe ik het niet.
Arjan Krabbenbos18 mrt 2011
Reageer op deze vraag/ opmerking
Deze afgelopen week ( week 11 van 14 t/m 20 maart 2011) werd er in het regionieuws van Omroep Flevoland geopperd om een deel van de Hanzelijn al per december 2011 door te trekken naar Dronten. Enerzijds om Dronten al eerder op het landelijk spoornet aan te sluiten en anderzijds om Lelystad te ontlasten als eindpuntstation. Helaas gaat dit niet door, omdat Pro Rail een jaar de tijd nodig heeft om de gehele nieuwe Hanzelijn ( Lelystad-Zwolle vv)te testen en om machinisten uitgebreid te laten kennismaken ( het zogenoemde wegleren) met de nieuwste railinfra van het land. Kortom: deze nieuwe spoorlijn gaat in zijn geheel open op 12 december 2012.
Gertjan Stamer13 dec 2010
Reageer op deze vraag/ opmerking
Zondag 12-12-2010 heeft er een stoomtrein gereden tussen Dronten en Lelystad(Swifterbant)tgv....switch naar de website van Stefan Verkerk met zijn Hanzelijn-Hattem.nl en geniet van een fraaie video en zeer fraaie foto's. Vergeet ook niet de homepage aan te zetten,gebruik rechts de link van beelden van een helicoptervlucht van 21 Oktober 2010 en is een feest om te bekijken !!!
Jacq14 okt 2010
Reageer op deze vraag/ opmerking
Wordt tegenwoordig wel wakker van de (werk)treinen die over de rails gaan. (Is nog even een kwestie van wennen) Krijgen we straks ook te maken met nachtritten? En wordt het spoor ook gebruik voor goederen of is het alleen voor persoonsvervoer?
Antwoord webmaster:
hanzelijn is geschikt voor personen en goederenvervoer. bij swifterbant (niet echt in de buurt van die plaats overigens, maar dat terrein wordt daar wel zo aangeduid) komt een wisselplaats en opstelterrein meen ik, ook voor goederentreinen.
rahmi28 sep 2010
Reageer op deze vraag/ opmerking
Goede dag, Wordt de huidige busstation verplaatst naar de toekomstige trein station, of blijf de huidige busstation op z'n plaats?
Antwoord webmaster:
geen idee. zou best kunnen, maar het station ligt natuurlijk wel wat verder van het centrum af, maar ik weet het echt niet. maar eigenlijk liggen in nederland bijna nergens meer busstations niet bij een treinstation. In Groningen was het jaren geleden nog wel zo, het busstation lag op de grote markt, maar dat hebben ze al lang geleden verplaatst naar het station.
DonMuro3 sep 2010
Reageer op deze vraag/ opmerking
Goede dag, Wij wachten al 50 jaar op zo'n project als Dronten station, misschien in komende 50 jaar komen er stations in Biddinghuizen en Swifterbant. Groet!
Antwoord webmaster:
dacht het niet, daar komt de spoorlijn niet in de buurt, en een aparte lijn naar die dorpen zal ook wel niet worden aangelegd.
P.26 aug 2010
Reageer op deze vraag/ opmerking
Waarom zouden inwoners van Swifterbant en Biddinghuizen geen gebruik maken van Station Dronten? Nu moeten we steeds naar station Lelystad. Voor wegbrengers en ophalers is dit handiger.
Antwoord webmaster:
omdat voor swifterbant en biddinghuizen station dronten misschien wel 10 minuten dichterbij ligt, maar als je vanaf lelystad met de trein eerst naar dronten moet, je bestemming voorbij rijdt, en dan nog met de auto terug, ben je toch veel tijd kwijt.
Jelle25 aug 2010
Reageer op deze vraag/ opmerking
Misschien handig om met een google kaartje aan te geven waar dit station precies komt? Wel zo handig voor kijkers die niet met Dronten bekend zijn en toch interesse tonen.
Antwoord webmaster:
ik heb het adres toegevoegd, en dus staat er nu ook een link naar een kaartje.
Gerwin20 mei 2010
Reageer op deze vraag/ opmerking
Met veel belangstelling volg ik de aanleg van de Hanzelijn en de bouw van station Dronten. Op 17 februari 2010 mocht ik lezen in de krant van Flevoland, dat de bouw van het station op schema liep. Het wachten was op een aannemerscombinatie die het gebouw zou afmaken. Het is nu 20 mei 2010 en ik vraag me af wanneer de afbouw wordt gerealiseerd.
S.26 jan 2010
Reageer op deze vraag/ opmerking
Dronten heeft bijna 40.000 inwoners. Daarom vind ik het te gek voor woorden dat dit een kaal station wordt, zonder een verwarmde wachtruimte en Wizzl/Kiosk. Daar hoort ook een toilet bij, wat de gemeente tevergeefs bij Prorail heeft aangegeven.
Antwoord webmaster:
wel vreemd ook inderdaad want het station is best groot van opzet. geen simpele glazen halte maar een gemetseld gebouw. overigens heeft de gemeente als totaal 40000 inwoners, maar daarbij horen ook swifterbant en biddinghuizen met beide 6000 inwoners, die waarschijnlijk niet van dit station gebruik zullen gaan maken. De plaats Dronten heeft dus 28000 inwoners.
Playertwo5 aug 2009
Reageer op deze vraag/ opmerking
Handig, en noodzakelijk is wel een heel ander iets. Een buslijn (omleggen) vanaf het bestaande busstation naar het nieuwe station is een stuk goedkoper en werkt net zo effectief.
Antwoord webmaster:
ze kunnen ook het busstation verplaatsen naar deze locatie. het station verplaatsen lijkt me niet logisch, omdat dat al in een heel vroeg stadium zo is ingepland.
milco13 jun 2007
Reageer op deze vraag/ opmerking
komt er ook een station bij het al bestaande busstation??
Antwoord webmaster:
nee, het station komt op de plek waar het al bij de aanleg van de stad is ontworpen.
milco13 jun 2007
Reageer op deze vraag/ opmerking
dat lijkt mij wel handig
Ysis van Spokendam13 mrt 2007
Reageer op deze vraag/ opmerking
Dit nieuwe station gaat over De Noord heen en telt vier sporen zodat doorgaande treinen de stoppende treinen makkelijk kunnen passeren. De perrons liggen op ongeveer zeven meter boven De Noord. Verwacht wordt dat in 2013 zo'n 3000 reizigers per dag gebruik gaan maken van dit station

Uw reactie:

naam: *
e-mail: *
los deze som op **
Toon mijn mailadres niet op de site
Uw opmerking of vraag: *

* verplicht veld
** omdat er blijkbaar nogal veel spam op dit formulier wordt ingevuld (die ik dan handmatig moet verwijderen) moet je deze eenvoudige som oplossen om te tonen dat je geen spam robot bent.
N.B. Voor diegenen onder jullie die niet zo'n ster in rekenen zijn: het antwoord is dus 2.


Kaartje (Google maps)
9292ov.nl (info over station)

Nieuws

Minister krijgt brief over wc station Dronten (14 feb 2009)
Toegankelijkheid station Dronten baart zorgen (10 jan 2009)
Nu nog een zandvlakte, straks station Dronten (9 apr 2008)
Start bouw kunstwerken Hanzelijn in Dronten en Lelystad (21 feb 2008)
Twee miljoen kuub zand komt naar Dronten (12 okt 2007)

Ouder nieuws over Dronten

Stations in de omgeving

Lelystad Zuid (13,7 km)
Lelystad Centrum (14,1 km)
Kampen Zuid (17 km)
Kampen (17,2 km)
Kampen Zuid (oud) (17,2 km)
Zalk (20,9 km)
Nunspeet (21,3 km)
Oldebroek (21,6 km)
't Harde (21,8 km)
Nieuw Groeneveld (22 km)
Er is geen station geselecteerd.
Heeft u zelf foto's die in deze verzameling zouden passen, mail deze dan naar Wichor Bramer. Het gaat daarbij om foto's van het station of van stationsgebouwen. Foto's van treinen waarop geen stations te zien zijn neem ik niet op op mijn site.


U kunt naar deze pagina linken als http://www.stationsweb.nl/dronten