Geavanceerd
mobiel
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer
halte Borssele Steiger - omschrijving op stationsweb

halte Borssele Steiger

Telegrafische verkorting: Brls
lijnkmjaar
Goes- Hoedekenskerke- Goes201927 - 1934

tramstation
Provincie: zeeland

Welk cijfer geef je dit station?
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
4 bezoekers hebben dit station gemiddeld een 8 gegeven.

Deel uw herinneringen aan of stel een vraag over station Borssele Steiger

Blijf per mail op de hoogte van toevoegingen bij dit station

Reacties (7)

Plaats zelf een opmerking bij dit station, of stel een vraag
elly verhulst23 aug 2011
Reageer op deze vraag/ opmerking
hallo nico de kunder, erg leuk om na al die jaren een reactie te ontvangen..ben erg benieuwd, hopelijk kom ik meer te weten over dina verhulst..mijn e-mail adres ellebel60@msn.com..rechtstreeks misschien eenvoudiger..groetjes, elly
Nico de Kunder20 aug 2011
Reageer op deze vraag/ opmerking
Geachte mevrouw Elly Verhulst. Ik heb misschien nog aanvullende gegevens omtrent N. de Kunder en D. Verhulst.
Antwoord webmaster:
dank, nu komt het bericht ook bij elly
Nico de Kunder20 aug 2011
Reageer op deze vraag/ opmerking
Geachte heer Martens, Nicolaas de Kunder heeft inderdaad een huis gekocht. 1) 06-10-1894 Goessche Courant, maakt melding dat Nicolaas voorheen roeier was bij het Belgische Loodswezen te Vlissingen. 3) 12-12-1894 Testament aktenr. 838. Notaris W.S. Bosch Vlissingen. Schuldbekentenis en hypotheek eener som van drie duizend drie honderd zeventig gulden, Nicolaas de Kunder Pieterszoon te Vlissingen aan Pieter Abraham van de Velde te Terneuzen en Arie de Jong Dammeszoon te Dordrecht. 2) 19-10-1894 Borgtocht Akte 814. Borgtocht voor Nicolaas de Kunder te Vlissingen als ontvanger der rechten voor het gebruik van den provincialen steiger te Borssele ten behoeve van de provincie Zeeland hoogstens tot en ten beloope eener som van honderd gulden, Abraham Everardus Dudok van Heel en Pieter Beers, beiden te Vlissingen. 4) Goessche Courant 30-12-1897 p. 2/4. Borsele. In de Maandag gehouden buitengewone vergadering van ingelanden van den calamiteuzen polder Borsele werd behandeld het verzoek van den heer N. de Kunder Pz alhier om op het perceeltje bouwgrond, gelegen bij zijne woning aan den steiger, een veestal te mogen bouwen. Met algemene stemmen besloot de vergadering den grond voor 50 jaren in erfpacht uit te geven tegen betaling van f. 3 's jaars, onder de noodige geachte voorwaarden en nadere goedkeuring van Gedeputeerde Staten. Bij eene bespreking van wegsverbetering kwam men tot het besluit om de bezanding van den Korten Zuidweg allereerst te voltooien en door te trekken over den Jorjaneweg tot den Langen Zuidweg. 5) Verkoopt zijn woning. Goessche Courant 19-11-1904, pag. 2/6
Nico de Kunder19 aug 2011
Reageer op deze vraag/ opmerking
Omtrent Nicolaas de Kunder en Dina Verhulst heb ik nog aanvullende informatie voor mevr. Elly Verhulst. Van een stopplaats/halte heb ik geen weet.
Antwoord webmaster:
als je gebruik maakt van de link 'Reageer op deze vraag/ opmerking' die bij de reactie van Elly staat krijgt ze ook bericht van je informatie.
Dies Martens27 jan 2011
Reageer op deze vraag/ opmerking
Bij De Steiger is volgens mij nooit een staion geweest. Bij de aanleg van die lijn was De Steiger al niet meer in gebruik. Het kan wel zijn dat Nicolaas de Kunder in het huis onderaan de dijk gewoont heeft, hij was agent van de Prov Stoombootdienst. Een cafe stond aan de haven van Borssele. Er is in het fotoarchief van de gemeente van die haven waar op de achtergrond de Steiger nog is te zien. In een Duits boek over de Zeeuwse Waterstaat van rond 1890 staat nog een foto van de steiger. De persoon die op de steiger staat zou Nicolaas wel eens kunnen zijn. Klaas is in 1909 overleden dus ver voor de aanleg van de spoorlijn. De Steiger is in de jaren 50 afgebroken. Dies Martens
Antwoord webmaster:
je kunt ook niet alles weten natuurlijk, of ben je uit die tijd. volgens het kaartje op deze pagina is er wel degelijk een halte borssele steiger geweest. daar wordt ook een krantenbericht aangehaald waarin gemeld wordt dat bij de openingshandelingen de lunch werd genuttigd op een schip dat aan de steiger lag afgemeerd. dus je verhaal klopt niet.
Sjoerd Eeftens27 jan 2011
Reageer op deze vraag/ opmerking
Borssele(n) Steiger is net als de andere haltes en stopplaatsen langs de tramlijnen geopend in 1927 volgens dienstorder 1966 van de NS.
Antwoord webmaster:
inderdaad, dank je wel voor de backup! ik had hem ook gewoon laten staan.
elly verhulst1 jul 2004
Reageer op deze vraag/ opmerking
mijn oud-oud tante zou herbergierster geweest zijn op de steiger van Borssele...heb de grootste moeite om hier info over te krijgen..ben gisteren nog op speurtocht geweest en hoorde van een bejaarde inwoner van Borssele dat er inderdaad een steiger is geweest......haar Meisjesnaam was Dina Verhulst, eerst getrouwd met Nicolaas de Kunder en later met Nelis de Koster..bestaan er foto's van de oude steiger??? vriendelijke groet, e. verhulst, spijkenisse

Uw reactie:

naam: *
e-mail: *
los deze som op **
Toon mijn mailadres niet op de site
Uw opmerking of vraag: *

* verplicht veld
** omdat er blijkbaar nogal veel spam op dit formulier wordt ingevuld (die ik dan handmatig moet verwijderen) moet je deze eenvoudige som oplossen om te tonen dat je geen spam robot bent.
N.B. Voor diegenen onder jullie die niet zo'n ster in rekenen zijn: het antwoord is dus 2.


Vertrekstaat 1911 (10)
Vertrekstaat 1929 (13)

Stations in de omgeving

Borssele (1,7 km)
Driewegen- Ovezande (4,4 km)
Nieuwdorp (5,2 km)
's Heerenhoek (5,7 km)
Ellewoutsdijk (5,9 km)
Oudelande (7,7 km)
Heinkenszand (8,3 km)
Baarland (9,6 km)
Lewedorp (9,9 km)
Oost Souburg (10,3 km)
Er is geen station geselecteerd.
Heeft u zelf foto's die in deze verzameling zouden passen, mail deze dan naar Wichor Bramer. Het gaat daarbij om foto's van het station of van stationsgebouwen. Foto's van treinen waarop geen stations te zien zijn neem ik niet op op mijn site.


U kunt naar deze pagina linken als http://www.stationsweb.nl/borsselesteiger