Geavanceerd
mobiel
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer
stopplaats Amsterdamsche Straatweg - foto's en omschrijving op stationsweb

stopplaats Amsterdamsche Straatweg

lijnkmjaar
Utrecht- Zwolle0,91863
Geopend op1 mei 1895
Gesloten op1 apr 1923

treinstation buiten gebruik
Provincie: utrecht

Welk cijfer geef je dit station?
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
3 bezoekers hebben dit station gemiddeld een 9,3 gegeven.

Deel uw herinneringen aan of stel een vraag over station Amsterdamsche Straatweg

2 afbeeldingen

2 afbeeldingen van dit station hebben reeds een waardering gekregen.
Sorteer de afbeeldingen op waardering
1910 (2)

Blijf per mail op de hoogte van toevoegingen bij dit station

Reacties (3)

Plaats zelf een opmerking bij dit station, of stel een vraag
Marcel van Tongeren22 nov 2010
Reageer op deze vraag/ opmerking
Volgens mij was de stopplaats bij Km 0.9. Althans daar bevind zich de brug over de Amsterdamse Straatweg en lijkt me onlogisch dat het de stopplaats 1.1 km verder was dan de straat zelf. Heb eventueel nog wel een foto die dat bewijzen kan (km 0.9 is iig de brug, aldus de foto). Aangezien de Vechtbrug verder ligt vanaf Utrecht C.S. lijkt me de 400m genoemd bij de Vechtbrug onjuist, zou eerder in de buurt van de 1.3 zijn.
Antwoord webmaster:
kan prima kloppen. vroeger kon ik allen hele kilometers kwijt in dit veld. toen kon ik het dus niet specificeren, en omdat soms stations op kleine afstand van elkaar liggen, en ik de volgorde wel goed moest hebben, moest ik een hoger getal gebruiken dan in werkelijkheid. Utrecht CS was o, buurtstation 1 en amsterdamsestraatweg 2. nu kan dat wel. ik heb het verbeterd.
Sjoerd Eeftens22 nov 2010
Reageer op deze vraag/ opmerking
Het viaduct Amsterdamse Straatweg ligt nu bij km 0.974. De overweg lag ongeveer op dezelfde plek. De perrons van de stopplaats lagen links en rechts voor de overweg, gezien van Utrecht CS uit, dus bij km 0.9. Nog iets zuidelijker stond rechts een wachterswoning en een onderkomen voor de haltewachter, zoals op de foto zichtbaar is. De overwegpost stond rechts voorbij de overweg, dus aan de noordoostzijde, zoals op de andere foto te zien is. De huidige Vechtbrug ligt bij km 1.813. Aan weerszijden van de brug lagen overwegen. Juist voorbij de oostelijke overweg van CS gezien, lagen de perrons van de stopplaats Vechtbrug, dus ongeveer bij km 1.900. Dit alles lag aan de oude lage baan van voor WO II. Volgens de dienstorders gingen beide haltes open in 1895 en werden ze beide gesloten in 1923.
Antwoord webmaster:
bij de amsterdamse straatweg had ik al openings en sluitingsdata staan, ik heb die ook overgenomen bij vechtbrug. bovendien heb ik de kilometrering aangepast.
Frido van Orden7 dec 2007
Reageer op deze vraag/ opmerking
Als je van Utrecht naar Overvecht rijdt ga je eerst met een viaduct over de Amsterdamsestraatweg en daarna met een brug over de vecht. De plaats van de stations Vechtbrug en Amsterdamsche Straatweg op de lijn Utrecht-Zwolle is dus precies andersom.
Antwoord webmaster:
ja, dat kwam doordat ik de kilometrering alleen in hele kilometers kan invoeren. ze zitten beide op km 2. dat heb ik nu veranderd. daardoor kloppen de getallen niet helemaal meer, maar is de volgorde nu wel in orde.

Uw reactie:

naam: *
e-mail: *
los deze som op **
Toon mijn mailadres niet op de site
Uw opmerking of vraag: *

* verplicht veld
** omdat er blijkbaar nogal veel spam op dit formulier wordt ingevuld (die ik dan handmatig moet verwijderen) moet je deze eenvoudige som oplossen om te tonen dat je geen spam robot bent.
N.B. Voor diegenen onder jullie die niet zo'n ster in rekenen zijn: het antwoord is dus 2.

Stations in de omgeving

Vechtbrug (400 m)
Utrecht Buurtstation (900 m)
Utrecht Centraal (1,3 km)
Utrecht Overvecht (1,8 km)
Utrecht SS (2,1 km)
Utrecht Maliebaan (2,4 km)
Utrecht Biltstraat (2,5 km)
Jeremiebrug (2,7 km)
Blauwkapel (3,4 km)
Blauwkapel HSM (3,4 km)
Er is geen station geselecteerd.
Heeft u zelf foto's die in deze verzameling zouden passen, mail deze dan naar Wichor Bramer. Het gaat daarbij om foto's van het station of van stationsgebouwen. Foto's van treinen waarop geen stations te zien zijn neem ik niet op op mijn site.


U kunt naar deze pagina linken als http://www.stationsweb.nl/amsterdamschestraatweg