Geavanceerd
mobiel
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer
halte Almere Poort - foto's en omschrijving op stationsweb

halte Almere Poort

Telegrafische verkorting: Ampo
lijnkmjaar
Weesp- Lelystad9,141987
Geopend op9 dec 2012

treinstation in gebruik
Provincie: flevoland

Welk cijfer geef je dit station?
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
34 bezoekers hebben dit station gemiddeld een 7 gegeven.

Deel uw herinneringen aan of stel een vraag over station Almere Poort

9 afbeeldingen

27 afbeeldingen van dit station hebben reeds een waardering gekregen.
Sorteer de afbeeldingen op waardering
De laatst toegevoegde afbeeldingen op 20 jan 2013 zijn omrand.

2000 (1)
2010 (30)

Dit is het eerste Almeerder station dat nog niet voorzien was in de jaren tachtig (dus eigenlijk Almere nul). De bouw van de halte moet parallel gaan lopen met woningbouw aldaar. Het is lang niet het lastigste werk ter plekke: omdat er destijds niets voorzien was, liggen er ook geen onderdoorgangen onder het spoor door en daarvan moeten er op een paar kilometer 9 tot 11 gebouwd worden.

Blijf per mail op de hoogte van toevoegingen bij dit station

Reacties (36)

Plaats zelf een opmerking bij dit station, of stel een vraag
Heimen Stoffels10 okt 2014
Reageer op deze vraag/ opmerking Deze opmerking is gemarkeerd als ongepast
Het is officile adres is Zomerspelenplein 1. (bron: mezelf, ben inwoner van Almere en ter plekke dus ook bekend, maar ook 9292OV bevestigt het onderaan de pagina: [http]9292.nl/station-almere-poort)
Marco30 mei 2014
Reageer op deze vraag/ opmerking
Weet iemand het adres van station Almere Poort?
Antwoord webmaster:
van de meeste stations die nu in gebruik zijn heb ik het er wel bij staan ,maar hier niet.
Smelt25 mei 2013
Reageer op deze vraag/ opmerking Deze opmerking is gemarkeerd als ongepast
Vandaag bij Almere Poort geweest, maar de kilometertelling klopt echt niet. Poort ligt ongeveer bij km 9,140
Louinia Walcott13 feb 2013
Reageer op deze vraag/ opmerking
Het station Almere Poort is een pracht van een station, maar ik vind het minder dat het niet overdekt is. De trappen zijn vooral erg belangrijk om afgeschermd te zijn van weersinvloeden. Bijvoorbeeld in de winter moeten we erg voorzichtig zijn als we gebruik maken van de trappen, ze zijn vaak erg glad.
ricky123424 dec 2012
Reageer op deze vraag/ opmerking
Beste, de perrons van Almere centrum zijn verlengd.
Antwoord webmaster:
zijn ze zo lang geworden dat ze tot in almere poort liggen dan? wat heeft dit bericht met station almere poort te maken.
Ruud3 dec 2012
Reageer op deze vraag/ opmerking
Telegrafische verkorting van dit station is Ampo
Antwoord webmaster:
Dank heb het toegevoegd
Mitchell9 jun 2012
Reageer op deze vraag/ opmerking
Aan Station Poort wordt op het moment hard gewerkt. Straks (volgens de huidige plannen) gaan hier zes treinen per uur per richting stoppen, de Sprinters Utecht-Oostvaarders (nu nog Intercity), Hooftdorp-Oostvaarders (nu nog Den Haag/Leiden-Oostvaarders) en Amsterdam-Zwolle (nu Amsterdam-Oostvaarders). Er zijn eind 2012 dus direct al veel verbindingen.
rick28 mrt 2012
Reageer op deze vraag/ opmerking
Ik heb leuke foto's van de bouw. Hoe voeg ik ze toe?
Antwoord webmaster:
je kunt ze naar dit mailadres sturen.
m v leeuwen18 mrt 2012
Reageer op deze vraag/ opmerking
Het station Almere Poort wordt gebouwd in het Olympiakwartier, het toekomstige centrumgebied van het stadsdeel. Het kan toch niet waaaaar zijn. Zo ver weg van waar we nu allemaal wonen. dit wordt toch niks als stadsdeel, eentrein verbinding die super super slecht ligt. welke onbenul verzint dit?
Antwoord webmaster:
geen idee ik heb het niet bedacht. zal wel met de loop van de bussen te maken hebben?
kees kooij10 mrt 2012
Reageer op deze vraag/ opmerking
Ik heb het sterke vermoeden dat Almere Poort veel zuidelijker ligt, ongeveer op km 9,3. In ieder geval niet op 11,7, dat is volgens de topografische kaart zelfs ten oosten van de N702. Op internet heb ik 1 kaartje gevonden van de nieuwe wijk, waar het station staat ingetekend in de Olympia-wijk.
Heimen Stoffels30 okt 2011
Reageer op deze vraag/ opmerking
Planning is nog steeds eind 2012. De fundering voor de perrons ligt er, dus alles loopt vooralsnog volgens schema en er is dus verder geen nieuws. As a sidenote: waarom staat de openingsdatum op 1987 terwijl het nog niet eens in de planning was toen?
Antwoord webmaster:
omdat er nog geen openingsdatum bekend is neemt de site automatisch de openingsdatum van de spoorlijn (is makkelijker, dan hoef ik niet voor ieder station een openingsdatum op te geven, maar staat dat er gewoon omdat het aan een spoorlijn ligt, stel dat ik iets aan zo'n openingsdatum van een lijn moet veranderen dan geldt dat meteen voor alle stations, behalve voor die waar ik de openingsdatum apart heb genoteerd). ingewikkeld verhaal, sorry, maar ik zal het aanpassen.
jan4 aug 2011
Reageer op deze vraag/ opmerking
Is er inmiddels al meer nieuws over toekomstige Almere poort?
Antwoord webmaster:
ik weet niet meer dan er hier staat.
Arjan Krabbenbos2 jul 2010
Reageer op deze vraag/ opmerking
Dit station vervangt eind 2012 als ook de Hanzelijn open gaat het vlakbij gelegen Almere Strand bekend van de Libelle Zomerweek. Er stoppen straks hier alle Sprinters naar Utrecht?Schiphol?Amsterdam en Zwolle vv. Dit is tevens de jongste wijk van groeistad Almere en was nooit ingetekend geweest tijdens aanleg van de Flevolij in de jaren 80.
anoniem 215 mrt 2010
Reageer op deze vraag/ opmerking
vind dat er nu wel genoeg mensen wonen, en dat het treinstation al klaar had mogen zijn.. niet dat ik hem nu snel nodig heb, maar tis makkelijker dat je hier uit kunt stappen en met paar min lopen thuis bent dan door te moeten reizen naar muzikwijk en je daar dan ziet dat je bus net wegrijdt en je weer kwartier moet wachten.. wie weet wat er naast de school wordt gebouwd tegenover de AH in het europakwartier??? ben wel benieuwd na al dat gehei smorgens..
Lesley de Vries19 jan 2010
Reageer op deze vraag/ opmerking
De gemeente Almere, ProRail, NS en de Provincie hebben de stationsovereenkomst ondertekend op 20 oktober 2009. Het plan is om het station eind 2012 in gebruik te kunnen nemen. Er zullen naar verwachting 6 (stop)treinen per uur stoppen. Almere poort(nu nog Almere 0) zal goed voorzien worden van wachtruimtes, liften, alarm-service zuilen enz. Het komt midden in het centrum van (het nog af te maken) Almere Poort te liggen en heeft een bushalte voor de lijnen 4(al in gebruik), 2(Later in 2010), 152 en 153(medio maart 2010 in gebruik). Bewoners van Almere Poort zullen dus tot 2012 voornamelijk gebruik moeten maken van de bus 4 die vertrekt vanaf station Muziekwijk of Centrum of de 2 die tevens ook vertrekt vanaf station Centrum. Als de frequintie van de Flevo-lijn op loopt zal het station mischien ook als Intercity stop worden gebruikt. Wel is al duidelijk dat hier 2 inhaal sporen komen.
Robin Boer20 dec 2009
Reageer op deze vraag/ opmerking
Men verwacht dat het station eind 2012 in gebruik kan worden genomen. De komende twee jaar zullen bewoners dus moeten uitwijken naar Almere Muziekwijk NS.
Gertjan Stamer27 sep 2009
Reageer op deze vraag/ opmerking
In Februari 2005 start bouw nieuwe treinhalte samen met nog 7 andere onderdoorgangen tussen Muziekwijk en Strand,vanuit Weesp is het de 2 onderdoorgang die het nieuwe station gaat vormen,in zomer 2006 duidelijker te zien want dan brengt men de beide zijperrons aan met ruwbouw trappartijen.
Anita7 mei 2009
Reageer op deze vraag/ opmerking
Waarom wordt dat tijdelijk station (Libelle zomerweken)dan niet gebruik voor de bewoners van Almere-Poort, al zou ns het alleen maar in de spitsuren doen. Lijkt me voor de bewoners een stuk prettiger.
Antwoord webmaster:
zijn nog niet genoeg reizigers om daar een stop te houden. en stops alleen tijdens de spitsuren daar doet de ns niet aan (in tegenstelling tot bijvoorbeeld in belgië, waar zoiets wel gebruikelijker is, sommige haltes worden alleen door de week bediend)
Leon30 apr 2009
Reageer op deze vraag/ opmerking
Als station Almere Poort in gebruik wordt genomen, wat wordt dan de functie van het tijdelijke station bij het Almeerderzand waar elke jaar de Libelle Zomerweek wordt gehouden?
Antwoord webmaster:
dat verdwijnt.
Misja Speur10 jul 2008
Reageer op deze vraag/ opmerking
Er staat 2010 als openingsdatum. Maar dat is alles behalve zeker. In de planing van Pro-rail staat P.M. omdat de woningbouw achterblijft bij de planning.
Antwoord webmaster:
Ja 2010 is ook maar een globale inschatting. Ik moet daar een datum invullen: mijn database pakt op die plek alleen een datumformaat (en dat wil ik ook wel zo houden, dat is om andere redenen handiger). P.M. kan ik er niet in kwijt. Nu staat met deze tekst in ieder geval op de website dat het langer gaat duren.
N. Dumoulin11 mrt 2008
Reageer op deze vraag/ opmerking
Graag zou ik willen weten of er op Station Almere Poort een horecaruimte komt en hoe ik me daarvoor kan opgeven/inschrijven. Het is mijn bedoeling om een broodjeszaak te openen met tijden die goed aansluiten op de treintijden. Tevens ben ik ook geinteresseerd in een ruimte of standplaats op Station De Oostvaarders.
Antwoord webmaster:
ik heb zelf beroepsmatig niets met de stations te maken. Je kunt het beste via www.hurenopstations.nl contact opnemen met de spoorwegen.
anoniem17 feb 2008
Reageer op deze vraag/ opmerking
Hoi, zijn er al tekeningen van het toekomstige station? Ik hoop wel dat het een beetje comfortabel en mooit station wordt en niet zo'n koud en kil tochgat als parkijk, muziekwijk etc
Antwoord webmaster:
Nee die zijn er nog niet, tenminste niet dat ik weet.
lesley6 jan 2008
Reageer op deze vraag/ opmerking
de laatste afronding al in 2012 zijn de berijkbaar heid per bus zijn dan 2 niewe lijnen en per trein statsion almere poort ook zal dan almere zand(waarschijnlijk) worden afebroken en moet je met de bus er naar toe als je alles over poortwil weten moet je naar de tentoonstelling gaan in het top sport centrum almere omniword in port tebereiken met auto en speciale ingezee pendelbus
milco4 jan 2008
Reageer op deze vraag/ opmerking
ik snap niet, dat er in maart al een bus naar dit station gaat rijden, er staan nog geeneens woningen.
Antwoord webmaster:
je moet ook niet wachten tot de woningen er staan om de bus te laten rijden. dan zijn mensen al gewend aan hun auto en krijg je ze nooit meer in de bus.
milco12 dec 2007
Reageer op deze vraag/ opmerking
zo snel, in maart?
Björn Lammers12 dec 2007
Reageer op deze vraag/ opmerking
Heimen: hoe kom je aan die datum? Op de website van Almere kom ik als datum december 2010 of 2011 tegen, op de website van Almere Poort (www.almere-poort.nl) wordt onder "Bereikbaarheid" gesproken over december 2009.
Heimen Stoffels9 dec 2007
Reageer op deze vraag/ opmerking
Het station gaat open als lijn 4 gaat rijden naar dit station, begin maart dus. Tenminste, als de bouw geen vertraging oploopt.
milco31 okt 2007
Reageer op deze vraag/ opmerking
vanaf begin maart gaat hier buslijn 4 rijden naar muziekwijk en centrum. deze bus rijdt nu nog tot aan het groenhorst college, maar deze bus zat vanaf begin maart doorrijden naar dit station. meer info hierover: www.connexxion.nl typ dan alleen een 4 in en kies lijn 4 van almere stad station centrum naar almere poort station poort en kies de dienstregeling van 2 of 3 maart tot ???????
Antwoord webmaster:
leuk, maar mijn site gaat over spoorwegen en niet over buslijnen. irrelevante informatie hier dus.
kees1 sep 2007
Reageer op deze vraag/ opmerking
Vraag het aan Al@din.. die weet vast meer -.-
milco9 jul 2007
Reageer op deze vraag/ opmerking
wanneer moet dit station ongeveer af zijn???
milco19 mrt 2007
Reageer op deze vraag/ opmerking
krijgt station poort een overkapping zoals bij centrum of dak zoals bij buiten, muziekwijk en parkwijk
Antwoord webmaster:
geen idee.
milco20 feb 2007
Reageer op deze vraag/ opmerking
christian nedoelt of de treinen er ook 1 of 2 minuten blijven staan. ik heb laatst hem geholpen met berichyten schrijven op deze site. vandaar.
Antwoord webmaster:
normaal gesproken blijven treinen bij zo'n kleine halte maar een heel korte tijd staan wachten, vertrek- en aankomsttijd is dus hetzelfde. Maar op veel van dit soort vragen weet ik ook geen antwoord hoor.
Christian18 feb 2007
Reageer op deze vraag/ opmerking
ik vind het leuk om te lezen over hoe de werkzaamheden gaan. ik heb een vraag, houden ze ook pauzen bij station poort? al het station af is ga ik er zeker kijken, want ik kom er bijna nooit, ik woon in buiten.
Antwoord webmaster:
wat bedoel je met 'houden ze ook pauzen'?
Danny10 feb 2007
Reageer op deze vraag/ opmerking
Onderweg naar Almere kwam ik langs het in aanbouw zijnde Almere Poort. Gedurende de rit viel me gelijk op dat enkele van die onderdoorgangen waar in de tekst over wordt verteld inmiddels af zijn (vast nog niet allemaal?). En er staat zowaar een stukje perron in ruwbouw op de plek waar het station moet komen.
milco15 jan 2007
Reageer op deze vraag/ opmerking
wanneer gaan hier treinen stoppen als de treinen hier stoppen, komen hier alleen stoptreinen te stoppen op ook intercity’s hoeveel sporen krijgt dit station wordt dit net als oostvaarders ook een eindpunt wat betekent de halte moet PARALLEL gaan lopen? hoe bedoelt u met parallel?
Antwoord webmaster:
dit station wordt waarschijnlijk rond 2010 geopend, zoals hierboven staat vermeld. er zullen alleen stoptreinen stoppen (hoewel de stoptreinen tegenwoordig ook intercity heten). het station zal gewoon twee sporen krijgen en geen eindpunt worden, dat is niet logisch, want het ligt aan het begin van almere. de bouw van de halte gaat parallel lopen met de bouw van de wijk. dat betekent dat op het moment dat de wijk gebouwd wordt er ook aan deze halte gewerkt gaat worden, niet eerder en niet later.
N.B. het is handiger als je meer vragen bij een station hebt ze in een keer te stellen.
milco13 okt 2006
Reageer op deze vraag/ opmerking
het wordt misschien een mooi station en er komen denk ik ook veel bussen en treinen te rijden

Uw reactie:

naam: *
e-mail: *
los deze som op **
Toon mijn mailadres niet op de site
Uw opmerking of vraag: *

* verplicht veld
** omdat er blijkbaar nogal veel spam op dit formulier wordt ingevuld (die ik dan handmatig moet verwijderen) moet je deze eenvoudige som oplossen om te tonen dat je geen spam robot bent.
N.B. Voor diegenen onder jullie die niet zo'n ster in rekenen zijn: het antwoord is dus 2.


Kaartje (Google maps)
9292ov.nl (info over station)

Nieuws

Nieuw station Almere Poort (23 okt 2009)
NS: meer treinen op Flevolijn (14 jul 2006)
Akkoord over extra perron station Hilversum (12 jul 2006)
Noorden Randstad krijgt acht nieuwe stations (11 jul 2006)

Stations in de omgeving

Almere Muziekwijk (1,1 km)
Almere Strand (1,9 km)
Almere Centrum (3,2 km)
Almere Parkwijk (4,9 km)
Almere Buiten (7,8 km)
Naarden- Bussum (9,3 km)
Keverdijksche weg (9,6 km)
Heerenstraat (9,8 km)
Overweg langs de Diemen (10,2 km)
Diemerbrug (10,5 km)
Er is geen station geselecteerd.
Heeft u zelf foto's die in deze verzameling zouden passen, mail deze dan naar Wichor Bramer. Het gaat daarbij om foto's van het station of van stationsgebouwen. Foto's van treinen waarop geen stations te zien zijn neem ik niet op op mijn site.


U kunt naar deze pagina linken als http://www.stationsweb.nl/almerepoort