Geavanceerd
mobiel
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer
station Woensdrecht - afbeelding 3 station Woensdrecht

stationsgebouw (1910)
type: SS 5e klasse
Hoog middendeel met puntgevel, met aan weerszijden een korte evenhoge vleugel die aan de straatzijde iets, en aan de perronzijde sterk terug springt. Langs de bovenzijde van de puntgevels is bij sommige stations een bakstene sierrand aangebracht. De gootlijsten en windveren hebben een geschulpte rand. Als dakbedekking wordt in de regel zink gebruikt, maar ook pannen komen voor. De verdieping heeft onder andere twee gekoppelde rondboogvensters. De vensters en deuren hebben een kleine, maar vermeldenswaardige versiering: de plaatsen waar een horizontale en een verticale glasroede elkaar kruisen zijn versierd met een soort rozet. Tegen de zijden en in de hoeken zijn halve, resp. kwartronde rozetten aangebracht.

Personeel aan de perronzijde van het stationsgebouw.

Welk cijfer geef je deze afbeelding?
Bedenk: je beoordeelt niet de schoonheid van het gebouw, maar de kwaliteit van de afbeelding.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
6 bezoekers hebben deze afbeelding gemiddeld een 6,5 gegeven.

Schrijf hier uw opmerkingen bij deze afbeelding.

Reacties

Han Lefering31 dec 2008
Reageer op deze vraag/ opmerking
Aan de muur van het stationsgebouw twee perronslagwerken.
Antwoord webmaster:
wat zijn perronslagwerken? kun je daar iets meer over vertellen?
Frans Dons18 nov 2005
Reageer op deze vraag/ opmerking
Geachte Heer. Zijn de namen van de mensen op de Foto bij u bekend.Ik vraag dat omdat mijn Opa destijds daar bij het spoor daar werkten.Ik denk dat het de tweede van links is de man in gewonen kleren, maar weet het ook niet zeker.Hij woonde toen in de Steenstraat nu is dat huis nummer 5.Maar vroeger had dit huis een ander nummer ik dacht 137. graag antwoord van u. MvG frans dons

Heeft u zelf foto's die in deze verzameling zouden passen, mail deze dan naar Wichor Bramer. Het gaat daarbij om foto's van het station of van stationsgebouwen. Foto's van treinen waarop geen stations te zien zijn neem ik niet op op mijn site.

1910