of:
home
zoeken
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
agenda
te koop
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer
halte Wilnis - afbeelding 13 halte Wilnis

stationsgebouw (1970)
type: HESM III
Een klein gebouw, niet veel groter dan baanwachterswoningen, echter met enkele lokalen voor de stationsdienst

Vanwege copyright kunen de foto's van Dierdorp niet getoond worden.

Welk cijfer geef je deze afbeelding?
Bedenk: je beoordeelt niet de schoonheid van het gebouw, maar de kwaliteit van de afbeelding.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
5 bezoekers hebben deze afbeelding gemiddeld een 8.6 gegeven.
Bron: via Floris Dierdorp
Deze foto is mij per fiets bezorgd door Floris Dierdorp, hij heeft hierop niet het auteursrecht. De foto is hier slechts op een zeer lage resolutie beschikbaar. Meent u het auteursrecht op deze foto te hebben en staat u publicatie niet toe, meld het, dan wordt de foto verwijderd.
Meer afbeeldingen van via Floris Dierdorp

Schrijf hier uw opmerkingen bij deze afbeelding.

Reacties

Bert Gortemaker18 apr 2012
De laatste jaren was er geen treinbegeleider meer op de trein. De machinist stelde vanaf toen zelf de lichten in werking. Dat gebeurde ook bij de twee overwegen in Mijdrecht. Bij de onbeveiligde overwegen werd alleen langzaam gereden en luid getoeterd (fluiten). Bij de A2 moest gewacht worden op de politie. Die moest beoordelen of de overweg dicht kon.
Antwoord webmaster:
klopt, maar mijn site gaat over personenvervoer en niet over goederenvervoer. ook gaat het hier natuurlijk niet specifiek over deze afbeelding, maar over de spoorlijn als geheel.

aha ik zie nu dat het een reactie is op de reactie van leferinkg.

Han Lefering3 mrt 2009
Stopbord, begeleider van de trein moet knop drukken in kastje naast het bord. Hierdoor gaan de rode waarschuwingslichten knipperen en mag de overweg bereden worden. De horizontale borden links en rechts van het spoor waarschuwen voor de komst van een brug met daaronder water. Het is wel voorgekomen dat iemand van de trein sprong en in het water terecht kwam.

Heeft u zelf foto's die in deze verzameling zouden passen, mail deze dan naar Wichor Bramer. Het gaat daarbij om foto's van het station of van stationsgebouwen. Foto's van treinen waarop geen stations te zien zijn neem ik niet op op mijn site.

1970