Geavanceerd
mobiel
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer
station Wapenveld - afbeelding 6 station Wapenveld

stationsgebouw (1969)
type: KNLS 3e klasse
Laag gebouw. Verkorte uitvoering van het type KNLS 2e klasse.


Welk cijfer geef je deze afbeelding?
Bedenk: je beoordeelt niet de schoonheid van het gebouw, maar de kwaliteit van de afbeelding.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
49 bezoekers hebben deze afbeelding gemiddeld een 6,2 gegeven.
Bron: Kees van de Meene ©
Een liefhebber van spoorwegen en stationsgebouwen, die reeds sinds de jaren 50 de Nederlandse infrastructuur systematisch heeft gefotografeerd. Auteur van diverse boeken.
Meer afbeeldingen van Kees van de Meene ©

Schrijf hier uw opmerkingen bij deze afbeelding.

Reacties

Gerard8 okt 2012
Reageer op deze vraag/ opmerking
De 1e schitterde plaat van de rode DE III 146 tijdens de NVBS rit op 04-10-69 bij station Wapenveld. Links op de foto zijn de stortwagens te zien voor Brandstoffenhandel van Piekeren.Het baanwachtershuis wat achter de stortwagens staat is BW Nr 13. Deze bediende de dubbelsporige handbediende overweg.Deze infra van Wapenveld was in 1969-70 nog helemaal compleet(Station,perrons,Baanwachtershuis 13 ,handbediende overweg)Het station is in '71 afgebroken en het baanwachtershuis,overweg en perrons in 1973-74. Het goederenvervoer werd immers op dit baanvak in 1972 gesloten. Al dit moois was in 1975 geheel verdwenen. Mijn vraag is:is hier een grotere foto,met een betere resolutie van te downloaden net zo als de andere foto van DE III 146 te Wapenveld? Ik zou het zeer op prijs stellen als oud inwoner van Wapenveld.Dit is een mooie herinnering aan mijn tijd dat ik in Wapenveld woonde(1965-83). Mijn complimenten voor je zeer gedetailleerde site over veel verdwenen Nederlandse stations.Er zitten werkelijk prachtige platen bij w.o.Den Haag SS en Utrecht Centraal.
Antwoord webmaster:
als ik hier geen link naar een grotere afbeelding heb staan, of een link naar een bron heb ik geen grotere afbeelding helaas.
Dick Jansen Venneboer13 okt 2010
Reageer op deze vraag/ opmerking
Die NVBS-excursie (dieselrondrit) was op 4 oktober 1969 met DE III 146.
Antwoord webmaster:
ze zijn daar wel vaker geweest, want ik zag op de nvbs kalender 2011 ook een mooit foto door JGCvdM van hetzelfde station.
jan dul17 jan 2010
Reageer op deze vraag/ opmerking
Deze foto is gemaakt door de heer J.G.C. van de Meene tijdens een nvbs-excursie die o.a. van apeldoorn naar zwolle ging.
Antwoord webmaster:
bedankt, ik heb Kees van de Meene nu als bron vermeld.

Heeft u zelf foto's die in deze verzameling zouden passen, mail deze dan naar Wichor Bramer. Het gaat daarbij om foto's van het station of van stationsgebouwen. Foto's van treinen waarop geen stations te zien zijn neem ik niet op op mijn site.

1960
1969