of:
home
zoeken
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
agenda
te koop
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer
station Vogelenzang- Bennebroek - afbeelding 35 station Vogelenzang- Bennebroek

stationsgebouw (1930)
asymmetrisch gebouw. Hoog iets terugstaand middendeel met gaanderij. Aan de perronzijde een veranda. Twee eindgebouwen die onderling verschillen


Welk cijfer geef je deze afbeelding?
Bedenk: je beoordeelt niet de schoonheid van het gebouw, maar de kwaliteit van de afbeelding.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
3 bezoekers hebben deze afbeelding gemiddeld een 6 gegeven.
Bron: Het Utrechts Archief
Catalogusnummer 154687
In de beeldbank veel foto's over de Nederlandse Spoorwegen. Met de link op het catalogusnummer komt u direct bij het juiste bestand en kunt u eenvoudig een afdruk of jpg bestand bestellen.
Meer afbeeldingen van Het Utrechts Archief

Schrijf hier uw opmerkingen bij deze afbeelding.

Reacties

h.w.lodder7 sep 2008
spoorwegsfeer 1930.....: bijna alles reed nog.... mooie lampen, mooie onaangetaste gebouwen, geen overdaad... simpele bestrating.. lekker landelijk ..... bijna alle haltes en stopplaatsen mog in gebruik.. het zxioet er uit als in het (spoorweg)paradijs.... het absolute topjaar... wat zou het leuk zijn geweest als we toen de tijd stil hadden kunnen zetten!!!..........
Antwoord webmaster:
ja in die tijd had ik ook graag even rond gekeken, dan het liefst met een ovjaarkaart zoals we die nu kennen, zodat ik alle kleine haltes en stopplaatsen kon fotograferen. maar ja helaas. we moeten het maar met deze site doen. zetten we hier de tijd maar stil.

Heeft u zelf foto's die in deze verzameling zouden passen, mail deze dan naar Wichor Bramer. Het gaat daarbij om foto's van het station of van stationsgebouwen. Foto's van treinen waarop geen stations te zien zijn neem ik niet op op mijn site.

1930

1935

1937

1938