Geavanceerd
mobiel
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer
station Venray - afbeelding 12 station Venray

stationsgebouw II (1976)
type: Standaard Douma (eenvoudiger)
uitgekleder type standaardstation. Veel beeldbepalende panden met cultuurhistorische waarde vervangen door tweekamerbungalows


Welk cijfer geef je deze afbeelding?
Bedenk: je beoordeelt niet de schoonheid van het gebouw, maar de kwaliteit van de afbeelding.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
1 bezoeker heeft deze afbeelding het cijfer 7 gegeven.
Bron: Collectie Wichor Bramer
Uit de persoonlijke verzameling van de webmaster van deze site.
Meer afbeeldingen van Collectie Wichor Bramer

Schrijf hier uw opmerkingen bij deze afbeelding.

Reacties

M. Theunissen4 feb 2008
Reageer op deze vraag/ opmerking
Als het getal tussen haakjes achter de titel van de foto het jaartal is waarin de foto is genomen, dan is hier een vergissing in geslopen. Elders op deze site wordt gezegd dat het oude station in 1976 is gesloopt. Als in 1970 het "nieuwe" gebouw er al stond, zou ik me het oude nooit kunnen herinneren. En dat kan ik wel degelijk, vooral vanwege het steile trapje naar de kelder aan de zuidzijde. (Vond ik als kind akelig, hoewel ik dat enge trapje graag zou terugkrijgen en het huidige pand inleveren; dat geldt natuurlijk voor zoveel staions) Daarnaast kan mijn zwager, die pas in '75 of '76 als 10 of 11-jarige vanuit Amsterdam in Venray kwam wonen, zich nog herinneren dat het oude station er stond. (Webmaster: dit hoeft niet per se gepubliceerd; datum checken is wellicht voldoende)
Antwoord webmaster:
Deze foto maakt deel uit van een grote serie helaas ongedateerde foto's die ik heb overgenomen van een ns'er. het waren opnames uit de jaren 60, 70 en 80. ik heb voor alle foto's de gemiddelde schatting van 1970 gemaakt, omdat het ondoenlijk is om voor alle 12000 foto's op mijn site een heel grondige analyse te maken. Misschien dat ik het een keer automatiseer, door bijvoorbeeld te kijken welk station er op een foto staat en dan te controleren of het jaartal wel mogelijk is gezien bouw- en sloopdata. ik vind dit soort opmerkingen van mensen die herinneringen aan deze locaties hebben altijd leuk, en laat het eigenlijk altijd staan. ik heb de datum nu aangepast (ook van foto 11).

Heeft u zelf foto's die in deze verzameling zouden passen, mail deze dan naar Wichor Bramer. Het gaat daarbij om foto's van het station of van stationsgebouwen. Foto's van treinen waarop geen stations te zien zijn neem ik niet op op mijn site.

1974

1975


1976