Geavanceerd
mobiel
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer
station Uithuizen - afbeelding 7 station Uithuizen

stationsgebouw I (1960)
type: GLS 2e klasse
lang laag gebouw

Perronzijde

Welk cijfer geef je deze afbeelding?
Bedenk: je beoordeelt niet de schoonheid van het gebouw, maar de kwaliteit van de afbeelding.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
10 bezoekers hebben deze afbeelding gemiddeld een 7,2 gegeven.
Bron: Roef Ankersmit ©
Een bekende Nederlandse spoorfotograaf die al sinds de jaren 50 systematisch de infrastructuur van de Nederlandse spoorwegen heeft gefotografeerd. In 2020 heeft hij stationsweb toestemming gegeven zijn collectie bijzondere foto's in lage resolutie op de site te tonen.
Meer afbeeldingen van Roef Ankersmit ©

Schrijf hier uw opmerkingen bij deze afbeelding.

Reacties

joop buurman20 apr 2007
Reageer op deze vraag/ opmerking
Vanaf 1961 dagelijks met de trein naar Groningen. Puur jeugdsentiment. Wijdse vergezichten met zelfs de vuurtoren van Borkum op de achtgergrond. Van automatisering had men bij de ns nog niet gehoord. Over de gehele lengte van de wagons waren nog treeplanken bevestigd. Ik weet me te herhinneren dat er nog wel eens iemand aan de buitenkant voorbijging. Jammer van de afbraak van het karakterestieke stationsgebouw.
Koosje Aalders-van den Hengel31 mrt 2007
Reageer op deze vraag/ opmerking
Een hele mooie herinnering,ik heb als klein meisje van eind 1962 tot aan 1972 op dit station gewoond,mijn vader was destijds de stationschef. Fantastisch om je jeugd daar door te brengen.
Bert Kruidhof13 okt 2006
Reageer op deze vraag/ opmerking
Dit gebouw roept heel veel herinneringen bij me op. Jarenlang het vertrek- en aankomstpunt naar de school in Groningen. Op dit station heb ik eens mogen mee rijden in een "sik". De liefde voor treinen was geboren!

Heeft u zelf foto's die in deze verzameling zouden passen, mail deze dan naar Wichor Bramer. Het gaat daarbij om foto's van het station of van stationsgebouwen. Foto's van treinen waarop geen stations te zien zijn neem ik niet op op mijn site.

1960