of:
home
zoeken
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
agenda
te koop
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer
station Lochem - afbeelding 4 station Lochem

stationsgebouw (1998)
type: SS 4e klasse
Bestemd voor minder grote plaatsen. Rechthoekig en hoog gebouw. Het middendeel heeft een puntgevel en op de verdieping drie gekoppelde rondboogvensters. Gevels van straat- en perronzijde springen niet terug zoals bij vijfde klasse stations. Gootlijsten en windveren hebben een geschulpte rand. De drie vensters die zich op de verdieping in de perrongevel bevinden, zijn niet gekoppeld, doch over het middendeel verdeeld. De vensters en deuren zijn op dezelfd wijze versierd als bij stations van de vijfde klasse.

Perronzijde gefotografeerd van het middenperron.

Welk cijfer geef je deze afbeelding?
Bedenk: je beoordeelt niet de schoonheid van het gebouw, maar de kwaliteit van de afbeelding.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
1 bezoeker heeft deze afbeelding het cijfer 6 gegeven.
Bron: Wichor Bramer
mail wichor
De webmaster van deze site.
Meer afbeeldingen van Wichor Bramer

Schrijf hier uw opmerkingen bij deze afbeelding.

Reacties

Peter Smit18 nov 2005
Op dit station heb ik als kind menig uur vertoeft; logeren bij opa en oma en peride eind '70 begin'80. Overdag naar het station lochem, in die tijd reed de rode uitvoering D2 voorheen "de Blauwe Engel" daar zijn diensten. De seinen, wissels en de overweg werden nog ouderwets handmatig bediend en mocht op het gegeven moment ook assisteren en kreeg van het personeel een N.S. petje op! Prachtig! Mooie foto's. Helaas, de tijd staat niet stil en verkeert het station niet meer in optimale staat.

Heeft u zelf foto's die in deze verzameling zouden passen, mail deze dan naar Wichor Bramer. Het gaat daarbij om foto's van het station of van stationsgebouwen. Foto's van treinen waarop geen stations te zien zijn neem ik niet op op mijn site.

1990

1993

1995

1998

1999