Geavanceerd
mobiel
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer
halte Leeuwarden Halte - afbeelding 3 halte Leeuwarden Halte

stationsgebouw (1963)
type: NFLS halte 2e klasse
Langwerpig station met puntgevel aan perronzijde. Station is identiek aan halte eerste klas. De verschillen uitten zich dus niet in het stationsgebouw, maar het blijkt dat de aanduiding tweede klas meer zei over de status van de halte zelf.

Overweg met stationsgebouw.

Welk cijfer geef je deze afbeelding?
Bedenk: je beoordeelt niet de schoonheid van het gebouw, maar de kwaliteit van de afbeelding.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
3 bezoekers hebben deze afbeelding gemiddeld een 7,7 gegeven.
Bron: Van oude lijntjes - treintjes - de dingen die voorbijgaan
Oege Kleijne
Met heel veel beeld, (nog) geen geluid en vooral veel sfeer. En dat alles om oude spoor- en tramlijnen aan de vergetelheid te ontrukken. Van het Dokkumer Lokaaltje tot en met de meest oorspronkelijke Duitse Nebenbahnen. Treed binnen in de wereld van de spoor- en een beetje (stoom)tramweg-nostalgie.
Meer afbeeldingen van Van oude lijntjes - treintjes - de dingen die voorbijgaan

Schrijf hier uw opmerkingen bij deze afbeelding.

Reacties

Kees Hartmans30 sep 2011
Reageer op deze vraag/ opmerking
Ik heb tot 1978 in de Pieter Langendijkstraat gewoond. Wij haalden als kind wel eens ijsjes in het witte kioskje links op de foto. Verder stapten we bij genoeg ijs vaak op het ijs van de sloot rechtsonder in beeld. Ik kan me nog vaag herinneren dat er mensen in het gebouw woonden, wellicht het gezin van de overwegwachter. Wij konden vanuit ons huis 's ochtends vaak de goederentrein zien rijden richting Stiens en Dokkum. Soms met n soms met twee diesellokomotieven ervoor. 'S Avonds kwamen ze dan gevuld weer terug.

Heeft u zelf foto's die in deze verzameling zouden passen, mail deze dan naar Wichor Bramer. Het gaat daarbij om foto's van het station of van stationsgebouwen. Foto's van treinen waarop geen stations te zien zijn neem ik niet op op mijn site.

1961

1963

1965

1967