Geavanceerd
mobiel
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer
stopplaats Jelsum - afbeelding 1 stopplaats Jelsum

stationsgebouw (1930)
type: NFLS halte 3e klasse
Verkleinde uitvoering van haltegebouwen. Puntgevel aan perronzijde met korte vleugel. Bevat een kleine woning en een wachtkamer.


Welk cijfer geef je deze afbeelding?
Bedenk: je beoordeelt niet de schoonheid van het gebouw, maar de kwaliteit van de afbeelding.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
8 bezoekers hebben deze afbeelding gemiddeld een 5,4 gegeven.
Bron: Fries Fotoarchief
Meer afbeeldingen van Fries Fotoarchief

Schrijf hier uw opmerkingen bij deze afbeelding.

Reacties

Chris Rijff18 jul 2019
Reageer op deze vraag/ opmerking
De stationslokatie Jelsum werd in 2016 aangekocht met als doel herbouw van het station. Op de foto is het oorspronkelijke retiradegebouwtje goed zichtbaar. In het najaar van 2019 wordt deze retirade herbouwt. Op de lokatie wordt in de loop van 2020 ook een replica van een nfls-rijtuig geplaatst. De lokatie gaat vanaf dan funtioneren als Rustpunt 'Station Jelsum'.
ernst-peter5 jul 2016
Reageer op deze vraag/ opmerking
Wat opvalt is dat de retirade op de andere foto een halve slag gedraaid is
Willem Oosterhof3 mei 2008
Reageer op deze vraag/ opmerking
Als men nu op dezelfde plaats een foto neemt in deze tijd dan zullen er niet veel details overblijven. De spoorbomen zijn al decennia geleden verdwenen. Toen de aardappeltrein van de ZPC (de Zaai- en Pootgoed Coƶperatie) nog reed, waren die al weg. De trein kruisde de weg, begeleid door spoorpersoneel met vlaggen. De weg is inmiddels veel breder geworden en aan de rechter kant van die weg (de foto in gedachten houdend) loopt nu een parallel weg. Zodoende lijkt het me dat het station gelegen heeft op de plek waar nu de parallelweg ligt. Aan de linker kant van de foto is nog net de voorgevel te zien van een prachtige kop-hals-romp boerderij. Deze staat er nog steeds. De plek van het station is nu een woest begroeid stukje "niemandsland". Aan weerszijde van de weg ligt het spoor nog maar de overwg is volledig verdwenen. Ik heb een screenshot gemaakt van Microsoft's Virtual Earth. Vanuit het gezichtspunt van de foto. http://i28.tinypic.com/95x4zt.gif Naar het westen kijkend.
Antwoord webmaster:
dank je wel voor de foto van deze locatie. leuk om te zien.

Heeft u zelf foto's die in deze verzameling zouden passen, mail deze dan naar Wichor Bramer. Het gaat daarbij om foto's van het station of van stationsgebouwen. Foto's van treinen waarop geen stations te zien zijn neem ik niet op op mijn site.
19300 (2)

1930