of:
home
zoeken
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
agenda
te koop
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer
station Harderwijk - afbeelding 36 station Harderwijk

stationsgebouw II (1983)
Station Harderwijk vervangt een oud gebouw uit 1865. Het heeft devorm van een rechthoek, in het midden waarvan een cilinder is geplaatst. Deze cilinder steekt door het dak heen en vormt een rode trommel op het platte dak. Dit dak heeft een brede, zwarte strokenrand en steekt aan alle kanten royaal over. Het ontvangstgebouw is opgebouwd uit een staalskelet en bestaat voornamelijk uit glazen puien, die door zwarte, houten lijsten in vakken worden verdeeld. De meer gesloten gedeelten zijn opgetrokken uit splitblokken, waarin eveneens een raster is verwerkt van stroken zwarte tegels. Ingangen bevinden zich aan de voorkant en aan de rechter zijkant. Achter de vooringang is een kleine hal, die aan de linkerkant toegang geeft tot de restauratie -hier is de keuken ondergebracht in de rode cilinder- en aan de rechterkant tot de entreehal, waar de loketbalie is opgenomen in de cilinder. Vanuit de restauratie en de entreehal komt de reiziger bij het overpad naar het perron. De bestaande perronkap werd gehandhaafd. De entreehal is nu Wizzlwinkel met servicebalie.


Welk cijfer geef je deze afbeelding?
Bedenk: je beoordeelt niet de schoonheid van het gebouw, maar de kwaliteit van de afbeelding.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
1 bezoeker heeft deze afbeelding het cijfer 6 gegeven.
Bron: Het Utrechts Archief
Catalogusnummer 156283
In de beeldbank veel foto's over de Nederlandse Spoorwegen. Met de link op het catalogusnummer komt u direct bij het juiste bestand en kunt u eenvoudig een afdruk of jpg bestand bestellen.
Meer afbeeldingen van Het Utrechts Archief

Schrijf hier uw opmerkingen bij deze afbeelding.

Reacties

Johan10 jan 2013
Ik heb dit gebouw als buschauffeur nog net meegemaakt. Lelijk en sfeerloos.

Heeft u zelf foto's die in deze verzameling zouden passen, mail deze dan naar Wichor Bramer. Het gaat daarbij om foto's van het station of van stationsgebouwen. Foto's van treinen waarop geen stations te zien zijn neem ik niet op op mijn site.

1981

1982

1983