Geavanceerd
mobiel
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer
stopplaats Leidsche Straat - afbeelding 1 stopplaats Leidsche Straat

1960

Overweg in de Leidsche straat in Haarlem met links de woning waarbij de gelijknamige halte was gevestigd.

Welk cijfer geef je deze afbeelding?
Bedenk: je beoordeelt niet de schoonheid van het gebouw, maar de kwaliteit van de afbeelding.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
4 bezoekers hebben deze afbeelding gemiddeld een 6,8 gegeven.

Schrijf hier uw opmerkingen bij deze afbeelding.

Reacties

jan veenhof7 jul 2009
Reageer op deze vraag/ opmerking
in het witte huis woonde de familie lampen en ernaast in het spoorhuis bij de houtvaart zwembad de familie g veenhof ook stond er een seinhuis waar de spoormensen de wissels bediende deze stond 3 meter hoog zodat men zicht had
Hans de Mooij27 jul 2005
Reageer op deze vraag/ opmerking
Deze overweg was berucht om haar lange wachttijden. Vanaf links (Haarlem Goederen, HG)werd het derde spoor ri. Haarlem, (Hkm)altijd gebruikt om lange rangeerdelen "uit te halen" en vervolgens weer "af te stoten". 15 minuten wachten was geen uitzondering. Tussendoor draaide de overwachter soms (met een goede bui !)de bomen even open om het verkeer (vele fietsers) te laten passeren. Het was een zeer levendige overweg. Druk regulier treinverkeer op het bnvk Hlm-Ledn, ranmgerende goederen-,stukgoederen en later zelfs nog de posttreinen. In de oude beveiliging was er een zgn. paars "stopseindraaibord" aanwezig. Dit bord gaf het rangeerpersoneel en machinist de opdracht om het rangeren te staken en de overweg "vrij" te maken. Rechts van de overweg op de foto stond overigens een hoofdarmsein met aangekoppeld arm-voorsein als "inrijder" vanaf het derde spoor naar Hg.In het overweghuisje heerste op zich een streng regiem, geen onbevoegden werden toegelaten. De overwachter moest de bomen sluiten op belsignalen. Van li. naar re. verkeer werd de bel geactiveerd al voor station Heemstede Aerdenhout en van re. naar li. op het moment dat de seinbrug op station Hlm werd bediend. Een goede oude tijd, als jongetje UREN staan kijken en dagdromen voor deze spoorbomen !
Frits Lodder9 okt 2004
Reageer op deze vraag/ opmerking
Op deze foto is de overweg Westergracht/De Ruyterweg te zien. Het lage witte gebouwtje is de bijbehorende overwegwachterspost. Links voor dit gebouwtje langs is de toegangsweg naar Haarlem Goederen waar rond 1960 nog veel kolen werden verladen en wat ook het domein was van Van Gend & Loos.

Heeft u zelf foto's die in deze verzameling zouden passen, mail deze dan naar Wichor Bramer. Het gaat daarbij om foto's van het station of van stationsgebouwen. Foto's van treinen waarop geen stations te zien zijn neem ik niet op op mijn site.
19600 (1)

1960