Geavanceerd
mobiel
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer
station Groningen Noord - afbeelding 37 station Groningen Noord

stationsgebouw I (1970)
Aan de straatzijde in het midden van het gebouw een puntgevel, aan weerszijden daarvan lage vleugels. Aan de perronzijde bevindt zich een marquise.

loketten

Welk cijfer geef je deze afbeelding?
Bedenk: je beoordeelt niet de schoonheid van het gebouw, maar de kwaliteit van de afbeelding.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
2 bezoekers hebben deze afbeelding gemiddeld een 9 gegeven.
Bron: Het Utrechts Archief
In de beeldbank veel foto's over de Nederlandse Spoorwegen. Met de link op het catalogusnummer komt u direct bij het juiste bestand en kunt u eenvoudig een afdruk of jpg bestand bestellen.
Fotonummer 152441
Meer afbeeldingen van Het Utrechts Archief

Schrijf hier uw opmerkingen bij deze afbeelding.

Reacties

Han Lefering7 jan 2009
Reageer op deze vraag/ opmerking
Op de foto bij het rechter loket, is een NCR-kasregister zichtbaar. Eind zestiger jaren zijn deze kasregisters aan de loketten geplaatst. De gedrukte edmonsonkaartjes bleven, alleen er stond geen voorgedrukte prijs meer op. De lokettist sloeg de prijs van het kaartje aan op het kasregister, duwde het kaartje in een gleuf en de kassa drukte de prijs en de datum op het kaartje. De komst van de kasregisters zorgde voor een enorme verminderin van de gigantische handmatige administratie.
Antwoord webmaster:
wat een enorme vooruitgang is er toch geweest in de loop der jaren. stonden er in die tijd dan geen enorme rijen voor de loketten? nou ja het zullen er natuurlijk ook veel meer zijn geweest dan het er tegenwoordig zijn (if any).

Heeft u zelf foto's die in deze verzameling zouden passen, mail deze dan naar Wichor Bramer. Het gaat daarbij om foto's van het station of van stationsgebouwen. Foto's van treinen waarop geen stations te zien zijn neem ik niet op op mijn site.

1970197219731974