Geavanceerd
mobiel
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer
halte Gasselte - afbeelding 4 halte Gasselte

stationsgebouw (1920)
type: NOLS haltegebouw
Het station is vrijwel identiek aan Vilsteren; de planken beschieting van de geveltoppen ontbreekt. De NOLS had haar gebouwen in eerste instantie (de lijn Zwolle- Ommen) wat te luxe uitgevoerd, dat is later teruggedraaid. Daarentegen is de lage aanbouw met planken beschoten, dan wel uitsluitend met houten wanden uitgevoerd; de gevel heeft een andere indeling van die van de aanbouw in Vilsteren.


Welk cijfer geef je deze afbeelding?
Bedenk: je beoordeelt niet de schoonheid van het gebouw, maar de kwaliteit van de afbeelding.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
5 bezoekers hebben deze afbeelding gemiddeld een 5,2 gegeven.
Bron: Station Rolde
Meer afbeeldingen van Station Rolde

Schrijf hier uw opmerkingen bij deze afbeelding.

Reacties

Roel van der Hoek11 aug 2008
Reageer op deze vraag/ opmerking
Het kan m.i. niet zo zijn dat deze afbeelding van het station Gasselte is. Wij wonen in het stationshuis (1904) die wel is blijven staan en vanaf deze kant zou ons huis zichtbaar moeten zijn. Klopt het dat dit station Vilsteren is?
Antwoord webmaster:
bij mijn weten moet dit plaatje gewoon Gasselte zijn. waar moet dat huis staan dan? klopt die boerderij wel? vilsteren staat de andere kant op. vilsteren stond in spiegelbeeld en had een andere indeling, maar je bent waarschijnlijk op het verkeerde been gezet omdat er een aantal keer Vilsteren in de tekst staat. Van het type Bergentheim zijn wel meer stations gebouwd: zoals je hier kunt zien. Dalerveen, Valthe, Weerdinge en Zuidbarge zouden het ook kunnen zijn. Je zou het bij de webmaster van station rolde kunnen navragen. De link staat onder de afbeelding, ik heb de foto van zijn site gehaald.

Heeft u zelf foto's die in deze verzameling zouden passen, mail deze dan naar Wichor Bramer. Het gaat daarbij om foto's van het station of van stationsgebouwen. Foto's van treinen waarop geen stations te zien zijn neem ik niet op op mijn site.

1920