of:
home
zoeken
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
agenda
te koop
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer
station Enschede Zuid - afbeelding 5 station Enschede Zuid

stationsgebouw (1903)
hoog middendeel en twee kort vleugels met naar middendeel oplopend dak. Middendeel doet sterk denken aan GOLS groot

Vanwege copyright kunen de foto's van Dierdorp niet getoond worden.

Welk cijfer geef je deze afbeelding?
Bedenk: je beoordeelt niet de schoonheid van het gebouw, maar de kwaliteit van de afbeelding.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
2 bezoekers hebben deze afbeelding gemiddeld een 6.5 gegeven.
Bron: via Floris Dierdorp
Deze foto is mij per fiets bezorgd door Floris Dierdorp, hij heeft hierop niet het auteursrecht. De foto is hier slechts op een zeer lage resolutie beschikbaar. Meent u het auteursrecht op deze foto te hebben en staat u publicatie niet toe, meld het, dan wordt de foto verwijderd.
Meer afbeeldingen van via Floris Dierdorp

Schrijf hier uw opmerkingen bij deze afbeelding.

Reacties

Heimen Stoffels14 aug 2014
Hmm, waarom staat er eigenlijk 'Enschede' op het gebouw en niet 'Enschede-Zuid'? Ik zie op de infopagina niet terug dat het station voorheen bekend was als alleen 'Enschede'...
Antwoord webmaster:
voor de maatschappij die het aanlegde (AEE) was er maar een station Enschede, dit. later heeft de SS het overgenomen en werd dit Enschede Zuid, maar ie gevelnaam hebben ze niet veranderd. Vroeger nam men het niet zo nauw met stationsnamen, dat veranderde wel eens per spoorboekje. eigenlijk zou dit station dan inderdaad in het verleden Enschede moeten hebben geheten. ik zal dat eens natekken.
Marco20 sep 2009
Er zijn maar weinig foto's bekend uit de HSM-tijd. Kort voor het begin van de exploitatie werd deze foto in 1903 gemaakt in Enschede Zuid met een locomotief uit de HSM-serie 296-299 (later HSM 1001-1004. Foto: collectie G.W. de Graaf. Bron: "Lokaalspoorwegen in Twente en de Achterhoek" van Evert Heusinkveld.

Heeft u zelf foto's die in deze verzameling zouden passen, mail deze dan naar Wichor Bramer. Het gaat daarbij om foto's van het station of van stationsgebouwen. Foto's van treinen waarop geen stations te zien zijn neem ik niet op op mijn site.

1903