of:
home
zoeken
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
agenda
te koop
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer
station Enschede - afbeelding 69 station Enschede

stationsgebouw II (1950)
imponerend station door situering en allure. Brede bordestrappen en klassieke zuilenrijen. Deels kopstation, deels doorgangs

Afbeelding toegevoegd op 26 aug 2009

Welk cijfer geef je deze afbeelding?
Bedenk: je beoordeelt niet de schoonheid van het gebouw, maar de kwaliteit van de afbeelding.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
2 bezoekers hebben deze afbeelding gemiddeld een 4.5 gegeven.
Bron: Het Utrechts Archief
Catalogusnummer 167454
In de beeldbank veel foto's over de Nederlandse Spoorwegen. Met de link op het catalogusnummer komt u direct bij het juiste bestand en kunt u eenvoudig een afdruk of jpg bestand bestellen.
Meer afbeeldingen van Het Utrechts Archief

Schrijf hier uw opmerkingen bij deze afbeelding.

Reacties

Bart Boon5 mrt 2011
Mooie foto. Jammer dat hij niet ook in detail van buiten genomen is. In één van de deuren, waarschijnljk de middelste,was een automatische deuropener opgenomen. Aan buiten- en binnenzijde lag een iets schuin oplopende metalen plaat. Als je daar op ging staan, ging de deur onder invloed van je eigen gewicht open zonder dat je hem aan hoefde te raken. Handig dus als je met koffers liep. Hoe zwaarder, hoe effectiever. Als kind vonden we dit in de jaren 50 een wonder van techniek. Of het systeem ook elders is toegepast, weet ik niet. Ook weet ik niet wanneer het verwijderd is.
Antwoord webmaster:
ja ik kan me zo´n deur ook nog wel herinneren, weet alleen niet meer of dat ook in enschede was. ik ben wel van een wat later bouwjaar (1974), dus ze hebben er vrij lang gewerkt.

Heeft u zelf foto's die in deze verzameling zouden passen, mail deze dan naar Wichor Bramer. Het gaat daarbij om foto's van het station of van stationsgebouwen. Foto's van treinen waarop geen stations te zien zijn neem ik niet op op mijn site.

1950

1951

1952

1953

1954

1955