of:
home
zoeken
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
agenda
te koop
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer
station Dronrijp - afbeelding 27 station Dronrijp

stationsgebouw (1972)
type: SS 5e klasse
Hoog middendeel met puntgevel, met aan weerszijden een korte evenhoge vleugel die aan de straatzijde iets, en aan de perronzijde sterk terug springt. Langs de bovenzijde van de puntgevels is bij sommige stations een bakstene sierrand aangebracht. De gootlijsten en windveren hebben een geschulpte rand. Als dakbedekking wordt in de regel zink gebruikt, maar ook pannen komen voor. De verdieping heeft onder andere twee gekoppelde rondboogvensters. De vensters en deuren hebben een kleine, maar vermeldenswaardige versiering: de plaatsen waar een horizontale en een verticale glasroede elkaar kruisen zijn versierd met een soort rozet. Tegen de zijden en in de hoeken zijn halve, resp. kwartronde rozetten aangebracht.

Vanwege copyright kunen de foto's van Dierdorp niet getoond worden.

Afbeelding toegevoegd op 6 jun 2008

Welk cijfer geef je deze afbeelding?
Bedenk: je beoordeelt niet de schoonheid van het gebouw, maar de kwaliteit van de afbeelding.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
3 bezoekers hebben deze afbeelding gemiddeld een 5 gegeven.
Bron: via Floris Dierdorp
Deze foto is mij per fiets bezorgd door Floris Dierdorp, hij heeft hierop niet het auteursrecht. De foto is hier slechts op een zeer lage resolutie beschikbaar. Meent u het auteursrecht op deze foto te hebben en staat u publicatie niet toe, meld het, dan wordt de foto verwijderd.
Meer afbeeldingen van via Floris Dierdorp

Schrijf hier uw opmerkingen bij deze afbeelding.

Reacties

Joh.Marra 18 dec 2010
De vermelde informatie is fout. Dit betrof nl opnamen voor de film: Love Comes Quietly ( Angela). Het station ( oa.raamkozijnen) was speciaal aangepast voor de film. Zie wikipedia.
Antwoord webmaster:
Ik heb je opmerking uit het contactformulier naar deze afbeelding verplaatst (daar had je het zelf ook meteen neer kunnen zetten met ┬┤plaats een opmerking bij deze afbeelding┬┤). Bedankt voor de informatie. Nu je het zegt kan ik me inderdaad wel zoiets herinneren eerder van de film Angela gehoord te hebben in dit kader.
Jan Looijesteijn13 mrt 2009
Het betreft de film "het Meisje met de Blauwe Hoed", gebaseerd op de gelijknamige film uit 1935.
Antwoord webmaster:
aha dank je wel.
Han Lefering9 jan 2009
Op de foto een oud verlichtingsarmatuur aan de muur. En oude bebording. Ergens in de zestiger jaren.
Antwoord webmaster:
nee deze bebording en verlichting is speciaal aangebracht om het station een oud uiterlijk te geven. Dit in verband met de opnames van een film (ik heb geweten welke het was, maar nu is het mij ontschoten).

Heeft u zelf foto's die in deze verzameling zouden passen, mail deze dan naar Wichor Bramer. Het gaat daarbij om foto's van het station of van stationsgebouwen. Foto's van treinen waarop geen stations te zien zijn neem ik niet op op mijn site.

1970

1971

1972

1975