Geavanceerd
mobiel
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer
station Castricum - afbeelding 25 station Castricum

stationsgebouw II (1969)
torentje met fraai carrillon van de gemeente gekregen. Ook uurwerk.


Welk cijfer geef je deze afbeelding?
Bedenk: je beoordeelt niet de schoonheid van het gebouw, maar de kwaliteit van de afbeelding.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
2 bezoekers hebben deze afbeelding gemiddeld een 4 gegeven.
Bron: Het Utrechts Archief
In de beeldbank veel foto's over de Nederlandse Spoorwegen. Met de link op het catalogusnummer komt u direct bij het juiste bestand en kunt u eenvoudig een afdruk of jpg bestand bestellen.
Fotonummer 156254
Meer afbeeldingen van Het Utrechts Archief

Schrijf hier uw opmerkingen bij deze afbeelding.

Reacties

Han Lefering28 okt 2008
Reageer op deze vraag/ opmerking
Van links naar rechts bagageruimte/keuken,plaatskaartenkantoor annex post treindienstleider, stationshal met kiosk en trap van de tunnel naar het perron, restauratie. Het plaatskaartenkantoor had twee loketten en ook aldaar het bedieningstableau van de AR-beveiliging (tot 1980).
Han Lefering28 okt 2008
Reageer op deze vraag/ opmerking
In de bagageruimte/keuken van het gebouw was een kastje aan de muur, waarin de rol en de bediening van het carillon. Het carillon werd slecht onderhouden, waardoor het steeds valser klonk. Het personeel wilde nog weleens het carillon uitschakelen. Dit leidde dan tot het bellen van de burgemeester naar de chef in Amr, die dan weer belde naar Cas, met de opdracht het carillon weer aan te zetten. Aan de voet van het carillon bevindt zich een gedenkplaat waarop vermeld staat dat de gemeente Castricum het geschonken heeft bij de opening van het nieuwe stationsgebouw.

Heeft u zelf foto's die in deze verzameling zouden passen, mail deze dan naar Wichor Bramer. Het gaat daarbij om foto's van het station of van stationsgebouwen. Foto's van treinen waarop geen stations te zien zijn neem ik niet op op mijn site.

1960


1967


1969