of:
home
zoeken
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
agenda
te koop
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer
station Bergentheim - afbeelding 36 station Bergentheim

stationsgebouw (1970)
type: NOLS haltegebouw
Het station is vrijwel identiek aan Vilsteren; de planken beschieting van de geveltoppen ontbreekt. De NOLS had haar gebouwen in eerste instantie (de lijn Zwolle- Ommen) wat te luxe uitgevoerd, dat is later teruggedraaid. Daarentegen is de lage aanbouw met planken beschoten, dan wel uitsluitend met houten wanden uitgevoerd; de gevel heeft een andere indeling van die van de aanbouw in Vilsteren.Er was voor de bouw onduidelijkheid welk type er geplaatst moest worden. Bij de aanleg van de spoorbaan was het huidige Oud- Bergentheim nog gewoon Bergentheim. Aangezien de gemeente verwachtte dat Bergentheimerveld, zoals de kanaalstreek eerst heette zou uitgroeien tot een plaats van formaat wensten zij een station van het type NOLS klein, zoals in Gramsbergen. De NOLS vond dit niet nodig en wou een klein haltegebouw plaatsen. Er werd overeen gekomen dat voorlopig een haltegebouw werd geplaatst, en dat wanneer het te klein bleek het uitgebreid zou worden. Dat bleek al in 1907 nodig te zijn.

Afbeelding toegevoegd op 15 sep 2014

Welk cijfer geef je deze afbeelding?
Bedenk: je beoordeelt niet de schoonheid van het gebouw, maar de kwaliteit van de afbeelding.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Je bent de eerste bezoeker die deze afbeelding een waardering geeft.
Bron: Kees van de Meene ©
Een liefhebber van spoorwegen en stationsgebouwen, die reeds sinds de jaren 50 de Nederlandse infrastructuur systematisch heeft gefotografeerd. Auteur van diverse boeken.
Meer afbeeldingen van Kees van de Meene ©

Schrijf hier uw opmerkingen bij deze afbeelding.

Heeft u zelf foto's die in deze verzameling zouden passen, mail deze dan naar Wichor Bramer. Het gaat daarbij om foto's van het station of van stationsgebouwen. Foto's van treinen waarop geen stations te zien zijn neem ik niet op op mijn site.

1970

1971

1975