Geavanceerd
mobiel
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer
stopplaats Arnhemschestraat - afbeelding 3 stopplaats Arnhemschestraat

blokpost (1980)


Welk cijfer geef je deze afbeelding?
Bedenk: je beoordeelt niet de schoonheid van het gebouw, maar de kwaliteit van de afbeelding.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
1 bezoeker heeft deze afbeelding het cijfer 8 gegeven.
Bron: Het Utrechts Archief
In de beeldbank veel foto's over de Nederlandse Spoorwegen. Met de link op het catalogusnummer komt u direct bij het juiste bestand en kunt u eenvoudig een afdruk of jpg bestand bestellen.
Fotonummer 156515
Meer afbeeldingen van Het Utrechts Archief

Schrijf hier uw opmerkingen bij deze afbeelding.

Reacties

Marco5 dec 2007
Reageer op deze vraag/ opmerking
Wederom hulde aan Victor. Deze halte lag dus inderdaad op de plek waar de Rijksweg Noord tegenwoordig in Elst de spoorlijn kruist. Die plek is tegenwoordig een stuk meer bebouwd dan destijds.
Victor5 dec 2007
Reageer op deze vraag/ opmerking
Ja, tot 1980 stond het ding daar nog. Het is in dat jaar verplaatst naar Ubbergen, waar het als tuinhuisje dienst is gaan doen en later is het naar het Spoorwegmuseum verhuisd. Misschien zou je er bij kunnen vermelden dat de foto in De Koppeling heeft gestaan, gemaakt is door J.H.M. Lammerinks en wat het catalogusnr. van de foto in de Beeldbank van Het Utrechts Archief is (156515).
Antwoord webmaster:
ok bij deze. het nummer plaats ik er inderdaad bij.
Marco5 dec 2007
Reageer op deze vraag/ opmerking
Jemig, heeft dit gebouwtje in 1980 nog bestaan? Als ik naar de andere foto's kijk, lijkt het dat deze halte op de plek heeft gelegen waar tegenwoordig de Rijksweg Noord in Elst de spoorlijn Nijmegen-Arnhem kruist (bij de Oude Tol). Op één van de foto staat namelijk een gebouw dat lijkt op het tegenwoordig nog aanwezige pand "'t Heuveltje". Wat daarmee niet strookt is het feit dat de weg de spoorlijn haaks kruist. Dat komt meer overeen met de kruising bij het riviertje De Linge. Daarbij past m.i. beter de halte De Wetering, omdat die naam in een historische atlas gekoppeld is aan deze kruising. In dezelfde historische atlas is trouwens de "Laarschestraat" vermeld. Dat is waar tegenwoordig de fietstunnel richting de nieuwe wijk Schuytgraaf ligt, en hangt waarschijnlijk meer samen met de eerdere vermeldingen "Larenschestraat" en "Laarstraat". Al met al kan ik op dit moment alleen zeggen dat ik diverse haltes wel op bepaalde plaatsen zou kunnen plaatsen. Maar echt duidelijk is het voor mij nog niet. Wellicht dat Victor hier nog meer over kan melden.
Victor3 dec 2007
Reageer op deze vraag/ opmerking
Datum is 1980.
Antwoord webmaster:
dank victor, ik was weer een keer kort door de bocht, omdat iets er oud uitziet in zwart wit.

Heeft u zelf foto's die in deze verzameling zouden passen, mail deze dan naar Wichor Bramer. Het gaat daarbij om foto's van het station of van stationsgebouwen. Foto's van treinen waarop geen stations te zien zijn neem ik niet op op mijn site.

1980