Geavanceerd
mobiel
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer

zoekplaatje 9

Dit zoekplaatje is opgelost op 12 mrt 2006
(aangemeld op 11 mrt 2006)

De oplossing: Station Dokkum- Aalsum

Dokkum- Aalsum

Wilt u nog iets toevoegen aan de oplossing, klik dan hier.

Eerdere bezoekers zeiden over dit zoekplaatje:

Henk Hellinga19 mrt 2006
Hallo Wichor, Hier komen weer herinneringen naar boven!! Ik ben nl. een 4/5 honderd meter oostwaarts geboren!
Wytze Wijbenga12 mrt 2006
Dit is station Dokkum-Aalsum. De foto is genomen op de laatste dag van de personendienst op de lijn Leeuwarden- Dokkum-Aalsum op 30 juni 1936. De lok is de 7118.
Tjalling Halbertsma12 mrt 2006
Het zoekplaatje is inderdaad Dokkum-Aalsum. Dit kan men o.a. zien aan de stationsklok. Het is zeker niet Stiens, want ook Stiens had weliswaar een stationsklok, maar ook een luifel. Maar de trein, die kennelijk in Dokkum-Aalsum op het punt van vertrek staat, is niet een laatste trein naar Leeuwarden op 30 Juni 1936, zoals Mensinga zegt, maar een trein naar Anjum. Links op de foto ziet men flauw de stootbuffer van een aan de Noordkant van Dokkum-Aalsum naast het perron gelegen opstelspoor. Men kan op Stationsweb Dokkum-Aalsum prent 2 de klok duidelijk waarnemen. Voorts ziet men aan de schaduwen, dat de trein richting Noorden en niet richting Zuiden gekeerd staat. De foto is dus een trein naar Anjum, genomen vóór de opheffing van dat lijngedeelte op 15 Mei 1935.
webmaster11 mrt 2006
Het moet een station van het type Loppersum zijn, maar welk?
Wim Mensinga11 mrt 2006
is dit niet het station van stiens .Er liggen 4 sporen op de foto ,de balkjes onder de dakgoot komen overeen met station stiens.Dan heb je een soort piek op het dak dat heeft stiens ook.Het kleine raampje in de dwarsvleugel komt ook overeen . De stations loppersum types hebben op het dwars staande gedeelte een schoorsteen staan

Heeft u zelf foto's die in deze verzameling zouden passen en die u beschikbaar zou willen stellen voor plaatsing op stationsweb? Mail dan naar Wichor Bramer.