Geavanceerd
mobiel
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer

zoekplaatje 3

Dit zoekplaatje is opgelost op 30 jun 2004
(aangemeld op 28 jun 2004)

De oplossing: Station Nieuwerkerk aan de IJssel (voor 1977)

Nieuwerkerk aan den IJssel

Wilt u nog iets toevoegen aan de oplossing, klik dan hier.

Eerdere bezoekers zeiden over dit zoekplaatje:

Ed17 jul 2006
Station is inderdaad Nieuwerkerk ad IJssel, maar van vóór 1977. In 1980 ben ik in de wijk gaan wonen op de plaats waar op de foto nog kassen staan, en die woning was al 3 jaar oud. Daarvóór heeft zeker er 2 jaar zand op gelegen. Ik schat dus het jaartal zelfs op 1975.
Paul31 aug 2005
Dit is Nieuwerkerk aan den IJssel. De foto stamt waarschijnlijk uit de zomer van 1983. De bouwput midden op de foto betreft de aanleg van de "Doortocht" over het water. De kassen op de achtergrond zijn verdwenen, hier is de wijk "Zuidplas" gebouwd. Te oordelen aan de kleding van de mensen op de foto is hij op zaterdagnamiddag of op een zondag gemaakt, de mensen zijn op weg naar een kerkdienst.
Jan van den Berg 18 nov 2004
Ik denk dat het station Hoofddorp is vlak na de opening van de Schiphol lijn in de 80er jaren. Het heeft er niet lang gestaan i.v.m. met uitbreiding van de nieuwe 4 sporige Schiphol tunnel
Rob31 jul 2004
Utrecht Overvecht, is het zeker niet, ik woon daar vlak bij en daar lijkt het niet op, het 6-hoekige overvecht, wat overigens al gesloopt is, en waar nu iets heel anders staat is het niet, maar daar waren jullie al achter. Nieuwerkerk a/d IJssel kan het wel zijn.
Antwoord webmaster:
het is al opgelost, het is nieuwerkerk
Victor Lansink1 jul 2004
Het is Nieuwerkerk aan de IJssel, geopend in 1971; zie ook mijn site: http://www.lansink.tomaatnet.nl/hoofdstuk_7.html
Victor30 jun 2004
Dit is een Kat-in-'t-bakkie voor Victor! Ik bedoel: dit is Nieuwerkerk aan de IJssel; het tijdelijke gebouw dat in 1971 geopend werd. Kijk ook maar eens op http://www.lansink.tomaatnet.nl/hoofdstuk_7.html en en http://www.lansink.tomaatnet.nl/toegevoegd/Nieuwerkerk1971.jpg
Wichor Bramer28 jun 2004
Er werd gesproken over Utrecht Overvecht door degene die deze foto aanleverde. Echter daar stond voor het huidige station gebouwd werd een sextant.
Bert Peihak28 jun 2004
Zou het hier kunnen gaan om station Nieuw Vennep?

Heeft u zelf foto's die in deze verzameling zouden passen en die u beschikbaar zou willen stellen voor plaatsing op stationsweb? Mail dan naar Wichor Bramer.