Geavanceerd
mobiel
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer

zoekplaatje 2

bron: zoekplaatjes

Dit zoekplaatje is opgelost op 27 jan 2005
(aangemeld op 25 jun 2004)

De oplossing: Houtvesterij bosbeheer te Gieten

Wilt u nog iets toevoegen aan de oplossing, klik dan hier.

Eerdere bezoekers zeiden over dit zoekplaatje:

Albert Pool27 sep 2007
Maar Stadskanaal Pekelderweg heeft volgens de foto op Stationsweb veel minder dakpannen. Misschien dat het dak een keer is vervangen door een dak met minder dakpannen?
Antwoord webmaster:
dit zoekplaatje is al opgelost. het is geen station. op 10 juli 2004 concludeer ik inderdaad ook al dat pekelderweg minder dakpannen had.
Sjoerd Eeftens11 feb 2005
Op de site www.zoekplaatjes.nl wordt de beschrijving van de houtvesterij weer teruggenomen omdat er in het tijdschrift Katholieke Illustratie uit dat jaar niet de desbetreffende foto heeft gestaan. Er is kennelijk onzekerheid over het bestaan van regionale edities. Misschien betreft het een ander blad, want naar het schijnt hebben de Koningin en haar gemaal wel degelijk een bezoek aan Gieten gebracht.
Peter Collet27 jan 2005
Omdat er steeds gesproken wordt over een bezoek van een koningin heb ik een afdruk van de foto begin december aan een Oranje verzamelaar gegeven en wel de Hr. R.Huifkens uit Schoorl. (94 jaar oud) Het is een oud marineman en heeft een grote collectie Oranje foto,s. Vandaag kreeg ik een berichtje van hem (moeilijk leesbaar) maar het komt op het volgende neer;

Hij heeft deze foto als uitgeknipt tijdschriftplaatje(en dus niet als prentbriefkaart) met achterop de vermelding; K.I. Mei 1924 bezoek Wilhelmina en Hendrik aan Drenthe bij houtvesterij bosbeheer te Gieten. zanggroep brengt aubade aan de hooge gasten.

Als ik zijn handschrift goed vertaal is dit wat er staat. Waar K.I. voor staat weet ik niet.

Sjoerd Eeftens27 jan 2005
Goed werk van Peter, en K.I. betekent Katholieke Illustratie, een tijdschrift dat de actualiteit toen al op de hielen zat. Geen station dus.
Imca van Emous26 jan 2005
Als ik doe verhoging zie waarop de dirigent staat, zie ik een vlag, waarschijnlijk Nederlands. Ik denk dat deze foto is gemaakt met de viering van Koninginnedag. En dan niet die van 30 april maar de verjaardag van koningin Wilhemina, eind augustus.
webmaster26 jan 2005
Als het koninginnedag is dan staat de koningin er zelf niet op. Googlen leerde mij namelijk dat de Koningin en haar familie op Koninginnedag geen festiviteiten bijwoonden, tenzij er een speciale reden voor was, zoals de vijftigste verjaardag van de Koningin in 1930. Deze kaart is uit 1924.
Sjoerd Eeftens18 jan 2005
Op de lijn Groningen / Delfzijl via Sauwerd is niet één station, halte of stopplaats geopend in 1924, deze dateren vrijwel alle uit 1884. Op de lijn Zuidbroek - Delfzijl dateren ze alle uit 1910. De Woldjerspoorweg ging pas in 1929 open. Stadskanaal Pekelderweg dateert uit 1915. Op de lijn Stadskanaal - Ter Apel ging alles open op 2 mei 1924. Dat ligt in de buurt. Op de spoorlijn Sauwerd - Roodeschool kan de datum ook niet van toepassing zijn. Alle stations en halten gingen voor 1900 open. Ik twijfel aan het spoorse karakter; het kan misschien een tramhalte betreffen. De OG reed immers ook tussen Winschoten en Delfzijl.
Heimen Stoffels15 jan 2005
Misschien is dat gat in het midden van de grond geen gat maar een verdiept spoor! Misschien dat de halte verderop ligt?
Theo Geerdink11 jan 2005
Dat ding onderin de foto is een auto.
Heimen Stoffels27 dec 2004
Wat is dat ding helemaal rechtsonder eigenlijk? Ik zou ook niet zeggen dat het een station is, want waarom zou je twee grote schuren bij een station zetten? En waarom is er nergens iets te zien van een spoor of iets dergelijks? Ik zal er nog eens goed naar kijken maar ik vind het maar heel vreemd!
Heimen Stoffels27 dec 2004
Ik heb nog is ff goed gekeken en er is een gat in de grond in het midden van het plaatje. Is dit geen begrafenis ofzo? Het is misscien dan een begrafenis bij een boerderij vlakbij een station.
theo geerdink10 dec 2004
dit heeft met het station in almelo uit te maken. kijk naar almelo stationnen.
Vincent Ratgers19 okt 2004
Ik kan me inderdaad niet voorstellen dat het hierbij gaat om de opening van een station. Ik vermoed dat het hier gaat om een foto uit de jaren '20 en/of 30. Waarschijnlijk de viering van een dorp en/of school. Wat wellicht de moeite waard kan zijn is om deze vraag eens neer te leggen bij het Veenkoloniaal Museum, te Veendam. (indien je een tel.nr of adres nodigt denkt te hebben, laat het evn weten)
pim18 okt 2004
het is de schaapskooi of daar in de buurt
Yuri20 sep 2004
Het lijkt mij ook een boerderij, wat je op de voorgrond rechts van de foto ziet, is een tractor. Maar dan heb ik een vraag aan Wichor. Hoe weet je zeker dat het een station is???
kees29 jul 2004
het is een kamp of een boerderij geen station
Wichor Bramer10 jul 2004
Stadskanaal Pekelderweg kan het niet zijn. Het dak op deze foto telt veel minder dakpannen, dan het dak van dat station op de zojuist binnengekomen foto van Stadskanaal Pekelderweg.
Henk van Kampen8 jul 2004
Het vreemde van deze foto is, dat er is op generlei wijze te zien dat het te maken heeft met een station. Geen trein, nog een spoorbeambte, of spoorrails of seinpalen.Is het wel de viering van het openen van een station?
Wichor Bramer 25 jun 2004
Deze ansichtkaart werd verkocht als opening van een station tussen Groningen en Delfzijl met als datum 6 juni 1924. Echter van het woldjerspoor kan het niet zijn, omdat dat pas in 1929 werd geopend.

Ik heb zelf het vermoeden dat dit Stadskanaal Pekelderweg is. Die goederenloods is pas later gebouwd, te weten bij de vergroting van het station n.a.v. het doortrekken van de tramlijn uit de Pekela's. Dat was in 1915. En er heeft een schuur gestaan in dezelfde orientatie als de schuur links op de achtergrond. Zie de afbeelding op stationsweb. Je ziet daarop de schuur op de achtergrond. Ook kun je duidelijk zien dat de deuren van deze goederenloods dichterbij de wand daarvan zitten dan gebruikelijk bij de NOLS.

Heeft u zelf foto's die in deze verzameling zouden passen en die u beschikbaar zou willen stellen voor plaatsing op stationsweb? Mail dan naar Wichor Bramer.