Geavanceerd
mobiel
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer

zoekplaatje 12

bron: Historische Vereniging Annen

Dit zoekplaatje is opgelost op 25 mrt 2008
(aangemeld op 25 mrt 2008)

De oplossing: Station Piet Gijzenbrug, Noordwijkerhout

Noordwijkerhout

Wilt u nog iets toevoegen aan de oplossing, klik dan hier.

Eerdere bezoekers zeiden over dit zoekplaatje:

Ruud25 aug 2011
Voor zover ik uit de foto kan opmaken betreft het hier Nederlandse soldaten in het voorloorlogs (Nederlands) tenue. De veldmutsen zijn m.i. duidelijk Nederlands en niet te verwarren met Duitse veldmutsen. De foto is n.m.m. dus van voor 1940
Antwoord webmaster:
de oorlog begon niet op 1 januari 1940 natuurlijk, maar het is wel in de tijd van de mobilisatie (vermoed ik), dus of heel laat in de jaren 30, of vroeg in 1940, 1940 is dus een goede schatting.
Frank Kouwenhoven13 feb 2009
Mij was niet bekend dat het type station een unicum is. Dat is dan weer nuttig om te weten. Ik had mijn twijfel omdat het baanwachtershuis, dat nog steeds in Noordwijkerhout aanwezig is, niet op de foto is te zien, maar wel een ander bijgebouw dat er geheel niet op lijkt. Verder onderzoek zou zich overigens kunnen richten op het tijdstip wanneer de foto genomen is. Ik laat mij dus graag verrassen met nieuwe inzichten.
Frank Kouwenhoven12 feb 2009
het zou inxderdaad Piet Gijzenbrug kunnen zijn. Of de soldaten Duits zijn betwijfel ik. Het ziet er ook uit dat ze in een boot zitten die in de 'Leidse Vaart', in de richting van Haarlem of Leiden vaart. Of het baanvak al geƫlekrtificeerd is kan ik op de afbeelding niet zien. Verder onderzoek lijkt mij nuttig.
Antwoord webmaster:
nee het zou niet piet gijzenbrug kunnen zijn, het is piet gijzenbrug. dit zoekplaatje is al opgelost, van dit type station is er maar een gebouwd in Nederland. waarnaar zou je onderzoek willen doen? verder onderzoek is toch onnodig. overigens: niemand zegt hier toch dat de soldaten Duits zijn? In de tweede wereldoorlog waren er toch niet alleen Duitse soldaten actief?
webmaster25 mrt 2008
Een groep militairen zit voor een station te schaften. Lijkt me tweede wereldoorlog (wel een hot issue hier blijkbaar). Op de achtergrond zie je een stationsgebouw. Ik kan het niet direct thuisbrengen, en dat vin dik nogal vreemd. Wellicht iemand anders? Het deed mij in eerste instantie aan Hoogkarspel enzo denken, maar dat ziet er toch anders uit. Ik vraag me dan ook af of het wel Nederland is.
Victor Lansink25 mrt 2008
Dat Schelling-achtige seinhuis zette mij op het idee van de HSM, en dan met name de in de jaren 20/30 gemoderniseerde/geƫlectrificeerde hoofdlijnen ervan. Er blijven dan maar weinig kandidaten en de eerste was raak: Piet Gijzenbrug annex Noordwijkerhout.
Antwoord webmaster:
aha, ja goed dat je het ziet. ik was er zelf niet opgekomen. Hartelijk bedankt. Komt ook omdat het dak niet op de afbeelding zat, dan had ik het waarschijnlijk wel herkend. Ik heb de tekst uit je mail hier ook maar even in geplakt, dan is de redenatie vollediger.

Heeft u zelf foto's die in deze verzameling zouden passen en die u beschikbaar zou willen stellen voor plaatsing op stationsweb? Mail dan naar Wichor Bramer.