Geavanceerd
mobiel
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer

zoekplaatje 1

Dit zoekplaatje is opgelost op 25 jun 2004
(aangemeld op 25 jun 2004)

De oplossing: Station Lonneker (voor 1916)

Lonneker

Wilt u nog iets toevoegen aan de oplossing, klik dan hier.

Eerdere bezoekers zeiden over dit zoekplaatje:

Sjoerd Eeftens26 jun 2004
Het station op de afbeelding is Lonneker voor 1916 toen er een verdieping op kwam. Een vergelijkbare afbeelding is te vinden in het boek over de GOLS van Evert Heusinkveld op de bladzijden 89, 92 en 94, onder een iets andere hoek. Op blz 94 zie je de sporen naar rechts weglopen, zoals ze op jouw foto van de andere kant genomen naar links weglopen. Het emplacement met de wagenbak is te zien op de foto van blz 92.
Wichor Bramer25 jun 2004
Dit station is waarschijnlijk van het type KNLS II. Dat betekent dat er 5 mogelijkheden zijn: Bathmen, Beekbergen, Dieren KNLS, Holten en Vaassen. Beekbergen valt af omdat dat station maar 4 raampartijen heeft. In Vaassen zitten het 4e en 5e raam volgens mij wat te dicht op elkaar. Hou je nog 3 stations over. Afgaande op de omgeving zou ik zeggen dat dit Bathmen moet zijn, maar ik heb dat station zelf nooit in levende lijve gezien. Ik heb er ook geen andere foto's van op stationsweb (er is er eentje op komst). Misschien dat de kromming in het spoor duidelijkheid kan bieden?
Wichor Bramer 25 jun 2004
Het kan ook heel goed een type GOLS klein zijn. Ware het niet dat deze stations bijna allemaal redelijk snel vergroot zijn. HN standaard kan het niet zijn. Die hebben allen maar 4 ramen (aan de perronzijde teniminste).

Heeft u zelf foto's die in deze verzameling zouden passen en die u beschikbaar zou willen stellen voor plaatsing op stationsweb? Mail dan naar Wichor Bramer.