Geavanceerd
mobiel
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer
station Winterswijk West - foto's en omschrijving op stationsweb

station Winterswijk West

Telegrafische verkorting: Www
lijnkmjaar
Zutphen- Winterswijk (-Borken)42,51878
Geopend op10 jun 2001

treinstation in gebruik
Provincie: gelderland

perron (2003)

adres: 

Rondweg west 7
7101BC Winterswijk
kaartje van de omgeving

Welk cijfer geef je dit station?
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
6 bezoekers hebben dit station gemiddeld een 7 gegeven.

Deel uw herinneringen aan of stel een vraag over station Winterswijk West

20 afbeeldingen

9 afbeeldingen van dit station hebben reeds een waardering gekregen.
Sorteer de afbeeldingen op waardering
De laatst toegevoegde afbeeldingen op 10 okt 2020 zijn omrand.

2000 (5)
2010 (15)

Door syntus is een halte gebouwd aan de westkant van Winterswijk. Deze heeft de leukste verkorting van Nederland en heel toepasselijk voor het internet: Www.

Blijf per mail op de hoogte van toevoegingen bij dit station

Reacties (7)

Plaats zelf een opmerking bij dit station, of stel een vraag
Marco1 nov 2011
Reageer op deze vraag/ opmerking
Volgens mij zeggen we nu hetzelfde. Ik mail je even een foto van Google Maps, niet bedoeld voor publicatie op Stationsweb (want ik weet hoe je over dat soort plaatjes denkt ;-) ).
Antwoord webmaster:
klopt we hebben het over hetzelfde traject, maar tot 1935 lag op die plek het oude traject van de lijn naar zutphen. Van 1935 tot de jaren 70 lag daar de lijn naar neede, en is de lijn naar zutphen een beetje naar het zuiden verlegd. de lijn naar neede is nu verdwenen, maar de lijn naar zutphen maakt nog een rare kronkel daar.
Marco31 okt 2011
Reageer op deze vraag/ opmerking
Wichor, ik heb n.a.v. je opmerking nog even oude kaarten uit het kadaster bekeken. De bomenrij waar ik het over had, moet toch echt de loop van de spoorlijn naar Neede zijn. Diverse kaarten bevestigen dat. Die lijn lag eerst over de huidige Europalaan om even ten westen van het huidige station Www de lijn naar Zutphen te kruisen. Later is deze verlegd.
Antwoord webmaster:
hebben we het over dezelfde bomenrij? ik heb het over die rij bomen even ten noorden van de halte west. tot 1935 meen ik, kwam de lijn naar neede vanaf station Ww GOLS, dus kruisten de spoorlijnen elkaar even ten westen van waar nu winterwijk ligt, in het verlengde van de europalaan en een niet nadre genoemd fietspad op het einde van de morgenzonweg. na 1935 is het spoor naar ww gosl opgebroken en liep de lijn naar neede parallel aan de lijn naar zutphen, even ten noorden ervan. dat traject kun je nog herkennen door de bomenrij direct ten noorden van www. Het spoor naar Zutphen was daarvoor verlegd naar het zuiden, en die rare kronkel is nog steeds goed herkenbaar.
Marco23 okt 2011
Reageer op deze vraag/ opmerking
Voor de tracmensen onder ons: wie op Google Earth of Google Maps kijkt, ziet een paar meter noordelijk van de fietsenstalling van station Winterswijk West een bomenrij. Westelijk van de kruising met de Rondweg West vindt deze bomenrij een vervolg in een (blijkbaar naamloos) landbouwweggetje. Dit is het latere trac van de spoorlijn Winterswijk-Neede.
Antwoord webmaster:
ja inderdaad, na de jaren 30 liepen die lijnen parallel naar het westen. eigenlijk ligt het huidige spoor meer op de plek van de oude spoorlijn naar neede, toen die nog van ww gols kwam. het noordelijke spoor was het originele spoor naar zutphen.
Gertjan Stamer 7 feb 2010
Reageer op deze vraag/ opmerking
Opening op 10 Juni 2001...maar al dagen ervoor stoppen er Syntustreinen..al vanaf April 2001!Andere zijde spoorlijn nog geheel open en ook geen parkeerplaats te bekennen. Halte is een zijperron met trafogebouw tussen bomen aan sportveldzijde en aan westzijde overkapte fietsklemmen-en kluizen.Juli 2001 start aanleg parkeerplaats en is feitelijk bestemd voor de nieuwe McDonalds en opent begin Oktober 2001.In het najaar van 2002 begint bouwerij aan oostzijde McDonalds en jaar later is het vol zoals we het nu kennen.In Februari 2008 worden er aan westzijde enkele fietsklemmen bijgezet...pas precies 2 jaar later ook overkapt en idem periode extra lange overkapte klemmen en kluizen pal tegen achterzijde aan gebouwd en dus een aanzienlijke uitbreiding van voorzieningen van deze halte..al blijft het een handige McDonalds-stop!!!
Dyanne22 okt 2008
Reageer op deze vraag/ opmerking
Het adres van dit station klopt maar Rondweg-West is een doorgaande weg en daar is geen plaats om te stoppen. Mensen die opgehaald worden met een auto kunnen de chauffeur beter laten doorrijden tot voorbij Europark 24. Er loopt een wandel-fietspad langs de rondweg over het spoor naar het station.
Antwoord webmaster:
dank je. ik ben ter plaatse zelf niet bekend, maar heb dit adres overgenomen van 9292ov.nl.
Marco19 jan 2008
Reageer op deze vraag/ opmerking
Vanavond stond ik in de wind en regen te wachten op het dienstvoertuig van Syntus. Misschien is dit wel de ultieme wegwaai-abri halte. Nog even ben ik op zoek geweest naar een overblijfsel van het vroegere (tig jaar geleden) noordelijk gelegen spoor. Helaas niets meer aangetroffen dan een dijkje dat te smal is en een fietspad dat nu te laag ligt om logischerwijs een spoortrace te zijn geweest... Meer info over de sporen rond Winterswijk heb ik al gepost bij station Winterswijk zelf.
Marco19 jan 2008
Reageer op deze vraag/ opmerking
Correctie: de vroegere loop van de sporen staat niet bij station Winterswijk, maar bij station Winterswijk GOLS. En daar hoort het natuurlijk.

Uw reactie:

naam: *
e-mail: *
los deze som op **
Toon mijn mailadres niet op de site
Uw opmerking of vraag: *

* verplicht veld
** omdat er blijkbaar nogal veel spam op dit formulier wordt ingevuld (die ik dan handmatig moet verwijderen) moet je deze eenvoudige som oplossen om te tonen dat je geen spam robot bent.
N.B. Voor diegenen onder jullie die niet zo'n ster in rekenen zijn: het antwoord is dus 2.


Kaartje (Google maps)
9292ov.nl (info over station)

Nieuws

Station meer zichtbaar tussen Winterswijk en Zutphen (15 jan 2011)
Verbetering station Terborg (30 jan 2008)
Inrichting Achterhoekse stations vaak onhandig (10 nov 2004)

Stations in de omgeving

Winterswijk GOLS (1,2 km)
Winterswijk (1,4 km)
Miste (5,5 km)
Bredevoort (7,3 km)
Lichtenvoorde- Groenlo (8,3 km)
Groenlo (8,8 km)
Aalten (10,3 km)
Hupsel (12,4 km)
Beltrum- Zieuwent (13,1 km)
Lintelo (13,6 km)

Heeft u zelf foto's die in deze verzameling zouden passen, mail deze dan naar Wichor Bramer. Het gaat daarbij om foto's van het station of van stationsgebouwen. Foto's van treinen waarop geen stations te zien zijn neem ik niet op op mijn site.


U kunt naar deze pagina linken als http://www.stationsweb.nl/winterswijkwest