Geavanceerd
mobiel
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer
station Valkenburg - foto's en omschrijving op stationsweb

station Valkenburg

Telegrafische verkorting: Vk
lijnkmjaar
Aachen- Maastricht25,2811853
Geopend op 23 okt 1853

treinstation in gebruik
Provincie: limburg

stationsgebouw (1853)Gebouwd uit blokken mergel. Klein gebouwtje met hoog middendeel en twee lage vleugels, doet aan als een kasteeltje.
verbouwing 1889vrijstaande gebouwtjes aan weerszijden maken plaats voor vleugels
verbouwing 1931verbreding vestibule

adres: 

Stationsstraat 10
6301EZ Valkenburg a/d Geul
kaartje van de omgeving

Welk cijfer geef je dit station?
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
50 bezoekers hebben dit station gemiddeld een 7,6 gegeven.

Deel uw herinneringen aan of stel een vraag over station Valkenburg

123 afbeeldingen

73 afbeeldingen van dit station hebben reeds een waardering gekregen.
Sorteer de afbeeldingen op waardering
De laatst toegevoegde afbeeldingen op 14 apr 2021 zijn omrand.

1890 (1)
1900 (4)
1910 (7)
1920 (2)
1930 (2)
1940 (2)
1950 (3)
1960 (3)
1970 (22)
1980 (8)
1990 (10)
2000 (35)
2010 (21)

Blijf per mail op de hoogte van toevoegingen bij dit station

Reacties (42)

Plaats zelf een opmerking bij dit station, of stel een vraag
Hidde (Meneer en Mevrouw Trein)24 jun 2022
Reageer op deze vraag/ opmerking Deze opmerking is gemarkeerd als ongepast
Op https://issuu.com/stationsnl/docs/waardestelling_station_valkenburg staat een uitgebreid verhaal over station Valkenburg (en ook over een heel aantal andere historische stations als je goed zoekt)
A Vijgen12 jan 2014
Reageer op deze vraag/ opmerking
Beste, wellicht leuk om te vermelden dat Station Valkenburg in oorspronkelijk station Hulsberg was.
henk van hoof 5 feb 2012
Reageer op deze vraag/ opmerking
ik heb het gebouw nagebouwd in schaal 1: 87 het is grotendeels klaar met interieur in en om het gebouw buitenkant is echt mergel staat op onze modelspoorbaan zie modelspoorgroepvenlo 2 rail heb eventueel wel een foto m.vr.gr. henk van hoof
Antwoord webmaster:
dank voor de toevoeging, leuk om te horen over naar waarheid gebouwde modellen. modelbouw heeft op mijn site echter fotografische geen waarde, alleen wanneer van het station geen andere afbeeldingen bekend zijn (en dat is van valkenburg natuurlijk wel het geval). niettemin heb ik een link naar jullie site geplaatst. met excuses voor het eerder niet goed begrijpen van het bericht.
Suikertaartjes24 jan 2012
Reageer op deze vraag/ opmerking
Zijn er ook nog wat foto's van het dienstgebouwtje? Daar is mijn bedrijf namelijk gevestigd!
Antwoord webmaster:
ik heb niet meer dan wat ik hier toon. helaas. misschien op de site van Het Utrechts Archief?
Jac Pellegrom19 feb 2011
Reageer op deze vraag/ opmerking
Goede dag Ik kan U met blijdschap berichten, dat we het proces inzake de stationskwestie te Valkenburg aan de Geul bij de Raad van State tegen de gemeente Valkenburg aan de Geul gewonnen hebben. Pro-forma moet de gemeente binnen 6 weken een nieuw besluit nemen hetgeen echter alleen de afgifte van de vergunning kan worden omdat alle aangedragen afwijzingsgronden door de Raad van Staten verboden zijn en niet meer door de gemeente gebruikt mogen worden. Tevens is de Raad van State verzocht herziening te doen en zelf te voorzien in de afgifte van die vergunning. We kunnen nu starten met de schadeprocedure. Dat we procesbelanghebbende zijn én dat we schade geleden hebben door de handelwijze van de gemeente is gelukkig ook al door meerdere rechters vastgesteld bij hoger beroep vonnis en bij vonnis van de Raad van State. Nu noch de hoogte van de schade bepalen. We beramen de schade van 2006 tot 2011 op ca. 1 miljoen en v.w.b. de 5 jaar daarna eveneens op ca. 1 miljoen. We zien wel waar we op uitkomen. Ik kan U het vonnis mailen? Nb: De plaquette die rechts naast de voordeur hing, is in januari 2010 meegenomen door Gwen Koller van de ZLSM. Met vriendelijke groeten en dank voor uw moeite, Jac Pellegrom M'expo Station Valeknburg
Petra Teeuwsen20 dec 2010
Reageer op deze vraag/ opmerking
Ik heb een prachtige nachtfoto in de sneeuw van het station. Kan ik U die mailen??? vr gr Petra
Antwoord webmaster:
ja hoor mijn mailadres staat onder aan iedere pagina, maar je kunt ook antwoorden op deze mail-
Gertjan Stamer27 nov 2010
Reageer op deze vraag/ opmerking
Het eilandperron heeft haar aparte bestrating gehouden en er staan veel meer banken dan voorheen-de glazen wachtruimte middenonder de overkapping is helaas gesloopt.Keerwanden zijn anders dan anders-geen overstekende rand aan kopse zijde maar gewoon glad.Nieuwe overpadbomen,forse uitbreiding fietsenstalling oostwaarts en dus geen P's meer aan deze zijde.Bushaltes ook aan deze oostzijde station.Plein geheel opgeknapt,ideaal voor een groots terras bij mooi weer!.P&R terrein aan westzijde station en in aanleg eind Nov.2010.Stationsgebouw heeft nu dus een brasserie en opgepimpte stationsklok in voorgevel gebouw.
Gertjan Stamer24 sep 2010
Reageer op deze vraag/ opmerking
Gelezen in het ZLSM donateursblad September 2010 nr 87:nabijgelegen Hotel Restaurant Tummers heeft stationsgebouw gehuurd(beneden)en wordt verbouwd tot brasserie/ijssalon.Bovenverdieping wordt een vergaderlocatie. In September 2010 heeft men de keerwanden van het eilandperron vernieuwd...hopelijk gaat nieuwe exploitatie stationsgebouw gepaard met verkoop ZLSM treinkaartjes?
Antwoord webmaster:
oh leuk, dat is een goede manier om het te gebruiken
Wim Mensinga23 jul 2010
Reageer op deze vraag/ opmerking
Momenteel is er een renovatie aan de gang . Het stationsplein ligt er uit en wordt opgeknapt . De parkeerplaatsen worden ook aangepakt . Ook het stationsgebouw krijgt een ondehouds beurt zowel de begane grond als de bovenverdieping wordt opgeknapt . Wim
Antwoord webmaster:
Ik heb deze opmerking bij het station geplaatst, want het gaat natuurlijk niet alleen over de betreffende afbeelding.
Gertjan Stamer13 jun 2010
Reageer op deze vraag/ opmerking
De plaquette naast entree straatzijde ivm 150-jarig bestaan station/lijn(Oktober 2003)is niet meer op het gebouw te vinden...waarom en waar is het gebleven?(Juni 2010)
Gertjan Stamer25 apr 2010
Reageer op deze vraag/ opmerking
In April 2010 sloopt men oude CTA-bakken en de oude palen en zet er nieuwe palen neer met nieuwe bakken...supernieuw oogt een beetje vreemd(vooraal op spoor 1)bij zo'n oud LEEGSTAAND stationsgebouw.(vrijwel geheel Limburg is vernieuwd met deze nieuwe cta-bakken)
Gertjan Stamer29 mrt 2010
Reageer op deze vraag/ opmerking
Najaar 1997 vestigt zich de Wizzl in het oudste stationsgebouw van Nederland...middendeel is wachtruimte en de Wizzl dus aan de oostzijde.Westzijde is opslag enz. Losstaand gebouw aan westzijde herbergt zelfs toiletten !In najaar 2002 sloopt Railinfrabeheer de oude fietsenstallingen en zet er nieuwe overkapte kluizen en kluizen neer. In Augustus 2002 sluit NS de toiletten ivm constante vernieling...daarna nooit meer als zodanig geopend en dat is lastig als je nodig ,,moet" !!!Op 23 Oktober 2003 komt rechts naast hoofdingang straatzijde een plaquette die herinnerd aan het feit van 150-jarig bestaan station/spoorlijn.25-26 Oktober 2003 groot feest alom,al met al een tamme vertoning mede door het uitgesproken sombere en natte weer!Treintaxi stopt per 1 April 2004.Opvallend dat al in Maart 2004 het Wizzl-logobak verdwijnt boven plattegrond op het voorplein,dat doet het ergste vermoeden!Vanaf 4 Oktober 2004 wordt er flink gekort in openingstijden Wizzl(samen met Sittard de enigste nog dienstdoende Wizzl(Sittard kort erna AH to go!))en vanaf eind Maart 2005 is Wizzl Valkenburg weer langer open...vrijdag 26 Augustus 2005 is de laatse dag voor Wizzl...erg jammer!!!Treinenwinkel ipv Wizzl en keuken rechts naast hoofdingang en wachtruimte prachtig heringericht als eetgelegenheid en ook belangrijk is de terugkeer van WC's in westelijk deel stationsgebouw,zo hoort het dus te zijn...lekker eten,gezellig terras,prachtige omgeving,dure treintjes kijken in de shop...in December 2005 is losstaand gebouw omgedoopt tot M'Expo.Lunchroom+treinenwinkel geopend op 1 November 2005.In 2006 gaat het nog leuker worden,LEGO expo in het lossstaande bijgebouw met grote partytent aan westzijde er aan vast gemaakt;25 Mei-11 Juni en razenddruk bezocht en een goede opsteker voor het stationsgebouw,erg druk en dus heerlijk gezellig.Dinsdag 4 Juli 2006 gaat de Tor de France door Valkenburg,ook weer een druk bezocht station...het kan niet op!Edoch,eind December 2008 sluit TotalTrain haar deuren en wordt heringericht als lunchroom(zie berichten elders).Sprong in de tijd nu-voorjaar 2010 zien we de oostelijke parkeerplaats in herbestratingssfeer,veel bomen zijn weggezaagd en ben benieuwd wat er hier gaat gebeuren...stationsgebouw staat helaas leeg te wezen,voor hoelang nog ?
Jac Pellegrom6 jan 2010
Reageer op deze vraag/ opmerking
Station Valkenburg aan de Geul is per 3 januari 2010 definitief gesloten. We hebben geen stand kun bieden tegen de haast criminele activiteiten van de gemeente. Na fysiek geweld tegen onze medewerksters hebben we besloten het bijltje er bij neer te leggen. De interne sloop van het station is maandag 4 januari 2010 gestart. Dank aan alle bezoekers en gasten, Jac Pellegrom
Antwoord webmaster:
fysiek geweld van de gemeente? ik ben wel heel benieuwd naar het verhaal. wil je hier meer over vertellen?
Jacob Zwart30 okt 2009
Reageer op deze vraag/ opmerking
Hallo ik ben bezig om op mijn site Nostalgiekrant.nl een serie foto,s te maken van alle treinstations in Nederland Ik kan geen emailadres vinden van jullie Dan maar op deze manier Ik wil alleen een van de foto,s van Station Valkenburg van jullie lenen en jullie site op de mijne linken Gr Jaap Zwart Purmerend
Antwoord webmaster:
er staat bij mijn veelgestelde vragen dat dat mag als je maar een link naar mijn site aanlegt. dus ga je gang.
marco22 mei 2009
Reageer op deze vraag/ opmerking
na alles wat ik gehoord heb en gelezen hebt en zelf informatie op gedaan heb vind ik het jammer dat het zo allemaal heeft moeten lopen op het station van valkenburg voor de echte trein liefhebber was het een prachtig plaatje samen en zeker een goeie trekpleister een oud station met daar in een treinwinkel en een kleine keuken en rijdend nieuw en oud materieel van de NS ,veolia , zlsm jammer dat er nu een deel van die glorie verdwenen is maar ik kom nog regelmatig zeker kijken groetjes marco
S.22 mrt 2009
Reageer op deze vraag/ opmerking
Opvallend station. Wat mij vooral opviel zijn een vrijstaand bijgebouw en iets dat op tunnels lijkt. Vanaf de voorkant gezien rechts staat een vrijstaand gebouwtje. Van dezelfde materialen als het hoofdgebouw, maar met minder versiering. Waar dient of diende dit gebouwtje voor? Het is te zien op foto 65, achter het hoofdgebouw. Verder lijkt het er op dat er een tunnel moet zijn geweest om op het eiland perron te komen. Deze waren hermetisch afgesloten. Waren er inderdaad ooit tunnels? Vlak voor die afgesloten ingangen ligt nu een spoorwegovergang. Ik vind het jammer wat er nu met het gebouw gebeurt. Er zit iets met horeca in. Zaterdagavond gesloten. Geen wachtruimte. Totaal geen aansluiting met de treinreizigers. In de artikelen bij dit station staan dingen over wat conflicten met een ondernemer over het station en een Wizzl in het verleden. Ze hadden die Wizzl nooit moeten sluiten, 200 klanten per dag lijkt mij ruim voldoende om zo'n winkel open te houden. En Valkenburg is nog een redelijke plaats.
Jac Pellegrom (pachter Station Valkenburg)24 nov 2008
Reageer op deze vraag/ opmerking
Station Valkenburg wordt vernieuwd: Per 1-1-2009 wordt de modelspoorwinkel gesloten en worden de ruimtes daarvan heringericht t.b.v. kiosk en horeca activiteiten alsmede voor toeristische en modelbouw exposities. De herinrichting zal voor Pasen 2009 geheel klaar zijn. De kaartverkoop voor Veolia bus en trein kaartjes is sedert de zomer 2008 weer gerealiseerd.
Roel5 mrt 2008
Reageer op deze vraag/ opmerking
Kopieeren plakken is wel erg makkelijk.. bij mij op school word daar op gecontroleerd of je het niet van wikipedia afhaal.. anders is het geen werkstuk meer. En als er wat van internet bijstaat , moet er minimaal een bronvermelding bij.
Antwoord webmaster:
en terecht, anders leer je er helemaal niets van. kopieren en plakken leer je op een computercursus niet op school.
Marco30 jan 2008
Reageer op deze vraag/ opmerking
Het gebruik van informatie van Wikipedia is, zoals Wichor al aangeeft, discutabel. Elk willekeurig persoon mag op wikipedia informatie toevoegen, zonder dat daar enige controle op plaatsvindt. Kortom: op wikipedia staan geen feiten, maar aannames van individuen. Dat reduceert de waarde van de informatie tot de geloofwaardigheid van de poster. Alleen als die betrouwbaaris, heb je een basis. Persoonlijk heb ik op Wikipedia al de grootst mogelijke onzin gelezen. Milco: ga niet uit van feiten die je leest op Wikipedia. Onderzoek je bronnen zorgvuldig en dubbelcheck deze info!
Antwoord webmaster:
precies dat wou ik maar even zeggen. overigens, de controle vondt wel plaats, maar dan door andere gebruikers. en er zitten ook moderators achter die wel enige controle uitoefenen. vdus het is wel enigzins genuanceerder dan je het hier stelt. maar ook buiten dat: het letterlijk overnemen van welke bron dan ook is natuurlijk niet echt een opstel schrijven.
Marco30 jan 2008
Reageer op deze vraag/ opmerking
Inderdaad vindt er wel enige controle plaats op wikipedia vanuit de moderators. Eentje daarvan is een ex-collega van me. De informatie op wikipedia is dus niet gevrijwaard van checks op waarheid. Een duidelijke bronvermelding blijft echter wel onontbeerlijk.
milco29 jan 2008
Reageer op deze vraag/ opmerking
bij ons op school mag je dingen van het internet halen en overschrijven. in de bronvermelding heb ik ook geschreven dat het van internet is, de juf vond het goed. je mag je informatie namelijk van het internet halen. p.s. bij ons op school doen ze niet met cijfers.
Antwoord webmaster:
wel een makkelijke school dan zeg, beetje knippen en plakken en je hebt een werkstuk klaar. daar leer je dan toch niets van. vooral als je alleen wikipedia gebruikt. iedereen kan iets aan wikipedia veranderen. natuurlijk mag je je informatie van internet halen, maar je moet het toch wel een beetje bewerken, en meer bronnen gebruiken dan een. Bestaat de rest van je werkstuk uit de tekst van deze pagina? ik werk in de informatiewereld (op een bedrijfsbibliotheek) dus dit onderwerp gaat mij wel aan het hart. het zou ook veel stijlvoller zijn geweest als je bij de bron gebruik had gemaakt van stationsweb. Ik weet namelijk dat er een aantal mensen zijn die de gegevens uit stationsweb in wikipedia overtikken. Ik zie namelijk soms fouten in wiki staan die ik zelf heb gemaakt, of dingen die ik zelf heb geschat. Als je zoveel van mijn site gebruik maakt als jij had je best naar mijn site kunnen verwijzen in je werkstuk. en sorry dat ik hier online voor iedereen zichtbaar moet reageren, maar ik heb geen e-mailadres van je, dus ik kan je alleen hier bereiken.
milco28 jan 2008
Reageer op deze vraag/ opmerking
ik heb een tijdje terug al een werkstuk gemaakt voor school, en het onderwerp was VALKENBURG! En er is ook een hoofdstuk dat over het station valkenburg gaat!
Antwoord webmaster:
is het een leuk idee je werkstuk hier te plaatsen? in elk geval dat deel dat over valkenburg gaat?
milco28 jan 2008
Reageer op deze vraag/ opmerking
dat stukje over station valkenburg staat hieronder. het is een stukje van wikipedia.org het stukje: Station Valkenburg is het spoorwegstation van Valkenburg in de Nederlandse provincie Limburg. Het station is gelegen aan het traject Maastricht - Heerlen en geldt als het oudste nog bestaande van Nederland. Station Valkenburg werd geopend op 23 oktober 1853 aan de lijn Aken – Maastricht, later kreeg het station aansluitingen naar Heerlen en Kerkrade (Miljoenenlijn). Alleen Heerlen – Maastricht is nu nog in reguliere exploitatie. Het mergelen gebouw werd ontworpen door Jacobus Enschedé. Deze liet zich inspireren door het paleis van koning Willem II in Tilburg. In 1890 werden twee vrijstaande gebouwtjes aan de zijkanten gesloopt om plaats te maken voor langere vleugels. Het gebouw, dat geklasseerd is als rijksmonument, is tegenwoordig niet meer als station in gebruik. In 2005 werd het station in oude staat teruggebracht en sindsdien is er een modeltreinenwinkel in gevestigd. In de gemeente Valkenburg aan de Geul bevinden zich nog twee stations, Houthem-Sint Gerlach en Schin op Geul. dit was het stukje
Antwoord webmaster:
dat is wel erg makkelijk... dat is dan toch geen werkstuk, als je de tekst letterlijk regel voor regel kopieert van wikipedia. kom je daar mee weg op school? dan zit je leraar te slapen. ik zou je meteen een 1 geven. een beetje knippen en plakken kunnen we allemaal wel.
Bert Esmeijer6 jan 2008
Reageer op deze vraag/ opmerking
Spoor 3 werd tot 1992 gebruikt voor het miljoenenlijntje naar Kerkrade.
Tess18 nov 2007
Reageer op deze vraag/ opmerking
Wat zijn de afmetingen van het gebouw?
Antwoord webmaster:
ik weet het niet. Wellicht dat ze bij het utrechts archief (www.hetutrechtsarchief.nl) meer weten. Zij hebben de oude spoorarchieven in huis.
milco21 okt 2007
Reageer op deze vraag/ opmerking
jammer dat dit stationsgebouw wordt gesloten, zoals jac pellegom zei. valkenburg is een toeristisch stadje en bij een toeristisch stadje hoort een oud stationsgebouw dat nog in gebruik is, vind ik!
Antwoord webmaster:
ja maar je kunt niets afdwingen. komt vast wel weer iemand in te zitten.
Jac Pellegrom21 sep 2007
Reageer op deze vraag/ opmerking
Helaas moet het station Valkenburg a/d Geul binnenkort gesloten worden. Vermoedelijk op 6 januari 2008. De NS gaat alle stations op de lijn Maastricht-Heerlen verkopen liefst in lege staat!
corry 4 sep 2007
Reageer op deze vraag/ opmerking
hier is ook een winkel van totaltrain zeer aanbevolen.
Jan Pelgrim8 jun 2007
Reageer op deze vraag/ opmerking
Station Valkenburg staat even extra in de picture op de site van de Genealogie E-mailgroep Seniorweb (plus groet aan m'n bijna naamgenoot J. Pellegrom), Jan Pelgrim, webmaster van de site http://mailgroep.seniorweb.nl/gen/
milco23 mrt 2007
Reageer op deze vraag/ opmerking
waar dan op deze site
Antwoord webmaster:
hier
milco19 mrt 2007
Reageer op deze vraag/ opmerking
ja. die bedoel ik. heeft u dat boek ook dan
Antwoord webmaster:
ja dat staat hier ook op de site genoemd.
milco16 mrt 2007
Reageer op deze vraag/ opmerking
ik heb namelijk een boek met allle stationsgebouwen. alles staat erin. onder elke foto staat de naam van het station en de datum. (als het is gesloopt, staat daar ook de datum van bij) het boek heet 'stationstypen' d8 ik.
Antwoord webmaster:
nee stationnementen bedoel je denk ik.
milco11 mrt 2007
Reageer op deze vraag/ opmerking
klopt het dat valkenburg het oudste statino van NL = zo nee, welk station = dan t oudst. weet u dat
Antwoord webmaster:
inderdaad. het is het oudste nog bestaande stationsgebouw van nederland, gebouwd in 1853.
milco10 mrt 2007
Reageer op deze vraag/ opmerking
waar gaat de LZSM of zoiets naartoe?
Antwoord webmaster:
over simpelveld naar kerkrade en naar duitsland. ZLSM heet dat.
Jac Pellegrom26 feb 2007
Reageer op deze vraag/ opmerking
Het derde spoor gaat vanaf april gebruikt worden door de ZLSM stoomtreinen. Station Valkenburg is vanaf dan het nieuwe begin/eindpunt voor de ZLSM.
milco22 jan 2007
Reageer op deze vraag/ opmerking
wat bedoelt u met '...zal historisch gegroeit zijn'?
Antwoord webmaster:
Dat het derde spoor nu niet echt een reden heeft, maar vroeger wel had. Ze hebben het spoor alleen niet weg gehaald.
milco17 jan 2007
Reageer op deze vraag/ opmerking
ik heb wel eens de trein naar kerkrade centrum op spoor 3 gezien.
Antwoord webmaster:
ja dat kan
milco15 jan 2007
Reageer op deze vraag/ opmerking
waarom heeft dit station 3 sporen? zijn er ofzo 2 sporen in de ene richting en 1 in de anderev richting
Antwoord webmaster:
spoor 1 gaat dacht ik naar heerlen, spoor 2 naar maastricht. het derde spoor wordt volgens mij erg weinig gebruikt. zal historisch zo gegroeid zijn.
milco3 jan 2007
Reageer op deze vraag/ opmerking
valkenburg is mijn lievelingsstation
Jeroen van der Veldt7 dec 2006
Reageer op deze vraag/ opmerking
In 2006 stopt de stoomtrein van de Zuid-Limburgse stoomtrein maatschappij in Valkenburg. Kijk voor meer informatie op www.miljoenenlijn.nl
Antwoord webmaster:
2006? dat kan bijna niet meer, dan moeten ze de ontbrekende wissels wel heel snel aanleggen. bedoel je niet 2007?
Jeroen van der Veldt7 dec 2006
Reageer op deze vraag/ opmerking
O ja! Dom van mij! In 2007 rijdt de ZLSM door naar Valkenburg.
D.Vermaire24 mrt 2006
Reageer op deze vraag/ opmerking
Groots LEGO evenement komt naar het oudste (dienstdoende)station van Nederland. Van 25 mei t/m 11 juni 2006 LEGO door de jaren heen bijna 50 jaar LEGO geschiedenis van toen tot nu. Toch leuk hoe zo'n oud station multifunctioneel kan zijn.

Uw reactie:

naam: *
e-mail: *
los deze som op **
Toon mijn mailadres niet op de site
Uw opmerking of vraag: *

* verplicht veld
** omdat er blijkbaar nogal veel spam op dit formulier wordt ingevuld (die ik dan handmatig moet verwijderen) moet je deze eenvoudige som oplossen om te tonen dat je geen spam robot bent.
N.B. Voor diegenen onder jullie die niet zo'n ster in rekenen zijn: het antwoord is dus 2.


Kaartje (Google maps)
9292ov.nl (info over station)
Vertrekstaat 1868 (10)
Vertrekstaat 1891 (10)
Vertrekstaat 1911 (23)
Vertrekstaat 1929 (50)
Vertrekstaat 1940 (16)
Vertrekstaat 1957 (109)
Vertrekstaat 1971 (139)
Personeel op dit station

Nieuws

Historisch station in Valkenburg wordt voorpost van VVV (10 dec 2009)
Twee kokende buren in s lands oudste stationneke (26 feb 2008)
NS wil station Valkenburg verkopen (20 jan 2008)
Ruzie over oudste station van Nederland (21 jan 2008)
Vanaf 10 december weer kaartverkoop station Valkenburg (1 dec 2006)

Ouder nieuws over Valkenburg

Literatuur

Spoorwegstations in Nederland L. van Paddenburg; J.G.C. van de Meene (pag. 18)

Stationnementen : Oude en Nieuwe Spoorwegstations in Hedendaagse Beelden. Victor M. Lansink (pag. 20)

Spoorwegarchitectuur in Nederland 1841-1938 H. Romers (pag. 43, 274)

Stations in de omgeving

Oud Valkenburg (1,7 km)
Houthem- St. Gerlach (2,6 km)
Schin op Geul (3,1 km)
Klimmen- Ransdaal (4,1 km)
Vroenhof (4,4 km)
Wijlre- Gulpen (5,9 km)
Meerssen (6 km)
Geulle (6 km)
Elsloo (wachtpost 16) (6,8 km)
Rothem (7 km)

Heeft u zelf foto's die in deze verzameling zouden passen, mail deze dan naar Wichor Bramer. Het gaat daarbij om foto's van het station of van stationsgebouwen. Foto's van treinen waarop geen stations te zien zijn neem ik niet op op mijn site.


U kunt naar deze pagina linken als http://www.stationsweb.nl/valkenburg