Geavanceerd
mobiel
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer
station Utrecht Overvecht - foto's en omschrijving op stationsweb

station Utrecht Overvecht

Telegrafische verkorting: Uto
lijnkmjaar
Utrecht- Zwolle31863
Geopend op26 mei 1968

treinstation in gebruik
Provincie: utrecht

stationsgebouw I (1968-1995)Type sextant zeskantig gebouwtje voor voorstadshalten. Plaatskaartenkantoor enkele dienstruimten en zeer beperkte wachtgelegenheid.

De bijnaam sekstant is ontstaan onder invloed van het rond 1970 geruchtmake...lees verder
architect: C. Douma

stationsgebouw II (1995)Uitbundig station. Rondlopende zuilengallerij. Gebouwd rond een reizigerstunnel. Stationsgebouwtje ook op perrontunnelniveau gelegen. Overhoogte gecreeƫrd voor de herkenbaarheid vanaf straatniveau architect: mw. C.M. Laboyrie

adres: 

Tiberdreef 28
3561GG Utrecht
kaartje van de omgeving

Welk cijfer geef je dit station?
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
35 bezoekers hebben dit station gemiddeld een 5 gegeven.

Deel uw herinneringen aan of stel een vraag over station Utrecht Overvecht

77 afbeeldingen

35 afbeeldingen van dit station hebben reeds een waardering gekregen.
Sorteer de afbeeldingen op waardering
De laatst toegevoegde afbeeldingen op 14 apr 2021 zijn omrand.

1960 (10)
1970 (6)
1980 (1)
1990 (8)
2000 (16)
2010 (34)

Blijf per mail op de hoogte van toevoegingen bij dit station

Reacties (8)

Plaats zelf een opmerking bij dit station, of stel een vraag
gilles7 feb 2014
Reageer op deze vraag/ opmerking
@k de groot, dit zijn een paar handige tips ;) wij moeten een project van school maken over dit station en wat er verbeterd moet worden en hier hebben we wat aan :)
K. de Groot, Utrecht11 apr 2013
Reageer op deze vraag/ opmerking
Station Overvecht het rommel / broddel station van Utrecht. De NS en de gemeente Utrecht (gebiedsontwikkeling) hebben hier werkelijk iets dramatisch laten ontstaan. Dankzij de hoogbouw (2004) aan de ene zijde wordt alle herrie van de intercity treinen de stad (wijk "tuindorp") in geprojecteerd (geluidsoverlast)en tevens wat een horizonvervuiling (en het unheimische gevoel dat er vanuit gaat). Waarom dit station en dit deel spoor niet onder de grond liggen is mij een raadsel. Dat zou de wijk Overvecht goed doen door deze meer bij de stad te betrekken en aan te laten sluiten op "Tuindorp" middels park of groen wordt het een minder afgelegen stuk en zou dit ook een aantrekkelijk gemaakt kunnen worden met "normale" woningen (Laagbouw" en restaurantjes en winkels. Iets waar de bewoners van dit stuk Utrecht best mee geholpen zouden zijn (Overvecht kampt nu met een slechte naam en veel criminaliteit). Tevens zijn de uitvalswegen naar en van dit station niet goed, aan de ene kant een overbelasting voor de wijk Tuindorp en aan de andere kant is het een chaotisch gebeuren met bussen/fietspaden en rotonde en duiker(onder het spoor door). Het verleggen van het station naar het "braakliggende" deel (oude gesloten School) meer richting CS Winterboeidreef / Christiaan Krammlaan zou ook een optie kunnen zijn. Dit station maakt dit gedeelte van Utrecht een onbehagelijk / onveilig geeft, daarnaast is het lelijk en past het totaal niet meer in de omgeving van een stadse woonwijk als "Tuindorp en Overvecht". Mooie site dit over hoe het alles evolueerde op en om de stations. Laat een visionair bestuurder zijn licht hier eens opsteken, in sommige gevallen was het vroeger wel degelijk beter en mooier.
A Mosterd, Bilthoven1 sep 2011
Reageer op deze vraag/ opmerking
Waarom wordt er bij stations nooit een adres vermeld? Zomaar ergens zoeken in Groningen of Maastricht? Met Tom-Tom wel zo gemakkelijk.
Antwoord webmaster:
waarom kijk je niet goed? het adres staat op iedere pagina van een station dat nog in gebruik is.
Ro de Jong10 aug 2011
Reageer op deze vraag/ opmerking
Een glijbaan op het station
Antwoord webmaster:
er stond al een link naar een artikeltje over de glijbaan.
Troost23 jul 2011
Reageer op deze vraag/ opmerking
Ik las dat er wat verbouwingen hebben plaatsgevonden op dit station. Waaronder een heus amphiatheather en een glijbaan. Hier stukje waar het in staat.
Antwoord webmaster:
Ik dacht ech teven dat je me in de maling nam, maar dat is echt geweldig. dat moeten ze meer doen, nu nog een manier om sneller de trap op te lopen.
E. Sanda7 okt 2010
Reageer op deze vraag/ opmerking
Is het nog steeds mogelijk om onbetaald te parkeren bij het station Overvecht? Ik ben er al een tijdje niet meer geweest en moet er binnenkort weer zijn. Met dank voor uw antwoord.
Antwoord webmaster:
i kzou het niet weten. ik ben er ook al een tijd niet geweest. je kunt het nakijken op de site van de ns. op deze pagina staat een handige link naar de voorzieningen op dit station op die site (aan de rechterkant van deze pagina).
Gertjan Stamer28 mrt 2010
Reageer op deze vraag/ opmerking
Publieke opening voor het 2e station Overvecht op 30 Januari 1995,toen nog met NS loket in het fraaie scheve gebouw diep in de kuil...al snel verbouwd tot een Wizzl in November 1995 en opent dus op 1 December 1995 haar scheve deuren..,dit is dan de 2e Wizzl van Nederland. Mede door de criminaliteit en het onveilige gevoel gaat de Wizzl uit het schots en scheve gebouw en verhuist naar normalere winkel aan de Tiberdreef en dat gebeurt per 12 Oktober 2001,de oude Wizzl is sindsdien nooit meer gebruikt en staat al jaren leeg!!!Wizzl sluit definitief haar deuren aan Tiberdreef op 30 Maart 2005 en is na enkele maanden leegstaand een ander horecabedrijf geworden...het kan verkeren!In Mei 2008 start opknappen van vloer in de kuil...tegels liggen los en hele stukken hebben al jarenlang geen tegels meer...hele station ziet er niet echt uinodigend uit,levenloos en erg vuil en onveilig.Die fraaie zuilengalerij is ongeveer in 2003 of zo zwart gemaakt...lange tijd heeft er geen klok in de opening gezeten...
kees kooij16 okt 2008
Reageer op deze vraag/ opmerking
station geopend op 26 mei 1968
Antwoord webmaster:
natuurlijk je hebt gelijk. ik had geen openingsdatum ingevuld voor dit station in de database, en dan geeft hij automatisch de openingsdatum van de spoorlijn. ik heb het nu aangepast.

Uw reactie:

naam: *
e-mail: *
los deze som op **
Toon mijn mailadres niet op de site
Uw opmerking of vraag: *

* verplicht veld
** omdat er blijkbaar nogal veel spam op dit formulier wordt ingevuld (die ik dan handmatig moet verwijderen) moet je deze eenvoudige som oplossen om te tonen dat je geen spam robot bent.
N.B. Voor diegenen onder jullie die niet zo'n ster in rekenen zijn: het antwoord is dus 2.


Kaartje (Google maps)
9292ov.nl (info over station)
Vertrekstaat 1971 (244)

Nieuws

NS geven bereikbaarheid Utrecht Overvecht wel een voldoende (1 mei 2002)
Station in Overvecht deugt niet (1 mei 2002)

Literatuur

Stationnementen : Oude en Nieuwe Spoorwegstations in Hedendaagse Beelden. Victor M. Lansink (pag. 188)

Stationsarchitectuur in Nederland 1938/1998 C. Douma (pag. 116, 129, 173, 293-294, 3)

Stations in de omgeving

Utrecht Biltstraat (1,2 km)
Blauwkapel (1,6 km)
Blauwkapel HSM (1,6 km)
Amsterdamsche Straatweg (1,8 km)
Vechtbrug (2,1 km)
Utrecht Buurtstation (2,2 km)
Groenekan West (2,2 km)
Utrecht Centraal (2,4 km)
Utrecht Maliebaan (2,5 km)
Utrecht SS (3 km)

Heeft u zelf foto's die in deze verzameling zouden passen, mail deze dan naar Wichor Bramer. Het gaat daarbij om foto's van het station of van stationsgebouwen. Foto's van treinen waarop geen stations te zien zijn neem ik niet op op mijn site.


U kunt naar deze pagina linken als http://www.stationsweb.nl/utrechtovervecht