Geavanceerd
mobiel
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer
station Uithoorn - foto's en omschrijving op stationsweb

station Uithoorn

Telegrafische verkorting: Uh
lijnkmjaar
Aalsmeer- Nieuwersluis-Loenen71914 - 1950
Bovenkerk- Uithoorn81915 - 1950
Uithoorn- Alphen aan den Rijn01915 - 1936
Geopend op1 jul 1914
Gesloten op3 sep 1950

treinstation buiten gebruik
Provincie: noord-holland

stationsgebouw (1911)Type HESM I Asymmetrisch hoog station
wachterswoning 45 (1916)

Welk cijfer geef je dit station?
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
10 bezoekers hebben dit station gemiddeld een 9,4 gegeven.

Deel uw herinneringen aan of stel een vraag over station Uithoorn

51 afbeeldingen

44 afbeeldingen van dit station hebben reeds een waardering gekregen.
Sorteer de afbeeldingen op waardering
De laatst toegevoegde afbeeldingen op 10 jan 2023 zijn omrand.

1920 (2)
1940 (1)
1950 (3)
1960 (2)
1970 (7)
1980 (6)
1990 (17)
2000 (9)
2010 (1)

Blijf per mail op de hoogte van toevoegingen bij dit station

Reacties (19)

Plaats zelf een opmerking bij dit station, of stel een vraag
Jeroen Oost5 mei 2021
Reageer op deze vraag/ opmerking
Leuk om deze beelden terug te zien. Ik ging op de OLS tromplaan op school en wij speelden vaak bij en rondom het spoor. Er is ooit ook een film opgenomen (oorlogsfilm) met een dampende stoomtrein. Wie weet daar nog bijzonderheden van?
JHJ Dijkman29 dec 2020
Reageer op deze vraag/ opmerking Deze opmerking is gemarkeerd als ongepast
Er is een groepsfoto die voor het station van Uithoorn gemaakt is, ter gelegenheid van het bevrijdingsfeest in 1945. Mijn opa JH Dijkman staat daarop. Hij was er stationchef van 1942 tot 1949 en woonde met zijn gezin in het stationshuis. Sjaak Dijkman
Ida van Kouwen,30 mrt 2016
Reageer op deze vraag/ opmerking Deze opmerking is gemarkeerd als ongepast
Wij de fam Werring/Fiege hebben in het wachtershuis nr 46 gewoond van af 1947 tot 1950 Onze moeder had geruild met ons huis in de Boerhave straat nr 13
michel smeding29 jul 2015
Reageer op deze vraag/ opmerking
mijn moeder woonde hier ook in wachtershuis 46 leida smit jaren50 . wij zijn ook nog op zoek naar fotos etc .
Henk Euser15 okt 2013
Reageer op deze vraag/ opmerking
hallo, mijn naam is Henk Euser, van 1953 tot 1956 heb ik gewoont in de houten spoorwoning die tussen het station en het wachtershuisje stond. Ik woonde bij mijn grootouders, de fam. Buis ik ging naar de kleuterschool naast de teerunie. Met mijn oma gingen mijn broer en ik wel thee drinken bij de fam. Vaneman die eerder op deze pagina ook gereageerd heeft. Wij werden altijd bij de tweede goederentrein wakker tot op een ochtend wij ons verslapen hebben want de eerste trein was ontspoord en stond naast de rail, notabene naast ons huis, ik hoefde die dag niet naar school. Ze reden nog met stoom in die tijd. Erg leuke en intresante pagina.
Edwin Stevens17 feb 2013
Reageer op deze vraag/ opmerking
Beste lezers, Voor een project van school ben ik op zoek naar meer informatie van dit station. Als Uithoornaar zou ik graag willen weten waarom het station destijds gesloten is. Mocht iemand deze informatie hebben, dan hoor ik dat graag. Gr, Edwin
Antwoord webmaster:
in die tijd werd vrij veel gesloten. het hele net van spoorlijnen in de haarlemmermeer werd afgestoten. bussen reden vaker, waren goedkoper en kwam midden in de dorpen.
C.Vaneman.21 jan 2013
Reageer op deze vraag/ opmerking
Geachte Heer Ik ben geboren in Uithoorn op 15-4-1931 en dus al aardig op leeftijd. Al vanaf mijn kindertijd herinner ik mij dat mijn vader seinhuiswachter was op station Uithoorn. Met kerst jl heb ik de boeken "sporen en sporen2" en daarin bij toeval www.stionsweb gevonden. In de rubriek "personeel op station Uithoorn" staan maar twee namen en dacht ik daar hoort ook mijn vader bij te staan. Van "inlichtingen@utrechtsarchief.nl" heb ik de volgende gegevens gekregen. Naam: Jacobus Johannes Vaneman Geboren: 1 Maart 1891 Pers nr: 54289 In dienst: 31 Mei 1915 St.plaats: Uithoorn Functie: Seinhuiswachter. Pensioendatum is mij niet bekent maar moet volgens simpele berekening 1956 zijn geweest. Kan ook vervroegd geweest zijn want hij heeft altijd gemoppert dat hij dus zijn eervolle vermelding "40 jaar NS" in 1955 niet heeft gehaald. Met vriendelijke groeten C. Vaneman.
Antwoord webmaster:
ik neem eigenlijk alleen de stationschefs op (en ben daarin inderdaad niet volledig) omdat zij vaak op het station woonden, en dus interessante foto's voor mijn site kunnen hebben.
toon9 nov 2012
Reageer op deze vraag/ opmerking
TOEN DE TREIN VOORBIJ REED STOND IK BIJ EEN KUNSTENAAR(DIE DAAR TOEN WOONDE)STOND IK DAAR HIJ VERKOOP DE INTERIUUR DUS IK HEB VAN DE SCHOORSTEEN 2VAASJES EN KLOK(STEEN) IT WAS MOOI JAMMER IS DAT STUK ALLEEN DE ROKERASBAK IK HEB NU DE OPWINKLOK PRIMA MET HOUTEN OM HELSING
Antwoord webmaster:
toon, je schrijft hier af en toe een verhaal waar ik helemaal niets van snap. wat heeft dit nu met dit station te maken? en wat kunnen we hier op de website met dit soort verhalen?
ronald guise6 apr 2012
Reageer op deze vraag/ opmerking
beste roel groeten van ronald guise ik ben ook kleinzoon van j.f.guise als je weet mischien weet ik iets meer omdat hij ons wel eens langs kwam met prina h.groeten ronald
Antwoord webmaster:
waarschijnlijk kunnen jullie bij Het Utrechts Archief wel meer informatie vinden. daar hebben ze de oude personeelsdossiers van de ns overgenomen (naast andere archieven).
michel smeding13 jan 2012
Reageer op deze vraag/ opmerking
heb je al fotos van het spoorhuis hoek tienboerenweg ? ik zoek ook al een tijd, mijn moeder heeft er in de jaren 50 met haar familie gewoond.[fam. Smit] groetjes michel.
Antwoord webmaster:
Ik niet en deze mevrouw had geen goed mailadres opgegeven.
J.Dekker1 apr 2011
Reageer op deze vraag/ opmerking
Hallo, ik ben bezig om een stukje van de spoorlijn in model na te bouwen (schaal 1:45) met name het traject Uithoorn-Legmeerpolder. Ik zou graag details vernemen over het sporenplan bij station Uithoorn, met name of en waar er een seinhuis stond en waar de seinen stonden en de ligging van de perrons. Ook zou ik graag wat informatie (foto's, tekeningen) over de locloods bekomen. De link naar mijn blog m.v.g. J.Dekker
Antwoord webmaster:
ik heb er zelf niet veel informatie over maar misschien kan een van de bezoekers hier je helpen. (als hij klikt op reageer op deze vraag of opmerking, komt het antwoord zelfs meteen bij jou).
ida Kouwen 28 nov 2010
Reageer op deze vraag/ opmerking
Ik heb als kind van plus minus 10 jaar aan de tienboerenweg gewoond in een spoorhuis en zou daar informatie over willen hebben of een foto. Ida van Kouwen
Antwoord webmaster:
ik heb er zelf geen informatie of foto's over, anders stond het hier wel. misschien dat je iets op de blogs of in het boek van wim wegman kunt vinden (http://wimwegman.wordpress.com). Hij heeft de geschiedenis van de haarlemmermeersporen onderzocht, Het betreft hier de woning met nummer 46.

Hmmm, nu zit ik hier een antwoord in te tikken maar zie ik dat je e-mailadres niet volledig is. Hopelijk kom je hier nog een keer terug (helemaal nu ik het bericht heb verplaatst naar station Uithoorn waar het eigenlijk thuis hoort).

lelyveld.t6 nov 2010
Reageer op deze vraag/ opmerking
toen er een kunstenaar in woonde(1953)was ik daar heb een klok opwinbaar; gekocht. is er een instand die het aardig vind voor die klok a alleen grates voor instanties
Antwoord webmaster:
Heeft die klok iets met het spoor te maken of is het gewoon een willekeurige klok die je daar gekocht hebt, dan is het natuurlijk niet echt relevant voor mijn site.
Ton van Dalfsen29 sep 2010
Reageer op deze vraag/ opmerking
Goedendag, Wij als Buurtbeheer Oude Dorp Uithoorn brengen elke jaar een kalender uit . Dit jaar gaan alle verhalen en foto's in de kalender over het spoor in Uithoorn. Wie heeft hier nog oude foto's van en/of leuke verhalen/anekdotes.
Antwoord webmaster:
via www.hetutrechtsarchief.nl kun je vast een aantal leuke foto's krijgen, maar daaraan zijn wel kosten verbonden. miscshien zitten er ook een paar tussen mijn colletcie, je kun het hier zien, als er staan colletcie Wichor Bramer kun je ze bij mij wel nabestellen.
Gertjan Stamer2 mei 2010
Reageer op deze vraag/ opmerking
Op 13 Juni 2001 zet men kleine locomotief nabij stationsgebouw(Sik 238)en is dan ook al eens gedaan bij stationsgebouw te Aalsmeer.
toon lelyveld11 aug 2008
Reageer op deze vraag/ opmerking
in1917 woonde er een kustenaar ik heb er rond gekeken hij zy alles te koop de klok opwinbaar uitde invertarnieslyst was de klok toen 100 jaar ik dacht dat de station zou afbreken erg jammer kun ik nog wat horen...toon..
Antwoord webmaster:
Ik heb je telefoonnummer maar even verwijderd, dat zou niet fijn zijn om dat zomaar op internet te plaatsen. verder begrijp ik niet helemaal goed wat je met je berichtje wilt zeggen. ben je 90 jaar geleden al eens in dit station geweest?
desiree23 apr 2007
Reageer op deze vraag/ opmerking
Het stationsgebouw wordt tegenwoordig gebruikt als restaurant
Roel Flamman20 jul 2004
Reageer op deze vraag/ opmerking
Joseph Franciscus Guise, mijn grootvader, die ik door omstandigheden niet zelf heb gekend, was stationschef in Uithoorn. Dat zal zo geweest zijn in de jaren '40 en '50. Wie heeft er meer informatie?
Erik Swierstra7 mei 2004
Reageer op deze vraag/ opmerking
Gesloten voor goederenvervoer op 30 mei 1986.

Uw reactie:

naam: *
e-mail: *
los deze som op **
Toon mijn mailadres niet op de site
Uw opmerking of vraag: *

* verplicht veld
** omdat er blijkbaar nogal veel spam op dit formulier wordt ingevuld (die ik dan handmatig moet verwijderen) moet je deze eenvoudige som oplossen om te tonen dat je geen spam robot bent.
N.B. Voor diegenen onder jullie die niet zo'n ster in rekenen zijn: het antwoord is dus 2.


Vertrekstaat 1929 (43)
Vertrekstaat 1940 (26)
Personeel op dit station

Nieuws

Meer geld nodig voor aanschaf oude spoorlijn Nieuwersluis- Uithoorn (10 dec 2003)

Literatuur

Spoorwegstations in Nederland L. van Paddenburg; J.G.C. van de Meene (pag. 110)

Stationnementen : Oude en Nieuwe Spoorwegstations in Hedendaagse Beelden. Victor M. Lansink (pag. 102)

Spoorwegarchitectuur in Nederland 1841-1938 H. Romers (pag. 298)

Stations in de omgeving

Zijdelweg (1,7 km)
Middenweg (1,8 km)
De Hoef (2,8 km)
De Kwakel (2,9 km)
Mijdrecht (3,4 km)
Kanaalweg (3,8 km)
Wilnis (4,6 km)
Legmeerpolder (4,7 km)
Lijnbaan (6,2 km)
Kerkweg (6,3 km)

Heeft u zelf foto's die in deze verzameling zouden passen, mail deze dan naar Wichor Bramer. Het gaat daarbij om foto's van het station of van stationsgebouwen. Foto's van treinen waarop geen stations te zien zijn neem ik niet op op mijn site.


U kunt naar deze pagina linken als http://www.stationsweb.nl/uithoorn