Geavanceerd
mobiel
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer
stopplaats Tongelre - foto's en omschrijving op stationsweb

stopplaats Tongelre

lijnkmjaar
Eindhoven- Weert21913
Geopend op1 nov 1913
Gesloten op15 mei 1935

treinstation buiten gebruik
Provincie: noord-brabant

stationsgebouw (1913-1950)Van Heukelom werkte van 1909 tot 1913 aan het spoorwegtraject Eindhoven- Weert waarvan de halteplaats Tongelre deel uit maakte. Het complex bestond uit een eenvoudige wachterwoning/kaartloket en een reizigerslokaal. De halteplaats, die in 1915 gereed...lees verder
architect: G.W. van Heukelom

Welk cijfer geef je dit station?
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
6 bezoekers hebben dit station gemiddeld een 7,3 gegeven.

Deel uw herinneringen aan of stel een vraag over station Tongelre

1 afbeeldingen

1 afbeeldingen van dit station hebben reeds een waardering gekregen.
Sorteer de afbeeldingen op waardering
1930 (1)

In 1913 kreeg Tongelre een eigen station aan de lijn Eindhoven-Weert. Het station lag op de hoek van de Tongelresestraat en de Generaal Bothastraat, vlak bij de overweg aan de Tongelresestraat. Het werd voornamelijk gebruikt door arbeiders die in de Eindhovense fabrieken werkten.

Blijf per mail op de hoogte van toevoegingen bij dit station

Reacties (5)

Plaats zelf een opmerking bij dit station, of stel een vraag
Mirjam Frieswijk-Nijhof18 aug 2015
Reageer op deze vraag/ opmerking
Joke Stegehuis was ons buurmeisje op de Buntweg 24 in Sosst, wij woonden op nr 20. Wij waren met drie meisjes, Mirjam, Marijke en Elsje. Ik zou graag contact hebben met Joke Stegehuis. Kunt u mij aan haar adres, telefoon, email helpen Met vriendelijke dank Mirjam Frieswijk- Nijhof
Maria Clarke - Stegehuis2 apr 2012
Reageer op deze vraag/ opmerking
Bent U Martin Spoek, die een neef van mij is? Deze Martin is de zoon van mijn tante Jo en ome Gerard uit Eindhoven. Tante Jo en mijn vader- Marius Stegehuis - waren broer en zus. Onze grootvader Gerrit Stegehuis was hoofd stations chef in Eindhoven. Martin heeft een broer Gerrit en zus Joke. Het zou erg leuk zijn om contact te maken. Mijn zus heet ook Joke - allemaal naar oma Stegehuis genoemd. Mijn ouders werkten allebei op station Soest Zuid en hebben het nieuwe stationsgebouw geopened. Ik herinner me de familie Spoek goed, maar heb contact verloren na mijn huwelijk. Het zou fijn zijn om te horen hoe het met iedereen is.
k.v.hoof9 jul 2010
Reageer op deze vraag/ opmerking
Martin Spoek is volgens mij een zoon van "mijnheer Spoek" want die woonde vlakbij de overweg aan de Tongelrese straat . Toen ik mijn proeftijd in de rangeerdienst maakte , raadde hij me aan nooit rangeerder te worden omdat ik veel te lang was . Dit i.v.m. de hoogte van de buffers waar je beter niet mee in aanraking kon komen . Vr.groeten.........K.v.Hoof
k.v.hoof8 jul 2010
Reageer op deze vraag/ opmerking
Leuk de naam Spoek nog eens tegen te komen . Mijnheer Spoek was onderchef in Eindhoven in jaren 40/50 . Een van de fijnste bazen die ik bij ns heb gehad vanwege zijn geinteresseerdheid en was zeer toegankelijk voor iedereen . Mooie tijd was dat........... K.v.Hoof (83) Best
Antwoord webmaster:
ik zocht overal al waar ik de naam spoek nu tegenkwam op de site, maar ik zag dat de vorige reageerder dezelfde achternaam heeft. ik weet niet of het familie is.
Martin Spoek11 jan 2009
Reageer op deze vraag/ opmerking
Van 1940 tot 1963 heb ik op ca 100m gewoond van de overweg waar ooit een halteplaats bij lag. Toen de Gen. Bothastraat werd gebouwd bestond de halte niet meer. Sowieso was het gebouwtje gelegen aan de Westzijde van de Tongelresestraat. Zelfs aan het einde van de oorlog was er niets meer wat op een halte leek. Als er al een een trein stopte was dat in de richting Eindhoven voor het sein dat bij de Groenstraat stond.

Uw reactie:

naam: *
e-mail: *
los deze som op **
Toon mijn mailadres niet op de site
Uw opmerking of vraag: *

* verplicht veld
** omdat er blijkbaar nogal veel spam op dit formulier wordt ingevuld (die ik dan handmatig moet verwijderen) moet je deze eenvoudige som oplossen om te tonen dat je geen spam robot bent.
N.B. Voor diegenen onder jullie die niet zo'n ster in rekenen zijn: het antwoord is dus 2.


Vertrekstaat 1929 (10)

Stations in de omgeving

Nuenen (2,3 km)
Geldrop (2,9 km)
Eindhoven (3,1 km)
Philipsdorp Zuid (4,7 km)
Eindhoven Strijp-S (4,7 km)
Gestel (5,1 km)
Woensel (5,5 km)
Heeze (6,9 km)
Aalst- Waalre (7,1 km)
Helmond t Hout (8,1 km)

Heeft u zelf foto's die in deze verzameling zouden passen, mail deze dan naar Wichor Bramer. Het gaat daarbij om foto's van het station of van stationsgebouwen. Foto's van treinen waarop geen stations te zien zijn neem ik niet op op mijn site.


U kunt naar deze pagina linken als http://www.stationsweb.nl/tongelre