Geavanceerd
mobiel
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer
station Tiel Passewaaij - foto's en omschrijving op stationsweb

station Tiel Passewaaij

Telegrafische verkorting: Tpsw
lijnkmjaar
Dordrecht- Elst351882
Geopend op16 apr 2007

treinstation in gebruik
Provincie: gelderland

stationsgebouwtje (2007)Type Randstadspoorhalte In het kader van Randstadspoor is een aantal stations vernieuwd of nieuw gebouwd. Deze stations lijken qua uitvoering nogal op elkaar, hoewel er wel onderlinge verschillen zijn.

Een dak...lees verder
architect: J. Nienke van de Lune

adres: 

Zijweg Oude Tielseweg 2
4014PG Tiel
kaartje van de omgeving

Welk cijfer geef je dit station?
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
6 bezoekers hebben dit station gemiddeld een 6 gegeven.

Deel uw herinneringen aan of stel een vraag over station Tiel Passewaaij

13 afbeeldingen

9 afbeeldingen van dit station hebben reeds een waardering gekregen.
Sorteer de afbeeldingen op waardering
De laatst toegevoegde afbeeldingen op 8 sep 2014 zijn omrand.

2000 (17)
2010 (11)

Blijf per mail op de hoogte van toevoegingen bij dit station

Reacties (10)

Plaats zelf een opmerking bij dit station, of stel een vraag
Gertjan Stamer20 mrt 2010
Reageer op deze vraag/ opmerking
Groots feest met nieuwe sprinter,muziek,ballonnen en catering.Cadeau voor de genodigden is een model in glas gezet van dit kleine station...en dat allemaal op 14 April 2007 en daags erna in de reguliere dienstregeling.KM 35,6 is de exacte kilometrering van dit enkelsporige station.O.a.uitgerust met ruim bemeten overkapte fietsenstalling(klemmen en kluizen)en ruim opgezette parkeerplaats aan zuidzijde-ook een kleinere parkeerplaats aan noordzijde nabij overpad(voor reizigers van de dorpen ten noorden van Tiel.
Arjan Krabbenbos4 jun 2009
Reageer op deze vraag/ opmerking
Dit is een van de stations van Randstadspoor waarin het standaardontwerp nagenoeg hetzelfde is als van Vleuten, Utrecht Terwijde, Utrecht Zuilen en Amersfoort Vathorst zegmaar het jaren 0 ontwerp van de 21 eeuuw. Mogelijk komen er nog indentieke haltes bij Utrecht Leidsche Rijn, Vaartsche Rijn en Woerden Molenvliet. De nieuwe Houtense stations van het Randstadspoor zijn van een ander ontwerp en moeten eind 2010 gereed zijn. Zulke stadssporen hebben vaak eenzelfde bouwstijl: Denk maar aan de oude Zoetermeer Stadslijn en de Amsterdamse en Rotterdamse ( Sneltram)/ Metrosysteem. Maar al jaren bouwt men jaren standaardstations: Kijk maar naar de Douma-stations van b.v. Wijchen, Beilen en Buitenpost, de Sextants van b.v Haren, Maassluis, Tilburg West ( Vanaf dec 2009 Tilburg Universiteit), de (ex-) gebouwtjes van Doetinchem de Huet, Oss West, Breda Prinsenbeek, Vlissingen Souburg of de bijna kale perrons van Almere Oostvaarders, Den Haag Moerwijk,Gouda Goverwelle en Gaanderen. Maar gelukkig bestaan de Grotere Stations uit andere bouwstijlen oud of nieuw: Amsterdam Centraal, Haarlem, Amsterdam Amstel, Amsterdam Bijlmer Arena en Sloterdijk/Duivendrecht zien er toch een stuk fraaier uit dan van die saaie treinstoepjes! Ook Maastricht, Eindhoven, Roosendaal, Den Haag HS/C. , Dieren en Naarden Bussum zijn mooie treinhaltes waar je graag wil in of afstappen. Maar ja, het heeft tegenwoordig met geld en eenvoud te maken en niet zo zeer als architectuur hoogstandjes.Jammer, maar helaas......
Antwoord webmaster:
woerden molenvliet is van de baan, daar komt geen station, alleen een keerspoor. maar ook veel eerder werd al in serie gebouwd hoor, denk maar aan alle staatsspoorgebouwen 5e klasse. die vind je door het hele land. overigens haal je je wel veel werk op de hals als je bij elk station zo'n uitgebreid verhaal wilt gaan schrijven over alle andere stations in nederland.
Jan Vandenberghe22 mrt 2009
Reageer op deze vraag/ opmerking
Is al dat glas niet geweldig vandalismegevoelig?
Antwoord webmaster:
zal wel extra sterk glas zijn wat ze tegenwoordig gebruiken. je ziet zoveel stations die louter en alleen uit glas bestaan.
Harry4 mrt 2008
Reageer op deze vraag/ opmerking
De architect (Nienke van Lune) reageerde: De architectuur stijl is funtioneel, die overeenkomst zie ik wel, maar verder ben ik van mening dat de ontwerpen wel uiteen lopen. Station Tiel Passewaaij maakt onderdeel uit van een serie stations van Randstadspoor, die hebben allen eenzelfde stijl. Ik vind zelf de stijl wat retro jaren 60.
Harry22 feb 2008
Reageer op deze vraag/ opmerking
Kan het zijn dat de architect naar station Hofplein heeft gekeken? Brede randen, verticale lijnen, en dan dat lettertype.
Antwoord webmaster:
Het is een type dat op veel meer plaatsen voorkomt. Ook bijvoorbeeld station Utrecht Zuilen, en het nieuwe Vleuten en Utrecht Terwijde zien er zo uit. Ik weet niet wie de architect is, maar het was mij nog niet opgevallen dat het op Hofplein leek. Ik vind de gelijkenis nou ook weer niet zo sprekend. Hofplein leek meer op Rotterdam Centraal.
Maarten19 nov 2007
Reageer op deze vraag/ opmerking
Ik ga toch liever naar NS station Tiel centraal.
Antwoord webmaster:
maar er zijn vast andere mensen die dit station wel gebruiken.
maarten21 apr 2007
Reageer op deze vraag/ opmerking
Super mooi geworden nieuw station tiel en ook erg Handig! Maarten
tineke6 okt 2005
Reageer op deze vraag/ opmerking
Het station komt aan de Passewaaijse kant te liggen bij de spoorwegoverweg Oude Tielseweg. Waar eerst de bussluis was, is het spoor alleen nog over te steken door voetgangers en fietsers, bij het voetbalveldje ga je naar links de Zijweg Oude Tielseweg, daar achter liggen nog 2 huizen. Daar komt het.
peter van weel17 aug 2005
Reageer op deze vraag/ opmerking
waar komt het station nou precies te liggen, links of rechts van de spoorbaan en waarom niet op de plek van voorm. station wadenooijen?
Marco Plooy18 mei 2005
Reageer op deze vraag/ opmerking
Dit station wordt volgens planning geopend in december 2006.

Uw reactie:

naam: *
e-mail: *
los deze som op **
Toon mijn mailadres niet op de site
Uw opmerking of vraag: *

* verplicht veld
** omdat er blijkbaar nogal veel spam op dit formulier wordt ingevuld (die ik dan handmatig moet verwijderen) moet je deze eenvoudige som oplossen om te tonen dat je geen spam robot bent.
N.B. Voor diegenen onder jullie die niet zo'n ster in rekenen zijn: het antwoord is dus 2.


Kaartje (Google maps)
9292ov.nl (info over station)

Nieuws

Vroege Tielse treinforens vindt het waardeloos (7 dec 2007)
Station Tiel Passewaaij blijkt erg populair (23 jul 2007)
Openingsfeestje station Tiel Passewaaij (21 mrt 2007)
Trein stopt per se nĂ¡ 15 april in Tiel Passewaaij (29 jan 2007)
Bouw station Tiel Passewaaij door, maar weer later open (28 nov 2006)

Ouder nieuws over Tiel Passewaaij

Stations in de omgeving

Wadenoijen (500 m)
Tiel (2,1 km)
Schaapsteeg (5,4 km)
Utrechtsche Straatweg (7,6 km)
Echteld (8 km)
Geldermalsen (8,7 km)
Tricht (9 km)
Waardenburg (10,7 km)
Zaltbommel (12,1 km)
Beesd (14,1 km)

Heeft u zelf foto's die in deze verzameling zouden passen, mail deze dan naar Wichor Bramer. Het gaat daarbij om foto's van het station of van stationsgebouwen. Foto's van treinen waarop geen stations te zien zijn neem ik niet op op mijn site.


U kunt naar deze pagina linken als http://www.stationsweb.nl/tielpassewaaij