Geavanceerd
mobiel
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer
stopplaats Rhenoy - foto's en omschrijving op stationsweb

stopplaats Rhenoy

Telegrafische verkorting: Rij
lijnkmjaar
Dordrecht- Elst551883
Geopend op1 jan 1889
Gesloten op5 jun 1925

treinstation buiten gebruik
Provincie: gelderland

Welk cijfer geef je dit station?
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
3 bezoekers hebben dit station gemiddeld een 7 gegeven.

Deel uw herinneringen aan of stel een vraag over station Rhenoy

2 afbeeldingen

2 afbeeldingen van dit station hebben reeds een waardering gekregen.
Sorteer de afbeeldingen op waardering
De laatst toegevoegde afbeeldingen op 25 mrt 2011 zijn omrand.

1950 (2)

Bij wachtpost 51.

Blijf per mail op de hoogte van toevoegingen bij dit station

Reacties (2)

Plaats zelf een opmerking bij dit station, of stel een vraag
bertha drost- kars24 mrt 2011
Reageer op deze vraag/ opmerking
lezer ik las een bericht je van familie versluis over de wachtpost 51 in rhenoij mijn opa en oma hebben daar ook gewoond ik wwet er niet veel van dat mijn grootouders al waren gestorven voor mijn geboorte in 1924 woonde ze daar mijn opa was toen 25 jaar aan het spoor zijn naam was frank kars hoop nog eens meer hier over te horen
T.G.M.Versluis18 feb 2011
Reageer op deze vraag/ opmerking
Hallo Wichor, Momenteel werk ik aan een familieboek over de familie Versluis.Daarin is ondermeer een hoofdstuk gewijd aan mijn grootvader Teunis Versluis.Hij werkte van 1892 t/m 1906 bij de Staatsspoorwegen later HIJSM.Zijn werkterrein was de spoorlijn Leerdam-Kesteren.Grootvader woonde met zijn gezin aanvankelijk in Leerdam maar verhuisde in 1895 naar een wachterswoning (post) te Rhenoy (zie de foto's).Beide foto's komen uit de nalatenschap van mijn tante die in deze woning werd geboren.Na het overlijden van mijn grootvader heeft volgens overlevering mijn grootmoeder nog enige tijd als wachteres op deze post gewerkt.Het gezinsinkomen moest zo lang mogelijk veilig gesteld worden!Tot haar schrik wenste het spoorwegbedrijf echter een man op deze funktie.Vanuit de bevolking van Rhenoy is door middel van een petitie nog getracht het spoorwegbedrijf van deze onzalige gedachte af te brengen.Helaas zonder resultaat. Tot zover mijn familieverhaal over deze wachtpost Op jouw site lees ik dat er een wachtpost 51 en een stopplaats (station)heeft bestaan. Kun jij of misschien andere bronnen wat meer informatie over deze wachtpost/stopplaats vertellen? De foto's die ik je toestuur mogen gepubliceerd worden. Alvast bedankt voor het gewillig oog en je eventuele reacties Met een vriendelijke groet, Teun Versluis De Vrijheidslaan 27 6861 HC Oosterbeek.
Antwoord webmaster:
bedankt voor de foto's. ik zal ze een dezer dagen plaatsen. ik heb zelf niet meer informatie dan op mijn site staat, maar je kunt wellicht meer vinden in het utrechts archief. ze hebben daar ook personeelsdossiers van de spoorwegen. daar kun je vast eea over je familie terug vinden. wat een slechterikken toen zeg! om een weduwe zo van haar inkomen te beroven!

P.S. sorry, er ging iets fout met de link. nu staat het er wel goed, ik heb die link zo vaak moeten gebruiken in een mail dat ik het er maar een kortere invoerwijze voor het ingebouwd.

Uw reactie:

naam: *
e-mail: *
los deze som op **
Toon mijn mailadres niet op de site
Uw opmerking of vraag: *

* verplicht veld
** omdat er blijkbaar nogal veel spam op dit formulier wordt ingevuld (die ik dan handmatig moet verwijderen) moet je deze eenvoudige som oplossen om te tonen dat je geen spam robot bent.
N.B. Voor diegenen onder jullie die niet zo'n ster in rekenen zijn: het antwoord is dus 2.


Heeft u zelf foto's die in deze verzameling zouden passen, mail deze dan naar Wichor Bramer. Het gaat daarbij om foto's van het station of van stationsgebouwen. Foto's van treinen waarop geen stations te zien zijn neem ik niet op op mijn site.


U kunt naar deze pagina linken als http://www.stationsweb.nl/rhenoij