Geavanceerd
mobiel
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer
station Reuver - foto's en omschrijving op stationsweb

station Reuver

Telegrafische verkorting: Rv
lijnkmjaar
Maastricht- Venlo58,1041865
Geopend op21 nov 1865
Gesloten op15 mei 1938
Heropend op1 mei 1940
Gesloten op4 mei 1947
Heropend op1 mei 1949

treinstation in gebruik
Provincie: limburg

stationsgebouw (1863)Type SS 5e klasse Hoog middendeel met puntgevel, met aan weerszijden een korte evenhoge vleugel die aan de straatzijde iets, en aan de perronzijde sterk terug springt. Langs de bovenzijde van de puntgevels is bij so...lees verder
architect: K.H. van Brederode
verbouwing 1911linkervleugel vier keer zo groot
restauratie/ gedeeltelijke sloop 1995 (1995)Bij een restauratie wordt de verbouwing uit 1911 weer ongedaan gemaakt. De rechtervleugel wordt weer even lang als de linkervleugel. Het station krijgt op de benedenverdieping een winkelfaciliteit.

adres: 

Stationsplein 1
5953DV Reuver
kaartje van de omgeving

Welk cijfer geef je dit station?
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
10 bezoekers hebben dit station gemiddeld een 5,9 gegeven.

Deel uw herinneringen aan of stel een vraag over station Reuver

71 afbeeldingen

27 afbeeldingen van dit station hebben reeds een waardering gekregen.
Sorteer de afbeeldingen op waardering
De laatst toegevoegde afbeeldingen op 27 mrt 2021 zijn omrand.

1900 (1)
1920 (1)
1950 (6)
1960 (3)
1970 (4)
1980 (4)
1990 (10)
2000 (15)
2010 (25)

Blijf per mail op de hoogte van toevoegingen bij dit station

Reacties (13)

Plaats zelf een opmerking bij dit station, of stel een vraag
Mike19 dec 2015
Reageer op deze vraag/ opmerking
Brasserie de Vertraging is weg uit het stationsgebouw. Sinds vr 18 december vestigt hier keygaaf-Gewoonbasic een lifestyle en more winkel. De brasserie liep niet zo goed in de periode dat deze er was 2 eigenaren gehad.
Gertjan Stamer27 nov 2010
Reageer op deze vraag/ opmerking
Overdekte fietsklemmen-uitbreiding richting het overpad in November 2010.
Leon Schrijvers - Reuver2 nov 2010
Reageer op deze vraag/ opmerking
Dit stationsgebouw is inderdaad prachtig gerestaureerd. Ik kan het weten daar ik er zelf van 1971 tot 1975 gewoond en gewerkt heb. Als ik in de Vertraging kom, dan zie ik, ondanks de grote veranderingen, toch weer hoe de stationswoning er uit zag "in mijn tijd". De trap naar de zolder is nog origineel, ook het dakgebinte. Het is voor mij pure nostalgie en met weemoed denk ik nog wel eens terug naar die "goeie ouwe tijd".
Antwoord webmaster:
wat leuk, weer een oud bewoner! Heb je misschien nog foto's uit die periode die op stationsweb geplaatst zouden kunnen worden? Er zijn al veel oud bewoners die foto's uit hun familiealbums hebben ingescand en op die manier een bijdrage aan de website hebben geleverd.
Björn Schoester10 mei 2010
Reageer op deze vraag/ opmerking
Op 23 september had ik al eens een berichtje achter gelaten dat ik dit stationetje er bijzonder vind. Wat het voor mij misschien nog meer bijzonder maakt is dat ik er op 11 mei 2009 ben getrouwd (het feest wel te verstaan), zover ik weet is dit nog niet gebeurt in dit mooie pandje. Ik wil iedereen dit dan ook aanraden. Het was een superdag!! Wat ik trouwens ook nog zag is dat het adres niet klopt. Het station heeft na zijn verbouwing een nieuw adres gekregen. Het is niet meer stationsstraat maar: Stationsplein 1 5953 DV REUVER
Antwoord webmaster:
bedankt, ik heb het adres veranderd. Helaas ben ik zelf al ergens anders getrouwd (ik bedoel, gelukkig ;-) !) maar voor anderen is het een leuke tip.
Magda Lakerveld19 apr 2010
Reageer op deze vraag/ opmerking
Mijn opa was van 1953-1957 stationschef te Reuver. Ik heb heel erg veel goede herinneringen aan deze tijd want ik bracht al mijn vakanties daar door. Naast het stations was ook nog een prachtige, goed onderhouden tuin met veel bloemen. Het woonhuis was waanzinnig groot en er was ook nog een dito zolder. Misschien vreemd voor een vrouw maar ik was in die tijd al maf van treinen (nu nog!) Ik moet bekennen dat ik dat aangebouwde trappenhuis een verschrikking vindt! Verder ziet het er prachtig uit.
Antwoord webmaster:
dank je voor de foto's ze komen vandaag op de site.
Gertjan Stamer14 feb 2010
Reageer op deze vraag/ opmerking
Ooit was er hier een Wizzl...de 3e in Nederland(Vlaaardingen Oost-16-9-1995,Utrecht Overvecht-1-12-1995)en Reuver dus open als Wizzl 12-12-1995.Winkelen in Sneltreinvaart...men heeft tevens in najaar 1995 sllop noorderlijke deel/vleugel.Op 6 November 2000 grote brand bij naburig bedrijfspand en er komt veel asbest vrij en station wordt afgezet/geen treinen dus!Pas op maandag 13 November 2000 gaat station weer open na opruimen asbest.Wizzl was ook in die periode gesloten.Najaar 2003 sloop oude fietsenstallingen en bouwen overdekte nieuwe klemmen en kluizen,men gaat ook het dak op en alle oude dakpaannen worden vernieuwd. De Wizzl sluit per 2 Januari 2004 haar deuren op zaterdagen en zon- en feestdagen...definitieve sluiting Wizzl op 1 Maart 2004.Eind Maart 2004 Wizzl logo van voordeurluifel gehaald en interieur verwijderd.Begin 2008 gaat verbouwing van start...zie onderstaande teksten.
Antwoord webmaster:
ik dacht dat de verbouwing 1997 was, ik heb het nu veranderd.
Erwin Teesink17 nov 2008
Reageer op deze vraag/ opmerking
Ik vind het een knap stukje werk, die hele verbouwing. Geweldig dat een typisch Nederlands Staatsspoor station weer in originele staat wordt teruggebracht, dat zouden ze vaker moeten doen. Dit soort gebouwen te slopen en er wanstaltige gedrochten er voor in de plaats te zetten is gewoon doodzonde, maar is helaas al te vaak gebeurd. Zelf ben ik bezig dit station na te bouwen uit multiplex in schaal 1:16, de bouw ervan heb ik in mijn homepage beschreven. Ik wens de uitbater ontzettend veel succes met de hierin gevestigde brasserie, en hoop voor de eigenaar van het station dat dit gebouw nog lang in zijn originele staat mag blijven voortbestaan.
Antwoord webmaster:
het is inderdaad in het verleden te vaak gesloopt. maar tegenwoorig doet men dat niet zomaar meer (meestal tenminste). Hoewel de NS (wat is dat tegenwoordig nog) schijnbaar in het opstellen van een monumentenlijst een reden ziet alles wat daar niet op staat makkelijker te kunnen slopen.
joan westendorff6 nov 2008
Reageer op deze vraag/ opmerking
Beste Bjorn Schoester, Bedankt voor je leuke compliment. Trouwens ik vind die treinen van julie tegenwoordig ook erg mooi geworden en als je binnen zit aan een lekker bakkie koffie is het altijd aardig om de treinen te zien komen en gaan. Wichor het is er erg gezellig dus begin maar eens snel aan je wandeling over het Pieterpad. Je komt er dan zo goed als langs
Antwoord webmaster:
Kijk, jullie lezen deze pagina dus toch regelmatig. Dan komt het bericht dus zo ook bij jullie aan. We gaan er in 2009 vast nog wel een keer wandelen. Mijn vriendin heeft een aantal jaar in Reuver vioolles gegeven (dat gebouw staat aan de andere kant van het spoor, dichtbij het station, weet even niet meer hoe het heet), dus er wonen nog wel wat kennissen ook. Helaas komt het Pieterpad toch op een redelijke afstand van Reuver, tenminste lopend is het toch een aantal kilometers, en het is bovendien al de langste dagetappe die er tussen zit (30 km), maar wellicht een leuke stop tussen Roermond en Venlo.
Dennis Detillon26 okt 2008
Reageer op deze vraag/ opmerking
Beste heer, graag nodig ik u uit om eens het vernieuwde stationsgebouw van binnen te komen bezichtigen. Zoals al eerder kenbaar is gemaakt door Joan Westendorff en mij (Dennis Detillon) ben u van harte welkom. Inderdaad huur ik het pand van hem (Joan is een heer) en mag ik het prachtige station draaiende houden. Met vriendelijke groet, Dennis Detillon
Antwoord webmaster:
Ik zal er niet speciaal voor naar reuver komen (vanuit gouda toch iets te ver), maar als ik een keer een pieterpad etappe ga lopen zalik wel langskomen.
Björn Schoester23 sep 2008
Reageer op deze vraag/ opmerking
Ik wil de eigenaar van station reuver (de vertraging) mijn complimenten geven hoe mooi hij dit pand in orginele staat heeft teruggebracht. Ik kom er dagelijks langs want ik ben werkzaam bij Veolia Transport als machinist en ik heb de verbouwingen dus goed kunnen volgen. En ik moet eerlijk zijn dat ik steeds nieuwschieriger werd hoe het zou worden, maar ik vind het echt mooi. Succes met de brasserie!
Antwoord webmaster:
ik hoop dan dat hij dit leest, want ik heb verder geen banden met hem. Het is overigens niet de bedrijfsleider van de vertraging die het pand heeft opgeknapt, hij huurt het pand alleen van de eigenaars (Joan Westendorf heet ze als ik het mij goed herinner, volgens mij staat haar adres hier ook wel ergens op de site). Complimenten aan Joan, omdat het weer terug is gebracht in de oude staat van een 5e klasse station, dus voor de grote aanbouw die in de jaren 90 was verwijderd. Er waren eerst ook plannen geweest dat gedeelte te herbouwen, maar gelukkig is daar ook van af gezien (misschien dat mijn argumentatie daartegen toch geholpen heeft).
Dennis Detillon5 sep 2008
Reageer op deze vraag/ opmerking
Een prachtig stationsgebouw, waar ik vanaf 28 september Brasserie "de Vertraging" ga openen. Het pand is prachtig gerenoveerd en teruggebracht naar de originele staat. Zeker de moeite waard om eens te bekijken!
Antwoord webmaster:
als ik in de buurt ben kom ik zeker eens langs, dat heb ik Joan ook al gemaild. ik zal een link naar www.devertraging.nl opnemen op de site bij station Reuver.
Niels2 okt 2007
Reageer op deze vraag/ opmerking
Heeft iemand misschien nog tekeningen, of foto's van het gebouw van Reuver, voor de verbouwing in 1992, en foto's van de klassieke beveiliging?? Ik heb deze nodig voor het nabouwen van dit station, in de staat van 1980. Alvast hartelijk bedankt! foto's, tekst, of tekeningen kunnen gestuurt worden naar: njchaegens@hotmail.com
joan westendorff19 jan 2007
Reageer op deze vraag/ opmerking
Ben sinds kort de gelukkige bezitter van dit mooie station en ben van plan om het zover mogelijk in de oorspronkelijke staat terug te brengen. Dan wil ik er iets "leuks" in beginnen met iemand die ondernemer wil zijn.Ben je zo iemand of ken je zo iemand. Laat wat horen.

Uw reactie:

naam: *
e-mail: *
los deze som op **
Toon mijn mailadres niet op de site
Uw opmerking of vraag: *

* verplicht veld
** omdat er blijkbaar nogal veel spam op dit formulier wordt ingevuld (die ik dan handmatig moet verwijderen) moet je deze eenvoudige som oplossen om te tonen dat je geen spam robot bent.
N.B. Voor diegenen onder jullie die niet zo'n ster in rekenen zijn: het antwoord is dus 2.


Kaartje (Google maps)
9292ov.nl (info over station)
Brasserie De Vertraging
is gevestigd in dit gebouw.
Vertrekstaat 1868 (8)
Vertrekstaat 1891 (10)
Vertrekstaat 1911 (10)
Vertrekstaat 1929 (16)
Vertrekstaat 1940 (11)
Vertrekstaat 1957 (34)
Vertrekstaat 1971 (70)
Personeel op dit station

Nieuws

Gemeente ziet af van gebruik Reuvers station (21 jun 2004)
Station in Reuver is prima stek voor VVV-kantoor (25 jun 2004)
Wizzl station Reuver in maart 2004 dicht (6 dec 2003)

Literatuur

Spoorwegstations in Nederland L. van Paddenburg; J.G.C. van de Meene (pag. 28)

Stationnementen : Oude en Nieuwe Spoorwegstations in Hedendaagse Beelden. Victor M. Lansink (pag. 34)

Spoorwegarchitectuur in Nederland 1841-1938 H. Romers (pag. 57, 254)

Stations in de omgeving

Belfeld (3,5 km)
Swalmen (6,3 km)
Tegelen (7 km)
Buggenum (9,8 km)
Haelen (11 km)
Venlo (11,1 km)
Blerick (11,3 km)
Roermond (11,6 km)
Herkenbosch (12,6 km)
Heyerhoeven (13,8 km)

Heeft u zelf foto's die in deze verzameling zouden passen, mail deze dan naar Wichor Bramer. Het gaat daarbij om foto's van het station of van stationsgebouwen. Foto's van treinen waarop geen stations te zien zijn neem ik niet op op mijn site.


U kunt naar deze pagina linken als http://www.stationsweb.nl/reuver