Geavanceerd
mobiel
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer
station Oss West - foto's en omschrijving op stationsweb

station Oss West

Telegrafische verkorting: Ow
lijnkmjaar
Tilburg- Nijmegen39,41881
Geopend op31 mei 1981

treinstation in gebruik
Provincie: noord-brabant

stationsgebouw (1981)Type voorstadshaltes Verschillende variaties op een thema. Meestal eenvoudige wachtruimten zonder kaartverkoop. architect: J. Bak

adres: 

Braakstraat 139
5345WZ Oss
kaartje van de omgeving

Welk cijfer geef je dit station?
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
12 bezoekers hebben dit station gemiddeld een 4,3 gegeven.

Deel uw herinneringen aan of stel een vraag over station Oss West

26 afbeeldingen

15 afbeeldingen van dit station hebben reeds een waardering gekregen.
Sorteer de afbeeldingen op waardering
De laatst toegevoegde afbeeldingen op 12 aug 2013 zijn omrand.

1990 (1)
2000 (7)
2010 (24)

Blijf per mail op de hoogte van toevoegingen bij dit station

Reacties (15)

Plaats zelf een opmerking bij dit station, of stel een vraag
luuk14 nov 2011
Reageer op deze vraag/ opmerking
Ik zag een tip hier om een fietskluis te huren. Deze zijn tegenwoordig ook niet meer al te veilig omdat er al 2 met grof geweld zijn vernield. Ook veel vervuiling op het perron, een trieste bedoeling. Ik heb het altijd fijn gevonden vanaf dit perront te reizen, maar in het vervolg kom ik wel lopend. Heb het gemeld maar behalve een excus wordt er geen actie ondernomen. Het zelfde geld voor de drukte in de sprinter naar den bosch nijmegen vv. Met name richting nijmegen zit de spinter vanaf rosmalen vol, helemaal vol.. dit wordt alleen maar meer tot aan nijmegen. Ik mis ieder dag mijn aansluiting. Mijn melding wordt niet serieus genomen want men zegt dat er geen treinen meer beschikbaar zijn. Ondertussen worden vele stoptreinen gesloopt en vervangen door haperende sprinters die continu vertraging hebben.
Antwoord webmaster:
ik kan hier ook niets mee. de beste manier om de ns te waarschuwen voor overvolle treinen is via twitter, @ns_online. daar reageren ze vaak vrij snel op.
Mathijs louter1 jul 2011
Reageer op deze vraag/ opmerking
Er zijn juist plannen om het Station West tussen het oude station Geffen en Oss West te plaatsten, dit alleen als de Ruwaard West wordt gebouwd, iets wat met de huidige huizenmarkt pas na 2020 gebeurt.
Antwoord webmaster:
inderdaad dat had ik ook gevonden n.a.v. deze opmerking
mede osse bewoonster31 mei 2011
Reageer op deze vraag/ opmerking
ik woon al heel lang in de buurt van oss west, een ideale opstap plek om met de trein ergenst naar toe te gaan, oke het ziet er nu veel anders uit en niet meer zo vervallen uiterlijk. nu hoorde ik alleen dat ze station oss west willen verplaatsen richting berghem. dat zou dus echt niet kunne he. vele scjhole zitten tog wel in de buurt en er word tog redelijk in en uit gestapt. ns en gemeente zouden het te weinig vinde. of de geruchte waar zijn van verplaatsing weet ik niet en hoop het niet aangezien ik er nu nog geen 5 minuten van af zit en zo wel verder weg moet anders. hopelijk is het dus niet waar
Antwoord webmaster:
oss west richting berghem verplaatsen? komt het dan op de plek van oss centraal te liggen ofzo, dan ligt het precies tussen oss west en berghem in? dat slaat toch nergens op. er zijn plannen (vage) om station berghem te heropenen (en dan niet op die onlogische plek aan het eind van de burg van erpstraat waar het vroeger lag).
Danny11 jan 2011
Reageer op deze vraag/ opmerking
@ Angelique Het is wel vervelend natuurlijk voor jullie en jullie dochter als haar fiets steeds gesloopt wordt. Maar met een "gruwelijk mooi gepimpte opoefiets" had je er sowieso goed aan gedaan een fietskluis te huren, dan staat de fiets op het station in ieder geval veilig. Zie ns.nl voor de procedure.
Antwoord webmaster:
ik betwijfel of @angelique hier nog een keer terug komt hoor, of heb je haar ook gemaild?
Angelique20 sep 2010
Reageer op deze vraag/ opmerking
Dochterlief, van 15, is met een theateropleiding gestart in Oss-West en gaat derhalve met de trein. Tja dan moeten we daar een fiets stallen voor naar- en van school. Op 6 september gaat ze met een, gruwelijk mooi gepimpte, opoefiets naar haar nieuwe school. Maandag 12 september treft het kind d'r fiets gesloopt; dubbel achterwiel, lege/lekke banden, spatbord kapot.....Op dinsdag gerepareerd (t/m nieuw wiel en al) op woensdag14 sept. 2 lekke banden, op vrijdag pakbinders kapot en nu vandaag 19 september; voorwiel dubbel, beide banden leeg, kettingkast gesloopt, lampen kapot....De concierge op school zegt dat 't schering en inslag is. Dagelijkse kost. Fijn....geeft ook zo'n veilig gevoel. Want een vandalist is een ........in de dop. Heeft iemand nog een hale geloopte omafiets staan? Ik zoek nog wat onderdelen.
Antwoord webmaster:
we zijn hier geen fietsenhandel, maar ik heb het bericht toch geplaatst.
michiel21 jan 2010
Reageer op deze vraag/ opmerking
GESTOLEN GIANT DARWIN DAMESFIETS / CITYBIKE - op maandag 18 en dinsdag 19 januari 2010 - -in fietsrek friettentzijde Station Oss West- Wie heeft onze fiets gezien of gezien dat deze werd meegenomen/geleend, of heeft deze wellicht onlangs ter overname aangeboden gekregen??? Kleur: Donker blauw metallic / Licht blauw metallic Versnellingen: 7 versnellingen Shimano Nexus Bijzonder: Aan stuur zit montageblok gemonteerd om een fietsstoeltje in te hangen, van het merk Bobike. Graag uw reactie of tips als u meer weet, u kunt hierover ook melding maken bij de politie in Oss. Reageren kan via email. Alvast bedankt!
Antwoord webmaster:
Nog nooit een opsporingsbericht op mijn site gehad, maar eens moet de eerste keer zijn. Succes bij het terugzoeken.
Gertjan Stamer23 nov 2009
Reageer op deze vraag/ opmerking
Ten tijde van bouw kleine station was het hier enkelsporig maar tbv betere dienstverlening dubbelsporig en nabij overweg veriijst identiek klein station als in Rosmalen.NS loket aan de noordzijde en wachtruimte, aan zuidzijde een wachtruimte in dezelfde stijl van architect Bak.Opening op 30 Mei 1981.Perrons van 110 meter lengte en in 1991 nog eens 50 meter erbij westwaarts(net als in Rosmalen)November 2000 start bouw van overkapte fietsklemmen en fietskluizen aan beide zijdes en in Februari 2001 gereed.Sluiting NS loket per 17 Februari 2003.In Januari 2008 start de sloop van de gebouwen/de voorpui verdwijnt perron naar Oss en loketgebouw moet hele wachtruimte en loketruimte afstaan aan de sloper/alleen technische ruimte westzijde blijft gespaard.Beide hebben nog wel hun karakteristieke dak. Eind Februari 2008 zien we het resultaat...een glaswand vervangt dus loket en wachtruimte.
Anton27 okt 2009
Reageer op deze vraag/ opmerking
Mijn fiets is gestolen zondag 25 oktober s'middags. Er hangen camera's, en er hingen jongeren rond toen ik terug kwam en constateerde dat mijn fiets weg was. Wie gaat over die camera's ?
Antwoord webmaster:
geen idee. probeer het eens bij prorail? of misschien dat de gemeente iets weet?
piep 24 jul 2009
Reageer op deze vraag/ opmerking
het zou eigenlijk belangrijker moeten worden als station als je weet dat bij oss west meer mensen komen als centraal :)
Antwoord webmaster:
is dat zo? waar baseer je dat op? Op ovwereld.nl staan de aantallen in- en uitstappers: Oss 7994, Oss West 1598. Duidelijk heel wat minder reizigers dus in West...
maarten9 nov 2008
Reageer op deze vraag/ opmerking
Ik ben er wel blij mee dat ze i.p.v een huisje een overkapping hebben gemaakt Als de ramen vernieuwd waren binnen 5 min lagen ze er weer uit denk dat dit nu veeel nuttiger is en Kiosk had gekunt maar als je vanaf spoor richting den Bosch trappetje afgaat aan overkant van parkeer plaats is een snackbar duss kiosk had mischien niet veel uit gemaakt maar goed deze opkanpbeurt heeft station Oss west GOED gedaan grt.Maarten
mathijs louter19 okt 2008
Reageer op deze vraag/ opmerking
Ik vindt het station er nu juist moderner uitzien, veel opener, het oude loket was toch redelijk vervallen, en werd de hele tijd gesloopt, dus misschien is t wel eens beter af.. Nu het Centrale station nog opknappen (en het spoor verdiepen, dat zou echt perfect zijn)
S. van der Meer9 sep 2008
Reageer op deze vraag/ opmerking
Zonde dat het gebouw is gesloopt. Jammer dat ze dit als enige oplossing zien voor hangjongeren en vandalisme.
Antwoord webmaster:
nou ja, zo monumentaal was het nu ook weer niet. dan kun je alles wel zonde vinden om te slopen, maar je kunt niet van de ns verwachten dat ze alles laten staan. helemaal omdat het gebouw niet gebruikt werd. je kon er trouwens ook niet heel veel mee, alleen een kioskje ofzo er in plaatsen was mogelijk geweest, maar als daarvoor geen gegadigden zijn houdt het op.
mathijs louter19 feb 2008
Reageer op deze vraag/ opmerking
het stationsgebouw is er inmiddels uitgesloopt, alleen het dak staat er nog
Treintje16 nov 2007
Reageer op deze vraag/ opmerking
Misschien een beetje lelijk maar wel fijn dat ie d'r is.
Antwoord webmaster:
inderdaad, alsof arnhem zuid zo mooi is...
anoniem9 dec 2006
Reageer op deze vraag/ opmerking
egt een lelijk station meer kan ik er nixs ver zeggen groete uit arnhem zuid

Uw reactie:

naam: *
e-mail: *
los deze som op **
Toon mijn mailadres niet op de site
Uw opmerking of vraag: *

* verplicht veld
** omdat er blijkbaar nogal veel spam op dit formulier wordt ingevuld (die ik dan handmatig moet verwijderen) moet je deze eenvoudige som oplossen om te tonen dat je geen spam robot bent.
N.B. Voor diegenen onder jullie die niet zo'n ster in rekenen zijn: het antwoord is dus 2.


Kaartje (Google maps)
9292ov.nl (info over station)

Nieuws

Vandalisme noopt NS tot sloop wachtruimte en loket bij station Oss West : NS verwacht meer sociale controle op station door sloop (16 jun 2007)
Draaihekken op perron Oss West (29 jun 2001)
Twee Osse stations tot in detail nagebouwd (6 nov 2001)
Station Oss-west verliest loket (28 dec 2002)

Literatuur

Stationnementen : Oude en Nieuwe Spoorwegstations in Hedendaagse Beelden. Victor M. Lansink (pag. 171)

Stationsarchitectuur in Nederland 1938/1998 C. Douma (pag. 201)

Stations in de omgeving

Heihoek (1,3 km)
Oss (1,7 km)
Geffen (3,4 km)
Berghem (4,2 km)
Nuland (6 km)
Kruisstraat (8,5 km)
Ravenstein (9,9 km)
Rosmalen (10,6 km)
Rosmalen (oud) (11,4 km)
Orthen (12,9 km)

Heeft u zelf foto's die in deze verzameling zouden passen, mail deze dan naar Wichor Bramer. Het gaat daarbij om foto's van het station of van stationsgebouwen. Foto's van treinen waarop geen stations te zien zijn neem ik niet op op mijn site.


U kunt naar deze pagina linken als http://www.stationsweb.nl/osswest