Geavanceerd
mobiel
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer
halte Nijmegen Goffert - foto's en omschrijving op stationsweb

halte Nijmegen Goffert

Geopend op15 dec 2014

treinstation in gebruik
Provincie: gelderland

Welk cijfer geef je dit station?
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
5 bezoekers hebben dit station gemiddeld een 9 gegeven.

Deel uw herinneringen aan of stel een vraag over station Nijmegen Goffert

2 afbeeldingen

De laatst toegevoegde afbeeldingen op 5 mrt 2015 zijn omrand.

2010 (15)

Blijf per mail op de hoogte van toevoegingen bij dit station

Reacties (21)

Plaats zelf een opmerking bij dit station, of stel een vraag
Marco25 jan 2017
Reageer op deze vraag/ opmerking Vind je deze opmerking ongepast?
Nijmegen - Den Bosch
naamloos7 nov 2015
Reageer op deze vraag/ opmerking Vind je deze opmerking ongepast?
kan je er niet uitkomen aan welkspoor deze halte licht
naamloos26 feb 2015
Reageer op deze vraag/ opmerking Vind je deze opmerking ongepast?
niet alleen met voetbalwestrijde in dienst
j de vries24 feb 2015
Reageer op deze vraag/ opmerking Vind je deze opmerking ongepast?
hierstoppen al 2 maande treine
Luuk11 feb 2014
Reageer op deze vraag/ opmerking Vind je deze opmerking ongepast?
De daadwerkelijke bouw van station Nijmegen- Goffert is zojuist gestart. Of in ieder geval de voorbereidende werkzaamheden op de aanleg van het station.
Lennart Kok2 jul 2012
Reageer op deze vraag/ opmerking
Nieuw krantenbericht uit De Gelderlander 02-07-2012 over station Nijmegen Goffert en een klein stukje over station Wijchen. Titel: Dertien miljoen voor station Goffert ligt klaar NIJMEGEN - Niets staat de aanleg van treinstation De Goffert nog in de weg nu de Stadsregio Arnhem Nijmegen deze week 12,5 miljoen euro heeft gereserveerd voor de bouw. De gemeente Nijmegen houdt 1 miljoen euro achter de hand om eventueel bij te schieten mochten de kosten hoger uitvallen dan de geplande 12,5 miljoen euro. Nu de financin rond zijn, moet het volgens ProRail mogelijk zijn om het station eind 2014 klaar te hebben.De aanbesteding is in december van dit jaar. Station Nijmegen Goffert komt bovenop het huidige viaduct aan de Neerbosscheweg, pal nast het NXP-terrein. Het station is onderdeel van de Stadsregiorail: meer regionale treinen op bestaand spoor. Voor dat doel gaan er onder meer vier keer per uur, per richting sprinters rijden tussen Zevenaar en Wijchen. De Goffert is een van de essentile stations op dit traject. In Wijchen komt het spoor waar de sprinters keren. Deze week is besloten dat dat keerspoor eind 2014 bij het huidige station in het centrum van Wijchen komt.
Lennart Kok2 jul 2012
Reageer op deze vraag/ opmerking
Planning m.b.t. aanleg station Nijmegen Goffert volgens website stadsregiorail.nl: Voorjaar 2012 Planstudie 2B klaar 28 juni Stadsregioraad stemt in met financiering station Nijmegen Goffert Eind 2012 Start definitief ontwerp en aanbestedingsprocedure Eind 2014 Station klaar
maartens30 jun 2012
Reageer op deze vraag/ opmerking
"Geld voor station Nijmegen Goffert NIJMEGEN - De financiering van het nieuwe station Nijmegen Goffert is rond. De Stadsregioraad Arnhem Nijmegen legt 12,5 miljoen euro op tafel, Nijmegen houdt 1 miljoen euro achter de hand om een eventuele tegenvaller op te vangen. Het nieuwe station komt bovenop het viaduct van de Neerbosscheweg naast het NXP-terrein. Het station is onderdeel van het programma Stadsregiorail, dat voorziet in het laten rijden van meer regionale treinen en extra stations. ProRail realiseert het nieuwe station dat eind 2014 klaar moet zijn." Het station krijgt zowaar, en net zoals Lent, wat uitstraling door een mini-Rotterdams ontwerp. Zie: http://www.omroepgelderland.nl/web/Nieuws-1/1619831/Geld-voor-station-Nijmegen-Goffert.htm en http://beuningen.nieuws.nl/63416/station_nijmegen_goffert_eind_2014_klaar Naar verwacht gaan 3 tot 4 duizend reizigers het station gebruiken.
Marco23 mei 2012
Reageer op deze vraag/ opmerking
Bijna elke voetbalwedstrijd is tegenwoordig een verplichte buscombi. Anders zou de politie de "supporters" over een kilometer lengte moeten begeleiden, door bosrijk gebied. Dat gaat dus nooit gebeuren. Wel zijn er ontwikkelingsplannen voor het gebied rond "52 Degrees" (het hoge gebouw bij NXP/oude Philips Semiconductors. Daar is het station voor bedoeld.
Antwoord webmaster:
goede opmerking inderdaad.
Hennie20 mei 2012
Reageer op deze vraag/ opmerking
Mijn opmerking is,dat het station juist zeer goed is om voetbalsupporters naar de Goffert te leiden.Anders moeten ze de stad door,en nu is het 1 km.
Antwoord webmaster:
ach, zo vaak zijne r toch geen voetbalwebstrijden. als het er alleen daarom zou moeten liggen...
Lennart Kok1 apr 2012
Reageer op deze vraag/ opmerking
Nieuw krantenbericht uit De Gelderlander 31-03-2012 over station Nijmegen Goffert en tevens station Wijchen. Station Goffert later, maar mt kap NIJMEGEN - Pas eind 2014 stoppen de eerste treinen op Nijmegen Goffert aan de Neerbosscheweg. Dat is een jaar later dan gepland. Ook anders dan eerdere plannen: het station krijgt een overkapping. De aanleg van station Nijmegen Goffert is vertraagd omdat het keerspoor in Wijchen verlaat is. Het keerspoor is onmisbaar voor de Stadsregiorail, een snelle treinverbinding tussen Zevenaar en Wijchen. Ook Nijmegen Goffert is onderdeel van die regiorail-verbinding. Op dat traject gaan vanaf 2012 vier Sprinters per uur extra rijden. In Wijchen keren de treinen. Het daarvoor noodzakelijke keerspoor is moeilijker inpasbaar in Wijchen-centrum dan voorzien. De Stadsregio legt Nijmegen Goffert aan samen met de gemeente, ProRail en de Nederlandse Spoorwegen. Eind deze week is het definitieve ontwerp van Paul van Ree van Movares vrijgegeven. Opvallend is de overkapping die het 13,5 miljoen euro kostende station gaat krijgen. Eerder tekende Van Ree al voor het nieuwe station in Westervoort, eveneens onderdeel van de Stadsregiorail. Link: http://www.gelderlander.nl/voorpagina/nijmegen/10766329/Station-Goffert-later%2C-maar-m%C3%A9t-kap.ece
Frank22 jan 2012
Reageer op deze vraag/ opmerking
Ik hoop dat dit station er niet zal komen. De stoptrein naar nijmegen stopt ook al op station nijmegen dukenburg. Daarnaast is er een zeer groot busstation bij station dukenburg waardoor deze halte mij erg overdreven lijkt. Daarbij zal dit geen ic station worden lijkt mij...
Marco20 dec 2011
Reageer op deze vraag/ opmerking
De realisatiedatum staat momenteel op "2012-2013". Bron: http://www.stadsregiorail.nl/nieuwe-stations/station-nijmegen-goffert.aspx
Antwoord webmaster:
ik heb het nog niet bij prorail zien staan, dus zo zeker zijn die plannen nog niet. moet het nog zien, dus voorlopig maar even gaan openingsdatum hier.

ik heb je mailadres veranderd.

freek19 dec 2011
Reageer op deze vraag/ opmerking
Zijn ze al begonnen met de bouw van het station? Aangezien er staat opening over 1 maand.... Ben benieuwd hoe ns dit gaat oplossen, nog een station erbij aangezien er al capaciteitsproblemen zijn op deze lijn.
Antwoord webmaster:
nee dan klopt die openingsdatum niet, die zal ik verwijderen.
Harry14 jul 2011
Reageer op deze vraag/ opmerking
Hoewel waarschijnlijk terecht, vind ik die negatieve commentaren wel jammer. We krijgen er toch mooie foto's voor deze site voor terug? Dat mag best wat kosten :)
Antwoord webmaster:
goed gesproken ;-)
V.kruize17 feb 2010
Reageer op deze vraag/ opmerking
Knipsel uit de Gelderlander 17 februari 2010 NS-station Goffert in 2012 open woensdag 17 februari 2010 | 07:48 | Laatst bijgewerkt op: woensdag 17 februari 2010 | 12:42 Tekstgrootte De NS betreurt de verwarring die is ontstaan na een uitspraak van een medewerkster van het bedrijf. ANP NIJMEGEN - Na jaren van praten en plannen maken komt er vaart in de realisatie van NS-station Nijmegen Goffert, gelegen gelegen tussen het centraal station en Nijmegen-Dukenburg. Komend najaar moet er een ontwerp voor station en stationsomgeving liggen, zo melden de Stadsregio Arnhem-Nijmegen, ProRail en de NS. Eind dit jaar volgt politieke besluitvorming; eind 2012 moet het nieuwe station worden geopend. Uit jongste cijfers van de NS blijkt dat er dagelijks tussen de 3.000 en 4.000 mensen zullen in- en uitstappen op station Goffert. Een kwart is 'nieuw': dit zijn reizigers die nu nog met de auto komen.
Antwoord webmaster:
ik had het zelf inmiddels ook gezien, net twee minuten voor ik dit bericht las. ik plaats het in mijn nieuwsoverzicht.
Marco30 jan 2008
Reageer op deze vraag/ opmerking
Van wat ik begrepen heb, zou het station Nijmegen Goffert als lokatie een plek krijgen nabij NXP (voormalige Philips Semiconductors). Het lijkt me aannemelijk dat dit ingegeven is door een economisch beding. Daardoor zou dit station ergens bij de kruissing Weg door Jonkerbosch/Graafseweg komen te liggen. In de ontwikkelingsplannen zijn daar nieuwe woningen en bedrijvigheid gepland. Gezien de huidige busverbindingen ben je echter binnen 10 minuten op Nijmegen Centraal. Met dit nieuwe station wordt de reistijd niet of nauwelijks verkort. Mij ontgaat dan ook de toegevoegde waarde voor het OV wat betreft dit nieuwe station...
Antwoord webmaster:
ja, maar je moet het van de andere kant bekijken: Dit station is inderdaad niet nuttig als je alleen maar naar het centraal station van nijmegen wilt. maar als je bijvoorbeeld uit Oss komt, en je moet naar de muntweg, ga je nu je eindbestemming voorbij, door naar station nijmegen, moet daar 10 minuten wachten op de bus, en dan is het nog 10 minuten naar de muntweg. als je straks een stoptrein hebt stopt die al bij de graafseweg, en ben je 20 minuten eerder op je bestemming. vanaf arnhem is de reistijd nu dik 30 minuten, dat wordt minder dan 20... scheelt toch aanzienlijk. ik denk dat die 'semiconducteurs' ;-) er wel blij mee zullen zijn...
Rob Essers23 okt 2007
Reageer op deze vraag/ opmerking
Op 3 oktober 2007 stemde de Nijmeegse gemeenteraad in met het voorstel van B&W om de naam Nijmegen Goffert vast te stellen voor het nieuw te bouwen station in de wijk Goffert (zie hier).
Maarten5 mei 2007
Reageer op deze vraag/ opmerking
Geef je wel ergens gelijk dat station KAN er wel komen MAAR doe dan bijv de treinen stoppen ALS er concert is of een wedstrijd in Gofferd lijkt mij dan
Michel19 mrt 2007
Reageer op deze vraag/ opmerking
Nou, echt, dan krijgen we tussen Nijmgen CS en Nijmegen Dukenburg ook nog Nijmegen goffert, dat kun je in theorie lopen, dat is maar 2 minuten, waar zijn ze toch in godsnaam mee bezig!
Loek Peters16 sep 2006
Reageer op deze vraag/ opmerking
Een opmerking bij het station winkelsteeg?? Dat het niet bestaat lijkt mij. We hebben in nijmegen, dukenburg, hyenedaal, lent en centraal, maar geen winkelsteeg
Antwoord webmaster:
nee dat staat er ook niet, maar het zit wel in de planning. een beetje beter lezen.

Uw reactie:

naam: *
e-mail: *
los deze som op **
Toon mijn mailadres niet op de site
Uw opmerking of vraag: *

* verplicht veld
** omdat er blijkbaar nogal veel spam op dit formulier wordt ingevuld (die ik dan handmatig moet verwijderen) moet je deze eenvoudige som oplossen om te tonen dat je geen spam robot bent.
N.B. Voor diegenen onder jullie die niet zo'n ster in rekenen zijn: het antwoord is dus 2.


Kaartje (Google maps)
9292ov.nl (info over station)
Station Nijmegen Goffert - Regiorail

Nieuws

Beelden station Nijmegen Goffert gepresenteerd (1 jul 2011)
NS-station Nijmegen Goffert in 2012 open (17 feb 2010)
In 2010 NS-halte Nijmegen Goffert bij NXP en Jonkerbosplein (22 dec 2006)
Vier overstapplaatsen auto op bus rond Nijmegen (6 jun 2006)
Ook regio Arnhem-Nijmegen wil bus nu op trein aansluiten (6 okt 2005)

Ouder nieuws over Nijmegen Goffert
Heeft u zelf foto's die in deze verzameling zouden passen, mail deze dan naar Wichor Bramer. Het gaat daarbij om foto's van het station of van stationsgebouwen. Foto's van treinen waarop geen stations te zien zijn neem ik niet op op mijn site.


U kunt naar deze pagina linken als http://www.stationsweb.nl/nijmegengoffert