Geavanceerd
mobiel
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer
station Heeze - foto's en omschrijving op stationsweb

station Heeze

Telegrafische verkorting: Hze
lijnkmjaar
Eindhoven- Weert10,31913
Geopend op22 mei 1977

treinstation in gebruik
Provincie: noord-brabant

stationsgebouw (1976)kleine functionele halte. architect: C. Douma

adres: 

De Laarstukken 3
5591EZ Heeze
kaartje van de omgeving

Welk cijfer geef je dit station?
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
8 bezoekers hebben dit station gemiddeld een 4,1 gegeven.

Deel uw herinneringen aan of stel een vraag over station Heeze

11 afbeeldingen

19 afbeeldingen van dit station hebben reeds een waardering gekregen.
Sorteer de afbeeldingen op waardering
De laatst toegevoegde afbeeldingen op 3 jul 2013 zijn omrand.

1970 (6)
1990 (1)
2000 (4)
2010 (25)

Even verderop, zo'n 1200 meter richting dorpskern, werd een nieuwe halteplaats gerealiseerd ter vervanging van het oude station Heeze- Leende.

Blijf per mail op de hoogte van toevoegingen bij dit station

Reacties (4)

Plaats zelf een opmerking bij dit station, of stel een vraag
Fred27 aug 2011
Reageer op deze vraag/ opmerking
Sinds kinds af aan op dit station gekomen. Vroeger was het een beschermde plek met een loket, wachtruimten en wachtruimten met bankjes aan beide zijden. Er werden echter altijd vernielingen aangericht. Sinds het loket is gesloten is daarom ook waarschijnlijk besloten om het station in een beter te behouden staat te brengen en zijn alle afgesloten ruimten verwijderd en vrijwel ook alle glaswanden uit het station gehaald. Het is nu niets meer dan een tunnel vol met graffiti en twee perrons met slechts een dak.
Gertjan Stamer4 dec 2009
Reageer op deze vraag/ opmerking
In het voorjaar van 2001 komt er nieuwe toegang tot perron naar Eindhoven, aan de zuidzijde tussen de berkenbomen en daarachter nieuwe parkeerplaats. Op 17 December 2001 opening Treintaxihalte. Najaar 2002 bouw van totaal nieuwe overkapte fietsklemmen en fietskluizen aan beide zijden. Perrons worden verlengd met stalen roosters aan de noordzijde (richting Eindhoven) vanaf September 2002. NS loket gesloten per 17 Februari 2003. De perronverlenging van September 2002 wordt weer gesloopt in het voorjaar van 2004. De wachtruimte op spoor 2 (richting Weert) moet het zonder glaswand doen per November 2005 en tot overmaat van ramp gaat ook het voormalige loketgebouw er geheel aan in December 2007 en wordt een glaswand. Ook de zuidelijk gelegen wachtruimte gaat verder zonder glaswand aan perronzijde. Complete uitholling van ooit een fraai klein station.
joey15 dec 2004
Reageer op deze vraag/ opmerking
het klopt meer en deel wat op deze pagina staat, maar ik mis informatie en foto's van het oude station. en de lijn is nu niet meer eindhoven-weert maar breda-weert of soms breda-maastricht
wouter16 mei 2004
Reageer op deze vraag/ opmerking
Beschrijving hoe het station van Heeze er nu uitziet. Het station bestaat uit verschillende delen. Maar het belangrijkste is natuurlijk de rails. Zoals je kan zien is de rails verlaagd zodat de trein deuren precies op hoogte zijn van de passagiers dat de mensen makkelijk kunnen instappen. De witte niet doorgetrokken lijn is bedoelt als stopstreep oftewel je mag er niet overheen als je daar geen goede reden voor hebt. Er is een loket maar die is bijna altijd gesloten. Daarom is er ook een ticketautomaat. Er is onder het dak ook nog een geluidsdichte ruimte voor passagiers die op een trein wachten en ondertussen even wat willen lezen zonder herrie. Als je wilt roken dan moet je naar buiten, als het dan regent kan je onder het afdakje gaan staan of zitten op de daarvoor speciaal aangeschafte zitbankjes. Voor het verkeer is er onder het station een tunneltje gemaakt. Er zijn ook nog verkeersdrempeltjes gemaakt zodat de fietsers hun snelheid moeten verminderen en dat er dus minder botsingen plaatsvinden. Naast het ‘fietspad’ is een stoeptrappetje waar men rustig kan lopen of de waaghalzen met de fiets af gaan racen. Dit noemt men in heel Heeze het tunneltje. Sommige kinderen gingen hier skateboarden toen het ‘skateparkje’ nog niet geopend was. Het gebouw wat je op de foto kan zien is de achterkant van het station. Hier vooraan zie je het overdekte fietsenrek. En achteraan zie je die hokjes daar kan je je fiets inzetten als je er wat geld ingooit. Dat is in Heeze wel nodig want ’s avonds hangt hier bij het station nogal wat tuig rond die het leuk vind om een fietsje mee te nemen naar de rotonde bankjes en dan te vernielen.

Uw reactie:

naam: *
e-mail: *
los deze som op **
Toon mijn mailadres niet op de site
Uw opmerking of vraag: *

* verplicht veld
** omdat er blijkbaar nogal veel spam op dit formulier wordt ingevuld (die ik dan handmatig moet verwijderen) moet je deze eenvoudige som oplossen om te tonen dat je geen spam robot bent.
N.B. Voor diegenen onder jullie die niet zo'n ster in rekenen zijn: het antwoord is dus 2.


Kaartje (Google maps)
9292ov.nl (info over station)
Personeel op dit station

Nieuws

Postkantoren gaan treinkaartjes verkopen (19 jul 2001)

Literatuur

De Nederlandse Stations in oude ansichten. Deel I H.G. Hesselink (pag. 71)

Stationnementen : Oude en Nieuwe Spoorwegstations in Hedendaagse Beelden. Victor M. Lansink (pag. 156)

Stationsarchitectuur in Nederland 1938/1998 C. Douma (pag. 155)

Stations in de omgeving

Heeze (oud) (1,3 km)
Geldrop (4,1 km)
Sterksel (4,2 km)
Tongelre (6,9 km)
Nuenen (7,5 km)
Aalst- Waalre (7,9 km)
Maarheeze (oud) (8,6 km)
Valkenswaard (8,6 km)
Gestel (8,8 km)
Eindhoven (9 km)

Heeft u zelf foto's die in deze verzameling zouden passen, mail deze dan naar Wichor Bramer. Het gaat daarbij om foto's van het station of van stationsgebouwen. Foto's van treinen waarop geen stations te zien zijn neem ik niet op op mijn site.


U kunt naar deze pagina linken als http://www.stationsweb.nl/heeze