Geavanceerd
mobiel
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer
halte Hazerswoude- Koudekerk - foto's en omschrijving op stationsweb

halte Hazerswoude- Koudekerk

Telegrafische verkorting: Hkd
lijnkmjaar
Leiden- Woerden22,381878
Geopend op15 okt 1878
Gesloten op15 mei 1934

treinstation buiten gebruik
Provincie: zuid-holland

wachterswoning (1870-1970)
stationsgebouw (1878-1934)Type Zwammerdam rustiek plattelandsstation. Beganegrond en verdieping. Ingang in de zijgevel. Gevels versierd als Alphen. Groot overstekend afgeknot zadeldak.

Welk cijfer geef je dit station?
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
9 bezoekers hebben dit station gemiddeld een 8,4 gegeven.

Deel uw herinneringen aan of stel een vraag over station Hazerswoude- Koudekerk

6 afbeeldingen

5 afbeeldingen van dit station hebben reeds een waardering gekregen.
Sorteer de afbeeldingen op waardering
1900 (2)
1930 (1)
1990 (1)
2000 (1)

Wordt in het kader van het lightrail project Gouda- Leiden mogelijk heropend.

Blijf per mail op de hoogte van toevoegingen bij dit station

Reacties (8)

Plaats zelf een opmerking bij dit station, of stel een vraag
Tobi10 jan 2013
Reageer op deze vraag/ opmerking Vind je deze opmerking ongepast?
Volgens het Leidsche Dagblad van 8 januari 2013, komt er een station Hazerswoude-Koudekerk en een station Zoeterwoude-Meerburg aan de lijn tussen Alphen en Leiden. [http]www.leidschdagblad.nl/regionaal/rijnenveen/article19999733.ece/Komst-stations-Hazerswoude-en-Zoeterwoude-definitief
henk van os 10 jan 2013
Reageer op deze vraag/ opmerking Vind je deze opmerking ongepast?
2018 gaat het nieuwestation is ge pland indienst
Ruud25 dec 2012
Reageer op deze vraag/ opmerking
Kom er eigenlijk nooit meer, maar als kind speelde ik er wel... Inderdaad heeft er tot de jaren '90 (1990?) een bodewoning gestaan. In het oostelijke deel woonde een oudere man die graag zat te vissen en het westelijke deel werd als laatste bewoond door een migrantengezin. Iets ten oosten daarvan was een verharde vlakte waar je veel briketten en steenkool in de grond vond. Later viel het mij inderdaad op dat op deze plaats de bovenleiding op bredere bogen hing, zodat er ter plaatse van het voormalige station een 2e lijn zou kunnen hangen. Ben benieuwd of het nieuw te plannen station daar weer komt of wat ik vernomen heb: iets meer westelijk. Volgens mij waren de plannen tussen de westvaart en de gemeneweg (N209)
Leo R.2 mei 2011
Reageer op deze vraag/ opmerking
www.leidschdagblad.nl/nieuws/regionaal/rijnenveen/article8846151.ece/Rijnwoude-vreest-dat-ook-station-niet-doorgaat Rijnwoude vreest dat ook station niet doorgaat Gepubliceerd op 27 april 11, 16:27 Veertig jaar lang streden de voormalige gemeenten Hazerswoude en Koudekerk en de opvolger Rijnwoude voor een station. Die wens leek met de komst van de Rijn Gouwe Lijn in vervulling te gaan. Nu de RGL is geschrapt, lijkt de halteplaats verder weg dan ooit. ,,Ik maak me veel zorgen’’, zegt wethouder Ferdinand Ketel. Het nieuwe provinciebestuur van Zuid-Holland maakte vorige week bekend dat de aanleg van de RGL, een ligth-railverbinding tussen Gouda, Leiden en de kust, niet doorgaat. In de plaats daarvan komt er een betere treinverbinding Utrecht - Leiden en komt er tussen Leiden en de kust een sneldienst voor bussen en mogelijk in de toekomst een tram. Het schrappen van de RGL leidt bij betrokken gemeenten waaronder Rijnwoude tot grote verontwaardiging. Rijnwoude heeft al 3,2 miljoen euro in de nieuwe lijn geïnvesteerd. ,,De bedoeling was dat je in één keer vanaf Gouda via de Leidse binnenstad naar de kust kon reizen’’, legt Ketel zijn teleurstelling uit.
Antwoord webmaster:
leuk bericht na die vorige, die vertelde net dat dat station er binenn 2 a 3 jaar zou komen, heb hem ook al uit de droom geholpen.
Koudekerker1 mei 2011
Reageer op deze vraag/ opmerking
Ik hoorde deze week van een lid van de provenciaale staten dat er binnen 2 á 3 jaar een station word gerealiseerd bij Hazerswoude-Rijndijk. Vier keer per uur zal hier een trein stoppen, dan wel vertrekken.
Antwoord webmaster:
ik las in de krant vandaag dat het nog maar heel erg de vraag is of er extra stations aan de rijn gouw lijn komen. in elk geval betreft het dan light rail, dus weet ik niet zeker of ik het op mijn site opneem.

er is vlak na jouw opmerking onafhankelijk van mijn bericht een artikel geplaatst dat je wellicht zal interesseren waarin het station sterk in twijfel wordt getrokken.

Koudekerker22 dec 2010
Reageer op deze vraag/ opmerking
Komt het station Hazerswoude er nog?
Antwoord webmaster:
geen idee, maar in elk geval niet als treinstation. het zal hooguit worden heropend als de light rail tussen leiden en gouda gaat rijden, maar light rail valt niet onder de scope van deze website, dus zal ik daar niet veel over berichten.
Johan Langelaar25 mei 2010
Reageer op deze vraag/ opmerking
Beste webmaster, Bij de voormalige halte Hazerswoude is heden nog een perronrand te herkennen. Het is inmiddels lastig te zien ivm de begroeiïng en het "leuke" hek dat Pro-Rail nog niet zo heel lang geleden heeft geplaatst. Ook is de plek van de voormalige wachterswoning nog te herkennen, er heeft zelfs nog geruime tijd een tuinhekje gestaan, helaas is dat nog niet zo lang geleden verdwenen. mvg Johan
Antwoord webmaster:
wat leuk, dat wist ik niet. je kunt inderdaad nog veel oude stopplaatsen en stations herkennen langs het spoot. Zo is mijn hobby ook ontstaan (met de sloop van station bergentheim).
nick2 apr 2006
Reageer op deze vraag/ opmerking
Station Hazerswoude wordt inderdaad opnieuw geopend bij de aanleg van de RijnGouwelijn. De rijn-gouwe lijn krijgt bij het station hazerwoude waarschijnlijk dubbelspoor, zodat er een hoge frequentie treinen per uur kunnen rijden. De RijnGouwelijn gaat van Gouda-Alphen aan den rijn- Leiden(Binnenstad). Later ook door naar de kust richting katwijk of noordwijk. Als alles goed gaat kan station hazerwoude al in 2009/2010 heropend worden!

Uw reactie:

naam: *
e-mail: *
los deze som op **
Toon mijn mailadres niet op de site
Uw opmerking of vraag: *

* verplicht veld
** omdat er blijkbaar nogal veel spam op dit formulier wordt ingevuld (die ik dan handmatig moet verwijderen) moet je deze eenvoudige som oplossen om te tonen dat je geen spam robot bent.
N.B. Voor diegenen onder jullie die niet zo'n ster in rekenen zijn: het antwoord is dus 2.


Vertrekstaat 1891 (10)
Vertrekstaat 1911 (17)
Vertrekstaat 1929 (12)
Personeel op dit station

Nieuws

Station Hazerswoude- Rijndijk voor de Rijn Gouwe Lijn toch ten westen van de Gemeneweg (6 jun 2006)

Literatuur

Spoorwegarchitectuur in Nederland 1841-1938 H. Romers (pag. 207)

Stations in de omgeving

Zoeterwoude (4,2 km)
Alphen aan den Rijn (5,1 km)
Zuidgouwekade (5,9 km)
Fransche brug (6,3 km)
Gouwsluis (6,5 km)
Leiden Lammenschans (6,6 km)
Leiden Heerensingel (6,9 km)
Boskoop (7 km)
Rijpwetering (7,3 km)
Leiden Witte Poort (7,9 km)

Heeft u zelf foto's die in deze verzameling zouden passen, mail deze dan naar Wichor Bramer. Het gaat daarbij om foto's van het station of van stationsgebouwen. Foto's van treinen waarop geen stations te zien zijn neem ik niet op op mijn site.


U kunt naar deze pagina linken als http://www.stationsweb.nl/hazerswoude