Geavanceerd
mobiel
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer
halte Haarlem Spaarnwoude - foto's en omschrijving op stationsweb

halte Haarlem Spaarnwoude

Telegrafische verkorting: Hlms
lijnkmjaar
Amsterdam- Rotterdam14,291839
Geopend op24 mei 1998

treinstation in gebruik
Provincie: noord-holland

loopbrug (1998)Het station kent geen gebouw, maar wordt gekenmerkt door een loopbrug over de sporen.

adres: 

Woudplein 4
2031CZ Haarlem
kaartje van de omgeving

Welk cijfer geef je dit station?
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
10 bezoekers hebben dit station gemiddeld een 2,3 gegeven.

Deel uw herinneringen aan of stel een vraag over station Haarlem Spaarnwoude

11 afbeeldingen

12 afbeeldingen van dit station hebben reeds een waardering gekregen.
Sorteer de afbeeldingen op waardering
De laatst toegevoegde afbeeldingen op 11 dec 2014 zijn omrand.

2000 (11)
2010 (9)

Blijf per mail op de hoogte van toevoegingen bij dit station

Reacties (15)

Plaats zelf een opmerking bij dit station, of stel een vraag
Arjan Krabbenbos20 dec 2018
Reageer op deze vraag/ opmerking Deze opmerking is gemarkeerd als ongepast
Dit station krijgt binnenkort eindelijk haar liften op beide perrons. Wel zo makkelijk met zware bagage of als men in een rolstoel rijdt. Aan de kant van de Ikea meubelgigant zit aan de A. Hofmanweg het NZH-Vervoersmuseum de voorloper van het huidige Connexxion. In dit museum bevinden zich oude bussen en antieke trams die hier ooit door de regio reden. Het museum is alleen op vrijdag en zaterdag open, waarbij men zaterdag geen busverbinding mee is. De wandeltocht bedraagt ongeveer 20 minuten en is makkelijk te volgen langs de doorgaande weg rechts van de Ikea. De entree van dit museum bedraagt 5 euro per persoon. Vrijdag rijdt er wel een bus van en naar het museum. Deze vertrekt aan de halte bij het station en de Ikea.
Rudy8 aug 2013
Reageer op deze vraag/ opmerking
Achterlijk dat er geen liften zijn met je ikea spullen
Antwoord webmaster:
ik werk niet bij de ns, dus ik kan er nies aan veranderen.
asero16 mrt 2013
Reageer op deze vraag/ opmerking
Ik heb echt goed gekeken maar een lift heb ik niet gevonden, ik geloof dat ik een half uur bezig ben geweest om mijn arme moedertje die trap op en af te krijgen. Leuk hoor met de trein van amsterdam naar Ikea, maar terug was even moeilijk. Heb ik die lift nou echt over het hoofd gezien??
Antwoord webmaster:
ik denk al, waar staat dan dat er liften zijn, maar ik heb het daar loopbrug met liften genoemd. ik heb het inmiddels aangepast. ergens onderaan die pagina staat inderdaad ook in de opmerkingen dat er geen liften zijn. sorry. ik moet het ook maar allemaal ergens vandaan zien te halen.
h van ooijen14 aug 2011
Reageer op deze vraag/ opmerking
kan er gratis geparkeerd worden
Antwoord webmaster:
geen idee ik kom er nooit. kijk op de site van de ns.
Gertjan Stamer14 aug 2011
Reageer op deze vraag/ opmerking
Zal ik er eens een antwoord op geven..parkeren(gratis)aan de zuidzijde onder de oprit van het Keggeviaduct/achter hokje van Connexxion.Aan noordzijde groter P & R terrein nabij de bushaltes en ook Ikea kan je parkeren. Is inderdaad te vinden op NS website,zoekt en gij zult vinden.
Antwoord webmaster:
dank gertjan, het bericht gaat naar die vraagsteller.
Gertjan Stamer1 mei 2011
Reageer op deze vraag/ opmerking
Openingsfoto's alsmede bouwfoto's uit 1997 en 1998 te zien op website www.hetherenhuis.nl . Men heeft hier vlakbij gewoond en dus gefotografeerd, is wel erg fraai om te zien op die website.
Gertjan Stamer5 dec 2010
Reageer op deze vraag/ opmerking
Rood...zoals onder vermeld-niet dus,blijft grijs!!!Opvallend zijn de gesloopte CTA bakken en men heeft de oude klokken gewoon laten hangen,zal in Dec '10/Jan'11 wel nieuwe CTA bakken worden.Sowieso wordt het aanzicht anders want het Keggeviaduct over het spoor krijgt een oostelijke op/afrit en perron aan noordzijde heeft er pal naast een neiuwe pilaar bij ter ondersteuning van de nieuwe op/afrit.
Gertjan Stamer7 nov 2010
Reageer op deze vraag/ opmerking
Eerste weekend van November 2010 buitendienststelling tussen Sloterdijk en Haarlem(alsmede Haarlem-Leiden en Haarlem Zandvoort)en van die gelegenheid wordt gebruik gemaakt om de hoge pylonen en de voetbrug zelf geheel in de grijze grondverf te zetten dmv hoogwerkers op/naast de spoorlijn.Eind November is er weer een buitendienststelling en dan wordt het weer ouderwets rood...na 12 jaar sinds opening eindelijk weer eens wat onderhoud gepleegd.
Gertjan Stamer2 dec 2009
Reageer op deze vraag/ opmerking
Opvallend zijn de gesponsorde plantenbakken aan zijde Sony Music Entertainment Holland BV (nu IKEA). In 1999 heeft hier zelfs de Loverstrein gestopt. In voorjaar/zomer 1999 sloop fietsenstalling (die er pas in 1998 was geplaatst) voor overkapte nieuwe met kluizen en klemmen (zuidzijde bij de bushaltes), de noordzijde wordt voorlopig overgeslagen. Ophogen perron spoor 2 in najaar van 2001 en de abri's worden ook iets verplaatst, dit is November 2001 gereed. Dezelfde werkwijze voor spoor 1 in Feb/Maart 2002. Extra entree van dit perron tbv busbaan en dus kleine trappartij met bakstenen vergelijkbaar met de noordzijde. In Augustus 2002 afvoer van Sony plantenbakken, deze cd fabriek sluit en in de plaats komt in een nabijgelegen park een kleurrijk kunstwerk te staan. Eindelijk krijgt ieder perron een eigen kaartautomaat vanaf Mei 2003 (was eerst alleen kaartautomaat op spoor 1). Sloop bakstenen muren en bomen bij trapopgang zuidzijde najaar 2003. Vanaf 1998 was er een parkeerplaats aan zuidzijde onder brug Camera Obscuraweg, opgeheven begin 2004, men maakt nieuw P&R terrein aan noordzijde. Dit ivm verdubbeling viaduct over het spoor. Nieuwe P&R gereed in December 2004. Sony is verbouwd tot een IKEA en opent op donderdag 24 Februari 2005 (mijn verjaardag, 1958) de halte heeft meteen de bijnaam IKEAhalte gekregen. De glazen abri's zijn versierd met ballonnen en krijgen info over de Ikea. Perronverlichting in December 2005 vervangen door nieuwere. OV fietskluizen gezet aan Ikeazijde zomer 2006. Weer een viaduct erbij,nu voor de fietsen en aldus verbetering van perronbestrating en plaatsing zwarte hekwerken (2007 t/m Feb. 2009). Die imposante voetbrug is een barriere en de trappartijen zijn een groot obstakel voor minder validen. Liften zouden een uitkomst zijn.
Antwoord webmaster:
Deze zin snap ik niet goed: Ook in 1999 wordt het witte Connexxionhok aan zuidzijde vervangen door Connexxion-hok (nazomer 1999).
Gertjan Stamer30 mei 2009
Reageer op deze vraag/ opmerking
Eind Mei 2009...Haarlem Waarderpolder grote sticker over perronnaambord gedaan aan IKEA-zijde en dat slaat de spijker meteen op de kop...een naamsverandering is zeer gewenst(al enige jaren!) en men wil graag van die veel te winderige brug af en 4-sporigheid is ook een wens...gemeente,omwonenden en reizigers.
Antwoord webmaster:
wat gek dat ze zo kort na de opening al een naamsverandering willen hebben. Slechte keuze gemaakt door gemeente of door de NS?
Arjan Krabbenbos5 apr 2009
Reageer op deze vraag/ opmerking
Toen dit station nog gebouwd moest worden, zou het eigenlijk Haarlem Oost gaan heten. Dit was hetzelfde als Gouda Oost, wat nu door het leven gaat als Gouda Goverwelle. Waarom er toch steeds weer een andere naam voor zal komen weet ik niet, misschien om een bepaalde woonwijk in de nabijheid meer te benadrukken.
Antwoord webmaster:
Oost was een werktitel die ze hebben gebruikt toen er al wel duidelijkheid was dat er woningbouw zou plaatsvinden in de toekomst, maar waarschijnlijk nog geen beslissing genomen over de naam van de wijk of over de naam van het uiteindelijke station.
remco26 jun 2008
Reageer op deze vraag/ opmerking
wel jammer voor de mensen met een rolstoel of buggy dat er geen lift is
Antwoord webmaster:
ja, maar dat hebben wel meer stations ook niet. ook grote stations. Zo ontbreken in Gouda ook nog altijd liften en roltrappen. Ik heb al heel vaak mensen helpen sjouwen.
milco19 mrt 2007
Reageer op deze vraag/ opmerking
welke stoptrein stopt bij dit station?
Antwoord webmaster:
stoptrein amsterdam- haarlem- beverwijk- uitgeest
milco2 mrt 2007
Reageer op deze vraag/ opmerking
er zijn geloof ik niet zo heel veel treinen die hier stoppen
Antwoord webmaster:
ach, twee per uur in beide richtingen is toch wel aardig.
Martijn Hendriks17 mei 2006
Reageer op deze vraag/ opmerking
Wordt door de Sprinter Amsterdam-Haarlem-Uitgeest 2x per uur aangedaan. In de tijd dat Lovers-Rail nog een treindienst onderhield tussen Haarlem en Amsterdam stopten alleen de NS treinen op dit station. Vanaf het station kun je zo het recreatiegebied inwandelen of het bedrijventerrein Waarderpolder.

Uw reactie:

naam: *
e-mail: *
los deze som op **
Toon mijn mailadres niet op de site
Uw opmerking of vraag: *

* verplicht veld
** omdat er blijkbaar nogal veel spam op dit formulier wordt ingevuld (die ik dan handmatig moet verwijderen) moet je deze eenvoudige som oplossen om te tonen dat je geen spam robot bent.
N.B. Voor diegenen onder jullie die niet zo'n ster in rekenen zijn: het antwoord is dus 2.


Kaartje (Google maps)
9292ov.nl (info over station)

Nieuws

Station Haarlem Spaarwoude moet Waarderpolder heten (7 jun 2008)
Station Haarlem: sneltrein stopt waar stoptrein sprint (3 mei 2007)
NS-stations tussen Beverwijk en Haarlem blijven (30 apr 2007)

Stations in de omgeving

Rijksstraatweg (600 m)
Nieuweweg (1 km)
Haarlem (1,7 km)
Haarlem Bolwerk (2,4 km)
Zijlweg (3 km)
Bloemendaal (3,2 km)
Leidsche Straat (3,3 km)
Overveen (3,8 km)
Vijfhuizen (4,1 km)
Heemstede- Aerdenhout (4,8 km)

Heeft u zelf foto's die in deze verzameling zouden passen, mail deze dan naar Wichor Bramer. Het gaat daarbij om foto's van het station of van stationsgebouwen. Foto's van treinen waarop geen stations te zien zijn neem ik niet op op mijn site.


U kunt naar deze pagina linken als http://www.stationsweb.nl/haarlemspaarnwoude