Geavanceerd
mobiel
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer
stopplaats Eefde - foto's en omschrijving op stationsweb

stopplaats Eefde

Telegrafische verkorting: Efd
lijnkmjaar
Arnhem- Leeuwarden31,3171865
Geopend op1 jan 1890
Gesloten op16 dec 1918
Heropend op1 jul 1920
Gesloten op22 mei 1932

treinstation buiten gebruik
Provincie: gelderland

wachterswoning (1860-1950)Wachterswoning en stationslokalen in een gebouw.

Welk cijfer geef je dit station?
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
4 bezoekers hebben dit station gemiddeld een 7,8 gegeven.

Deel uw herinneringen aan of stel een vraag over station Eefde

2 afbeeldingen

2 afbeeldingen van dit station hebben reeds een waardering gekregen.
Sorteer de afbeeldingen op waardering
1900 (1)
1920 (1)

Blijf per mail op de hoogte van toevoegingen bij dit station

Reacties (9)

Plaats zelf een opmerking bij dit station, of stel een vraag
Johan18 feb 2021
Reageer op deze vraag/ opmerking Deze opmerking is gemarkeerd als ongepast
Vlak bij de spoorlijn (trein van Zutphen naar Oldenzaal) in Eefde, ter hoogte van waar vroeger slagerij Klein Klauwenberg zat,is een wandel/fietspad.Loopt achter de Wolzaklaan.Niet ver van waar het pad begint,zijn restanten van een pand(?) te vinden (lage muurtjes,stenen). Bijna niet zichtbaar/vindbaar, maar wie goed zoekt kan het vinden. Wellicht is dit een gebouwtje geweest dat destijds het station of zo was?
Leo R.11 feb 2014
Reageer op deze vraag/ opmerking
Ook volgens Wikipedia lag Eefde aan de lijn naar Hengelo, voor wat het waard is. "De stopplaats van Eefde lag tussen de huidige stations van Zutphen en Lochem. Station Eefde was in gebruik van 1890 tot 16 december 1918 en van 1 juli 1920 tot 22 mei 1932."
Antwoord webmaster:
Wikipedia heeft het niet juist. Ik heb overlegd met spoorweghistoricus Kees van de Meene, en hij heeft nergens een bevestiging kunnen vinden dat Eefde tussen Zutphen en Laren-Almen lag. In spoorboekjes wordt alleen vermelding gemaakt van Eefde tussen Hungerink en Gorssel. Ik zal de wikipedia pagina aanpassen.
Pieter Staal4 dec 2013
Reageer op deze vraag/ opmerking
Dorp Eefde kende 4 stations: staatsspoor Zutphen-Deventer wp 18 halte Hungerink-Mettray staatsspoor Zutphen-Deventer wp 19 halte Zutphenseweg (zie de foto boven) staatsspoor Zutphen-Hengelo wp 1 halte Dr.v.d. Hoevenlaan stoomtram Z.E.(lijn zu.-dev.) halte Mettray
Gerhard Winters26 mei 2011
Reageer op deze vraag/ opmerking
Zo ver ik als huidige bewoner van dit pand uit de oude koopaktes kan opmaken is dit geen wachterswoning. De woning was van fam Eskes, onderwijzer in Eefde.
Antwoord webmaster:
als je de foto uit 1920 bedoelt, het gaat niet om het huis op de voorgrond (aan de zutphenseweg 128?), dat staat ook in de tekst, maar om de wachterswoning op de achtergrond direct aan het spoor gelegen, net over de overweg. deze stationswoning bestaat inmiddels niet meer.
Victor25 feb 2008
Reageer op deze vraag/ opmerking
Het maffe is dat Eefde nog wel in de spoorboekjes van 1932 vermeld staat; er stopt alleen geen enkele trein. Pas in 1933 verdwijnt Eefde uit het spoorboekje.
Antwoord webmaster:
dat was feitelijk bij heel veel kleine haltes het geval. het laatste jaar voor opheffing stopten er geen treinen, dat is eigenlijk wat ik ook zeggen wilde bij de discussie bij boksbergerweg, het maakt niet uit wanneer de dienstorder gedateerd is, mensen konden toen vaak al lang niet meer op de trein stappen. wanneer de laatste trein reed is het station voor mij gesloten.
Marco23 feb 2008
Reageer op deze vraag/ opmerking
Google Earth geeft ook geen ander Eefde. In mijn historische atlas staat op een verkenning uit 1897/1882 een wachterswoning ten noordwesten van de kruissing met de Doctor Van de Hoevenlaan. Dat komt wel ongeveer overeen met km 3. Maar dat hier een stopplaats zou zijn geweest, is voor mij nieuw.
Henk Kars 22 feb 2008
Reageer op deze vraag/ opmerking
Volgens een stafkaart uitgave 1933 lag er ook een stopplaats Eefde bij km 3 aan de lijn naar Hengelo (O). Is hierover iets bekend?
Antwoord webmaster:
ik ken niet anders dan de stopplaats aan de lijn naar deventer. vreemd, heb nog nooit over een ander eefde gehoord. wie weet dat een andere bezoeker het weet.
H.H. de Klerk1 sep 2007
Reageer op deze vraag/ opmerking
Bij dit stationnetje was de opa van mijn echtgenote - de heer (J.?)Weustenenk - de laatste seinwachter aan de lijn Zutphen-Deventer. Was tot ongeveer 1950.
kees29 jul 2005
Reageer op deze vraag/ opmerking
Ben op zoek naar een afbeelding van station Eefde. Officieel opgeheven in 1932. Maar ben er in 1954 nog uit een stoomtrein gestapt in militaire dienst. Heeft iemand een afbeelding, misschien uit een boek? Veel dank!

Uw reactie:

naam: *
e-mail: *
los deze som op **
Toon mijn mailadres niet op de site
Uw opmerking of vraag: *

* verplicht veld
** omdat er blijkbaar nogal veel spam op dit formulier wordt ingevuld (die ik dan handmatig moet verwijderen) moet je deze eenvoudige som oplossen om te tonen dat je geen spam robot bent.
N.B. Voor diegenen onder jullie die niet zo'n ster in rekenen zijn: het antwoord is dus 2.


Vertrekstaat 1891 (10)
Vertrekstaat 1929 (15)

Nieuws

OPHEFFING STOPPLAATSEN NEDERLANDSCHE SPOORWEGEN. (9 mei 1933)
Oude spoorbrug Eefde maakt plaats (2 mei 2005)
ProRail naarstig op zoek naar koper voor oude spoorbrug (2 mei 2005)

Stations in de omgeving

Hungerink- Mettray (1,3 km)
Nieuwstad (Gld) (2,4 km)
Zutphen (3,4 km)
Gorssel (3,9 km)
Hoven (4,4 km)
Warken (4,4 km)
Voorst- Empe (5,4 km)
Epse (6,1 km)
Voorstonden (6,3 km)
Het Vosje (7,5 km)

Heeft u zelf foto's die in deze verzameling zouden passen, mail deze dan naar Wichor Bramer. Het gaat daarbij om foto's van het station of van stationsgebouwen. Foto's van treinen waarop geen stations te zien zijn neem ik niet op op mijn site.


U kunt naar deze pagina linken als http://www.stationsweb.nl/eefde