Geavanceerd
mobiel
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer
station Echteld - foto's en omschrijving op stationsweb

station Echteld

Telegrafische verkorting: Ech
lijnkmjaar
Dordrecht- Elst26,81882
Geopend op1 nov 1882
Gesloten op15 mei 1938

treinstation buiten gebruik
Provincie: gelderland

stationsgebouw (1881)station bestaat uit een hoog middendeel met een lage lange en een hoge korte vleugel
wachterswoning 25 (1882)

adres: 

Stationsweg
Echteld
kaartje van de omgeving

Welk cijfer geef je dit station?
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
16 bezoekers hebben dit station gemiddeld een 8,6 gegeven.

Deel uw herinneringen aan of stel een vraag over station Echteld

36 afbeeldingen

33 afbeeldingen van dit station hebben reeds een waardering gekregen.
Sorteer de afbeeldingen op waardering
De laatst toegevoegde afbeeldingen op 25 okt 2020 zijn omrand.

1900 (1)
1910 (2)
1940 (1)
1950 (2)
1970 (4)
1990 (11)
2000 (5)
2010 (7)

Blijf per mail op de hoogte van toevoegingen bij dit station

Reacties (24)

Plaats zelf een opmerking bij dit station, of stel een vraag
Diederick Abbink5 sep 2022
Reageer op deze vraag/ opmerking Vind je deze opmerking ongepast?
Goedendag, Is er nog iets vernomen van de huidige eigenaren?, of zijn er huidige foto�s ? Zou graag wat horen, Ex bewoner station Echteld, Met vriendelijke groet, Diederick
Jan Fahmel23 jun 2016
Reageer op deze vraag/ opmerking
Goedemiddag, Vorige week met de bewoner van dit fraaie station gesproken. Deze mijnheer zet zich met volle overgave aan het herstel van dit station. Het dak met spanten ligt er inmiddels prachtig op. Wellicht nog veel zaken te verrichten. Succes! Ik ben professioneel fotograaf, bij mij volgende bezoek aan Echteld zal ik opnamen maken en doorsturen naar u.
Maxime 19 mrt 2015
Reageer op deze vraag/ opmerking
Goedemiddag! Inmiddels 2,5jaar, heel veel aanvragen, onderzoeken, verslagen en tekeningen verder.. Toen wij het pand in 2009 kochten was er, zoals al eerder verteld, een plan voor een aanbouw. De gemeente wil, ondanks hun "goede" berichten aan de buitenwereld(zie: [http]www.gelderlander.nl/regio/rivierenland/toekomst-voor-oud-stationsgebouw-echteld-1.2275739), niet echt meewerken.. Maar afgelopen maand is er na 5 jaar eindelijk een opening gekomen. Er wordt opnieuw een plan gemaakt en voorgelegd, van de zomer zullen we hier reactie op krijgen. Van binnen is alles zo goed als af, alleen de kleine dingen moeten nog gedaan worden. De tuin was een lange tijd een soort "oerwoud", hierover zijn ook veel discussies geweest thuis;). Het is pas allemaal helemaal omgegooid en van de zomer zal dit gewoon een groot grasveld worden met een stukje terras. De andere kant van de tuin(rechts vanaf de weg), zal nog even op zich moeten wachten.. hier zijn we zelf niet erg veel en het heeft op dit moment niet onze prioriteit. Helaas wordt er wel veel gestolen bij ons, we kunnen niets meer achter ons huis laten staan zonder dat het wordt gestolen. Om het even op te sommen zijn er het afgelopen jaar; 1 aanhanger, 1 fiets(vorige week) en 1 fietsenrek gestolen, niet bepaald dingen met een lage waarden. Tevens is er voordat we deze aanhanger hadden al een keer een andere gestolen. Mochten mensen wie dit zijn, horen we dit graag!! Foto's heb ik op dit moment niet, ik kan jullie wel doorsturen naar ; [http]www.roelfienvos.com/#!portfolio-item/voormalig-station-in-gelderland , dat is de site van de interieur designer die mee heeft geholpen met de inrichting. Mocht de gemeente akkoord gaan met ons plan, zullen we dit jaar nog beginnen met bouwen. Dus mensen die er soms nog is langsrijden zullen het dan wel zien!
Mariska13 aug 2014
Reageer op deze vraag/ opmerking
Hallo Maxime, Goed om te horen dat het gebouw weer nieuw leven wordt ingeblazen. Je reactie is al weer 2 jaar oud en ik ben eigenlijk wel benieuwd naar de huidige stand van zaken. Heb je misschien wat nieuwe foto's? Liefst met de uitbouw. Welke architect hebben jullie daarbij in de arm genomen?
h van hal11 jul 2014
Reageer op deze vraag/ opmerking
Mijn opa was ooit spoorwegwachter ploegbaas in echteld. ik zag eens een foto van hem op internet,ik zou deze gaarne nog eens zien en aan mijn stamboom toevoegen. Hoe ik ook op internet speur , ik kan hem niet meer vinden. Wie kan mij helpen. Herman van Hal.
Diederick 24 nov 2012
Reageer op deze vraag/ opmerking
Hallo, Ik heb samen met mijn ouders er gewoond voor jullie en voor dat er brand was, Zou ik misschien nog wat meer foto's via de mail mogen van je? binnen en de achterkant en natuurlijk een paar van de tuin, Als je het liever niet hebt snap ik dat natuurlijk iedereen heeft zijn privacy, Hoop snel een reactie van je te ontvangen, Trouwens mijn email adres diederickabbink@live.nl
Maxime van Liere18 okt 2012
Reageer op deze vraag/ opmerking
hallo, ik woon momenteel in het station, mijn vader doet erg zijn best om het zo snel op te knappen, dit koste echter veel tijd en geld. van buiten zie je nog niet veel verschil, maar van binnen is het erg mooi aan het worden. papa probeerd om het gebouw zo te laten zoals het is. er is echter wel graffiti op het pand gespoten en dit kan er niet meer af worden gehaald ivm de kleur (zwart). De verwachtingen zijn dat het basis pand eind dit jaar klaar is, dit zullen we helaas niet redden. ik vind persoonlijk dat het er prachtig uit komt te zien. als het basis pand af is komen er nog 2 gebouwen aan de zijkand is het plan, (net zoals het vroeger was)de eene wordt een kantoor en de andere kant de schuur. verder weet ik niet zoveel maar ik zag dat u allemaal erg genteresseerd waren in t station dus ik wilde graag wat laten weten. wij hebben tevens een handgeschreven brief ontvangen van iemand die vertelde dat diegene en zijn familie vroeger in het pand hebben gewoond en vertelde over de boom die er staat, de boom die zijn broer geplant heeft en vroeg of wij deze wilden laten staan. ik weet niet of iemand van u deze heeft gestuurd maar ik laat u hierbij weten dat we de boom laten staan. papa vind het een prachtige boom hij noemt het 'de srookjes boom' omdat hij zo mooi rond is. er staat al een bannkje en papa wil er een mooi en romantisch plekkje van maken. ik hoop dat ik u met deze informatie weer een beetje op de hoogte heb gebracht. ps. ik zal proberen binnekort een paar foto's neer te zetten.
Antwoord webmaster:
leuk om een bericht van de huidige bewoners hier te lezen. fijn dat je ons op de hoogte wilt houden. en foto's zijn altijd erg welkom. jammer dat het nietmeer lukt om de graffity van de muren te halen, wat zijn er toch domme mensen in nederland die zo'n prahctig gebouw verknallen. fijn dat de boom blijft staan, hopelijk leest de vrager dat hier, maar als hij al een handgeschreven brief stuurt, zal hij ook wel geen internet hebben ;-)
Hans Schoots22 sep 2012
Reageer op deze vraag/ opmerking
Mijn zus en ik zijn in het station geboren. Mijn ouders hebben hier met hun 3 kinderen van 1948 tot 1968 gewoond. Mijn vader was wachter in het station en had dus zijn werk aan huis. In de periode dat wij er woonde werd de wachtkamer afgebroken en ook de school in de wachtkamer kan ik mij nog goed herinneren. Jammer genoeg heb ik geen foto's van het station uit die periode
Antwoord webmaster:
inderdaad jammer. toen ik het begin van het bericht las dacht ik net om die vraag te stellen. wellicht kun je hier nog iets vinden, vooral de foto's van Het Utrechts Archief zijn vaak mooi en goed na te bestellen.
Dick van der Wateren10 nov 2011
Reageer op deze vraag/ opmerking
In 1946 heb ik als pas beginnend onderwijzer in Echteld gewerkt. Daar de school door een blindganger in de oorlog opgeknapt moest worden heb ik ca. 3 maanden met klas 3 en 4 in de stationswachtkamer les gegeven. Schoolhoofd Dieperink zat in het kasteel en Juf. Heuf in de pastorie. Wat is dat lang geleden. Ik ben nu 87.
Antwoord webmaster:
wat een leuke omgevin om je lessen te geven (hoewel natuurlijk de reden wat minder leuk was). heb je wellicht nog foto's uit die periode van het station?
aagje30 okt 2011
Reageer op deze vraag/ opmerking
Wie is de restaurteur van dit station ?
Antwoord webmaster:
eh dat staat hier toch? de blauwe kamer.
wichor (webmaster)4 sep 2011
Reageer op deze vraag/ opmerking
Dit station zal geheel hersteld worden door De Blauwe Kamer. Zij zijn gespecialiseerd in restauratie van oude gebouwen.
Victor24 aug 2011
Reageer op deze vraag/ opmerking
http://www.flickr.com/photos/noordenbos/sets/72157622512847251/with/4279821944/ en http://www.gelderlander.nl/voorpagina/rivierenland/9344157/Toekomst-voor-oud-stationsgebouw-Echteld.ece
Gertjan Stamer5 jul 2011
Reageer op deze vraag/ opmerking
Stationsgebouw(wat er nog van over is !)staat gewoon weg te kwijnen en dat er ook nog eens hekken om het gebouw staan doen het ergste vermoeden..sloop ?
Antwoord webmaster:
volgens mij niet, ik dacht dat ze het wilden opknappen. staat daar geen bericht over op mijn site? ja inderdaad, lees het bericht 'nieuwe hoop voor station echteld'.
silvester peperkamp4 jun 2010
Reageer op deze vraag/ opmerking
vanmiddag het station van Echteld geschilderd hierbij de link van mijn weblog silvesters.web-log.nl
Antwoord webmaster:
Toen je zei geschilderd, dacht ik dat je de nieuwe eigenaar was en dat je het houtwerk aan de buitenkant een nieuwe laag verf had voorzien. LOL. ik snap nu wat je bedoelde, het ziet er mooi uit.
Diederick Abbink30 mrt 2010
Reageer op deze vraag/ opmerking
laats reed mijn zus met een vriend er langs en toen zijn ze gaan kijken. onze tafel die we hadden laten staan stond er nog. op de 2de verdieping was alle nog het zelfde niks kapot gemaakt. de ketel en dat andere ding zijn er uit gejadt alle ramen beneden waren kapot en boven niet. ze hebben een filmpje gemaakt alleen dat was door een mobiel dus de kwalitieit is echt slecht
diederick28 mrt 2010
Reageer op deze vraag/ opmerking
wordt er nu nog iets me gedaan ?
Antwoord webmaster:
nee het staat leeg en het staat te verpieteren. doozonde.
Diederick18 jan 2010
Reageer op deze vraag/ opmerking
mijn moeder vind het goed alleen we hebben al wel wat foto's ik krijg dus nog een scanner en het station ziet er bijna weet zo verwaarloost uit als toen mijn ouders er aan begonen ( toen was het nog wel wat erger )
diederick17 jan 2010
Reageer op deze vraag/ opmerking
we hebben er super veel foto's van want mijn ouders hebben e het station helemaal opgeknapt ( die caravan op de foto is van hun geweest ) alleen we zijn er 7 jaar geleden uit gezet door de burgemeester
Antwoord webmaster:
wat belachelijk! waarom eigenlijk? nu staat het helemaal leeg en te verpauperen. Zou je wat van de foto's die je hebt met ons willen delen dan plaats ik ze op de site. Als je nog meer verhalen kunt vertellen over het gebouw ben je van harte welkom het hier in te vullen.
diederick17 jan 2010
Reageer op deze vraag/ opmerking
wie zijn de nieuwe woners/kopers
Antwoord webmaster:
volgens mij staat het nu leeg. het wordt nu wel verkocht. Hadden je ouders het gehuurd van de NS?
S.1 nov 2009
Reageer op deze vraag/ opmerking
Krakers station Echteld: 'We zijn al maand weg'
Antwoord webmaster:
ik heb het bericht bij het nieuws opgenomen.
S.1 nov 2009
Reageer op deze vraag/ opmerking
Reactie op het nieuwsbericht wat ik zojuist heb gepost: Ik wist helemaal niet dat het gebouw nog in eigendom van de NS was. Er stoppen al heel lang geen treinen meer, meestal zijn de gebouwen dan al verkocht. Jammer dat de NS het gebouw alsnog wil verkopen. Er zijn plannen geopperd om het station te heropenen, perfect plan met origineel stationsgebouw. Het gebouw is nog steeds in bijna originele staat, het is maar afwachten wat er mee gebeurt als er een nieuwe eigenaar in komt. Binnenkort maar even langs gaan om wat foto's te maken nu het nog kan.
Antwoord webmaster:
hopen dat het zo mooi blijft inderdaad. die vorige eigenaar had het wel leuk gedaan met die reclame borden.
Geertrudis van Dijk 17 okt 2009
Reageer op deze vraag/ opmerking
Het station was belangrijk voor de bewoners van kasteel "de Wijenburg". De adellijke bewoonsters hadden hier hun aparte wachtkamer. De omgeving rond "de Wijenburg" in Echteld toont zeer authentiek. Het is daarom jammer, dat dit station er zo vervallen uitziet. Wat is de toekomst van dit pand? Is het nog te redden en kan het zijn karakterstieke uitstraling in zijn omgeving behouden? www.vriendenvandewijenburg.nl
Antwoord webmaster:
is zeker nog te redden. maar wat er mee gebeurt weet ik ook niet.
m koopmans 29 jun 2009
Reageer op deze vraag/ opmerking
Hallo Weet u mischien ook wat er met station echteld gebeurd,het ziet er zeer verwaarloosd uit,alle ramen en deuren zijn dichtgespijkerd. met vr groeten
bauke lebbing18 dec 2004
Reageer op deze vraag/ opmerking
ook op dit station heb ik nog dienst gedaan als overweg wachter 2 overwegen een aan de linkerkant en een aan de rechterkant

Uw reactie:

naam: *
e-mail: *
los deze som op **
Toon mijn mailadres niet op de site
Uw opmerking of vraag: *

* verplicht veld
** omdat er blijkbaar nogal veel spam op dit formulier wordt ingevuld (die ik dan handmatig moet verwijderen) moet je deze eenvoudige som oplossen om te tonen dat je geen spam robot bent.
N.B. Voor diegenen onder jullie die niet zo'n ster in rekenen zijn: het antwoord is dus 2.


Vertrekstaat 1891 (9)
Vertrekstaat 1911 (9)
Vertrekstaat 1929 (11)
Personeel op dit station

Nieuws

Toekomst voor oud stationsgebouw Echteld (24 aug 2011)
Nieuwe hoop stationsgebouw Echteld (12 mrt 2011)
Wens extra stations Betuwelijn in Echteld en Valburg (4 apr 2011)
Brand in onlangs verkocht station Echteld (20 apr 2010)
Krakers station Echteld: We zijn al maand weg (31 okt 2009)

Ouder nieuws over Echteld

Literatuur

De Nederlandse Stations in oude ansichten. Deel II H.G. Hesselink (pag. 117)

Spoorwegstations in Nederland L. van Paddenburg; J.G.C. van de Meene (pag. 48)

Stationnementen : Oude en Nieuwe Spoorwegstations in Hedendaagse Beelden. Victor M. Lansink (pag. 48)

Spoorwegarchitectuur in Nederland 1841-1938 H. Romers (pag. 95)

Stations in de omgeving

Schaapsteeg (2,8 km)
Tiel (5,9 km)
Kesteren (6,1 km)
Tiel Passewaaij (8 km)
Rhenen (8,3 km)
Wadenoijen (8,5 km)
Opheusden (9,6 km)
Hemmen- Dodewaard (12 km)
Veenendaal Centrum (12,4 km)
Veenendaal (12,4 km)

Heeft u zelf foto's die in deze verzameling zouden passen, mail deze dan naar Wichor Bramer. Het gaat daarbij om foto's van het station of van stationsgebouwen. Foto's van treinen waarop geen stations te zien zijn neem ik niet op op mijn site.


U kunt naar deze pagina linken als http://www.stationsweb.nl/echteld