Geavanceerd
mobiel
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer
station Echt - foto's en omschrijving op stationsweb

station Echt

Telegrafische verkorting: Ec
lijnkmjaar
Maastricht- Venlo32,9741865
Geopend op21 nov 1865
Gesloten op15 mei 1938
Heropend op1 mei 1940
Gesloten op4 mei 1947
Heropend op1 mei 1949

treinstation in gebruik
Provincie: limburg

stationsgebouw (1862)Type SS 5e klasse Hoog middendeel met puntgevel, met aan weerszijden een korte evenhoge vleugel die aan de straatzijde iets, en aan de perronzijde sterk terug springt. Langs de bovenzijde van de puntgevels is bij so...lees verder
architect: K.H. van Brederode
verbouwing 1884twee vleugels
verbouwing 1911middendeel met verdieping verhoogd

adres: 

Stationsweg 5
6101HK Echt
kaartje van de omgeving

Welk cijfer geef je dit station?
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
13 bezoekers hebben dit station gemiddeld een 8,2 gegeven.

Deel uw herinneringen aan of stel een vraag over station Echt

61 afbeeldingen

35 afbeeldingen van dit station hebben reeds een waardering gekregen.
Sorteer de afbeeldingen op waardering
De laatst toegevoegde afbeeldingen op 16 jan 2021 zijn omrand.

1900 (1)
1940 (1)
1950 (2)
1960 (1)
1970 (4)
1980 (7)
1990 (3)
2000 (17)
2010 (25)

Loket gesloten sinds 5 maart 2004.

Blijf per mail op de hoogte van toevoegingen bij dit station

Reacties (18)

Plaats zelf een opmerking bij dit station, of stel een vraag
J17 okt 2021
Reageer op deze vraag/ opmerking Deze opmerking is gemarkeerd als ongepast
Erg leuk om deze site te vinden. Het gezin van mijn moeder heeft er tot de eerste jaren van de tweede wereldoorlog gewoond, mijn grootvader was er stationschef.
Heimen Stoffels14 mei 2016
Reageer op deze vraag/ opmerking
Ik weet dat het een oude reactie is, maar zeker weten dat u er al zolang woont? Want volgens ene Eric, op deze pagina, staat het gebouw leeg (zie zijn reactie onderaan).
m26 mrt 2015
Reageer op deze vraag/ opmerking
Ik ben zelf van geboorte van Echt en ben hier ook opgegroeid. Voor mij is dit 1 van de mooiste gebouwen van Echt. Ik vind het een prachtig gebouw. het wordt nog altijd bewoond en er is sinds enkele jaren ook weer een bloemenwinkel in. Terrecht dat deze parel een rijksmonument geworden is enkele jaren terug
Anne Michaelis19 jun 2013
Reageer op deze vraag/ opmerking
Ik ben als jong meisje in Echt op school geweest en liep dikwijls langs het station in Echt. Voor mij is dat een mooi gebouw en ik vind dat het behouden moet worden. Het is jammer dat je er alleen automaten hebt. Vroeger was het sfeervol met mensen in het station. Het was altijd leuk om van Echt naar Roermond of Sittard te gaan met de trein. Als ik naar Nederland ga, kan ik nog altijd lekker vanuit Schiphol naar Echt reizen. De site is geweldig!
Rutger22 okt 2012
Reageer op deze vraag/ opmerking
@Donna, Fietsendiefstal is al jaren een flink probleem hier. Maar zo is het wel op meer stations. Je kunt beter een brief naar de gemeente sturen over je klachten. Er zijn van mij ook 2 fietsen ontvreemd in enkele jaren tijd in echt. Terwijl ik toch echt altijd alles netjes afsluit. Wat betreft de bloemenzaak: Valt onder franchise of is vestiging van Bloemenshop Het Station. Op heel veel stations zijn bloemenzaken te vinden, dus ik vind deze invulling niet vreemd. Veel mensen die met de trein naar een afspraak gaan of nog even snel een bloemetje nodig hebben, gaan nog even naar zo'n zaak om wat te halen. Ze zijn trouwens ook niet duur moet ik zeggen in echt. De broodjeszaak die er eerder in zat is door ondernemingstechnische redenen moeten sluiten. Had het veel beter kunnen doen eigenlijk.
Antwoord webmaster:
voor reacties op vragen had ik nog zo'n handige knop gemaakt: reageer op deze opmerking, dan krijgt @donna meteen een bericht dat er op haar is gereageerd, nu moet je maar afwachten of ze het leest. jammer.
Donna9 dec 2011
Reageer op deze vraag/ opmerking
Bedankt voor u antwoord Webmaster. Maar het feit is dat er wel weer veel fietsen worden gestolen op station Echt. En de werkelozen zitten maar thuis en krijgen toch elke maand hun centen, dus mooi om ze iets zinvols te laten doen voor het geld wat ze elke maand ontvangen van de belasting betaler! Goede dagbesteding! En de burger kan zijn fiest zorgeloos stallen.
Antwoord webmaster:
Kan vbest zijmaarbwatmoet ik daarmee. Kagen op mij site heeft toch geen zin...
Donna8 dec 2011
Reageer op deze vraag/ opmerking
Waarom zit er maar af en toe iemand in de fietskeet om de fietsen te bewaken? Ik dacht dat de Gemeente Echt daar uitkeringsgerechtigden voor had uitgekozen, maar wat mij opvalt komen die heel vaak niet opdagen of gaan ze al na 2 uurtjes weer naar huis! Is daar geen controle op??? Want ik vind dat dat soort mensen wel eens wat mag doen voor hun centen die ze elke maand vangen.
Antwoord webmaster:
Pfff geen idee hoor, daar ganik toch niet over...
Henk20 okt 2011
Reageer op deze vraag/ opmerking
Momenteel word het stationsgebouw ongebouwd tot een bloemenwinkel. Erg jammer dat je er zo weinig aan hebt voordat je op reis gaat..een broodjeszaak was beter geweest..
Antwoord webmaster:
ja daar heb je inderdaad niet veel aan. net als een mailadres op henk.nl, dat werkt ook niet toch?
Sylvia30 aug 2011
Reageer op deze vraag/ opmerking
FIETSENDIEFSTAL.... 30 aug 2011 Gisteren is mijn afgeloten fiets gestolen,uit de fietsenstalling. Merk.Advancer Manhattan. kleur, Goldsilver/GREY. Wie oh wie heeft iets gezien???????
Rutger12 mrt 2011
Reageer op deze vraag/ opmerking
Extra parkeerplaats is inmiddels een week of 3 in gebruik. Nog niet iedereen weet het blijkbaar, of men vind het te ver lopen. Want de hoofdparking staat nog altijd bomvol elke dag. Je kunt voorlangs de fietsenstalling richting het perron lopen. Er is een pad gemaakt naar het voedpad wat er al lag. Dus je hoeft niet rondom de hele fietsenstalling.
Rutger30 okt 2010
Reageer op deze vraag/ opmerking
Inmiddels is de fietsenstalling reeds uitgebreid. Men is op dit moment ten zuiden van de fietsenstalling fundamenten aan het aanleggen voor als het goed is een nieuwe parkeerplaats. Werd ook wel tijd, want na de grote renovatie van de parkeergarage enkele jaren geleden is de capasiteit van de parkeerplaats er niet veel beter op geworden, en er is duidelijk een plaatstekort op dit moment (autos die niet in vakken staan omdat alle vakken vol zijn e.d.)
Yvonne12 jul 2010
Reageer op deze vraag/ opmerking
Heb deze site vandaag pas ontdekt...hoewel ik al 20 jaar woonachtig ben in het stationsgebouw van Echt.....hartstikke mooi om die oude foto's te zien...
Antwoord webmaster:
Heb je misschien nog oude foto's van het station waar je woont die nog niet op mijn site staan? Het is altijd leuk om foto's van bewoners via de mail te krijgen.
W.26 mei 2010
Reageer op deze vraag/ opmerking
Woon zelf in Echt maar, wat is ons stationsgebouw allemaal geweest? Ik weet heel vroeger een loket, toen restaurant, bloemist, eetgelegenheid? en veel leeg. iets vergeten? Zozo Gertjan. Fietsenstalling uitbreiding is wel handig, mischien een fietswacht instellen? Diefstal is zelfs in Echt mogelijk :P, Ook is het daar altijd vol en worden de kluisjes nauwelijks gebruikt wegens defecte. Mvg.
Antwoord webmaster:
ik weet niet wat het allemaal geweest is. dat heb ik niet bijgehouden (van alle stations in nederland). misschien één van de bezoekers hier?
Gertjan Stamer27 mrt 2010
Reageer op deze vraag/ opmerking
In vroege voorjaar 2010 alle bomen omgezaagd op grasveld ten zuiden van overkapte fietsenstallingen...de stalling in kwestie wordt dus flink uitgebreid(zomer 2010).Stationsgebouw staat nog steeds leeg te wezen.
Gertjan Stamer18 nov 2009
Reageer op deze vraag/ opmerking
In 1989 wordt het eilandperron verfraaid met een geel getintte wachtruimte met veel glas en verwarming;heeft ook blauwe en rode kleuren in zich.Stationsgebouw zou men al in 1986 willen slopen maar is gelukkig nooit gebeurt;Articon en Straus van Mierlo(beiden renovatiebureaus)doen goed werk...getuige de plaquette in de hal gedateerd 27 Oktober 1989(incl foto)-rechts van het NS loket(destijds dus!).Per 1 Januari 2001 alhier Treintaxi...die kapt er mee per 1 April 2004 !Daags erna sluit het NS loket voorgoed...dat hakt er in.Vanaf 17 Mei 2004 oude fietsenstallingen rondom het gebouw gezet en op de oude plek worden dan nieuwe overdekte stallingen inclusief kluizen gebouwd,in Februari 2005 alles weer gereed en oude stallingen afgevoerd.In najaar 2005 start horeca in oude stationsgebouw....en dat sluit haar deuren weer in het voorjaar van 2008. Sloop van glazen wanden van de in 1989 gebouwde glazen wachtruimte-de deur eruit en nog wat onoverkomelijkheden waar de vernielers vat op zouden kunnen hebben(Mei 2006)
Eric16 nov 2009
Reageer op deze vraag/ opmerking
Zeer spijtig dat dit prachtige stationsgebouw alweer 2 jaar leeg staat.
sandra21 nov 2007
Reageer op deze vraag/ opmerking
het ns station is een historisch pand dat behouden moet worden,gelukkig ben ik samen met mijn moeder in dat ns station een horecagelegenheid begonnen.een gezellig nostalgisch plek om te genieten van een hapje en een drankje.wij vinden het zeer belangrijk dat dit pand zijn autenthiekheid behoud. met vriendelijke groet, het team van broodjeszaak 'de statie'
milco17 mrt 2007
Reageer op deze vraag/ opmerking
bestaat station 'echt' echt... grapje!!!

Uw reactie:

naam: *
e-mail: *
los deze som op **
Toon mijn mailadres niet op de site
Uw opmerking of vraag: *

* verplicht veld
** omdat er blijkbaar nogal veel spam op dit formulier wordt ingevuld (die ik dan handmatig moet verwijderen) moet je deze eenvoudige som oplossen om te tonen dat je geen spam robot bent.
N.B. Voor diegenen onder jullie die niet zo'n ster in rekenen zijn: het antwoord is dus 2.


Kaartje (Google maps)
9292ov.nl (info over station)
Vertrekstaat 1868 (6)
Vertrekstaat 1891 (10)
Vertrekstaat 1911 (11)
Vertrekstaat 1929 (16)
Vertrekstaat 1940 (8)
Vertrekstaat 1957 (37)
Vertrekstaat 1971 (77)
Personeel op dit station

Nieuws

Actie voor behoud toezichthouders station Echt (2 aug 2003)
Station in Echt niet bewaakt (9 jul 2003)
Lot bewakers station in Echt nog onzeker (30 okt 2003)
Lot bewakers station Echt nog onzeker (25 okt 2003)

Literatuur

Spoorwegstations in Nederland L. van Paddenburg; J.G.C. van de Meene (pag. 29)

Stationnementen : Oude en Nieuwe Spoorwegstations in Hedendaagse Beelden. Victor M. Lansink (pag. 35)

Spoorwegarchitectuur in Nederland 1841-1938 H. Romers (pag. 57, 172, 253)

Stations in de omgeving

Susteren (4,6 km)
Maasbracht (6 km)
Linne (7,3 km)
Nieuwstadt (L) (7,4 km)
Sittard (11,1 km)
Roermond (13,1 km)
Herkenbosch (13,5 km)
Geleen- Lutterade (14,4 km)
Baexem- Heythuysen (14,9 km)
Geleen Oost (15 km)

Heeft u zelf foto's die in deze verzameling zouden passen, mail deze dan naar Wichor Bramer. Het gaat daarbij om foto's van het station of van stationsgebouwen. Foto's van treinen waarop geen stations te zien zijn neem ik niet op op mijn site.


U kunt naar deze pagina linken als http://www.stationsweb.nl/echt