Geavanceerd
mobiel
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer
station Diemen Zuid - foto's en omschrijving op stationsweb

station Diemen Zuid

Telegrafische verkorting: Dmnz
lijnkmjaar
Weesp- Leiden31993
Geopend op 23 mei 1993

treinstation in gebruik
Provincie: noord-holland

stationsgebouw (1993)kapconstructie vlindervorm. Beetje pagode achtig. Liftschacht ver doorgestoken boven het stationsdak architect: R.M.J.A. Steenhuis

adres: 

Diemerdreef 1
1112CK Diemen
kaartje van de omgeving

Welk cijfer geef je dit station?
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
8 bezoekers hebben dit station gemiddeld een 4,2 gegeven.

Deel uw herinneringen aan of stel een vraag over station Diemen Zuid

21 afbeeldingen

13 afbeeldingen van dit station hebben reeds een waardering gekregen.
Sorteer de afbeeldingen op waardering
De laatst toegevoegde afbeeldingen op 10 feb 2013 zijn omrand.

1990 (1)
2000 (14)
2010 (14)

Blijf per mail op de hoogte van toevoegingen bij dit station

Reacties (10)

Plaats zelf een opmerking bij dit station, of stel een vraag
michael26 okt 2011
Reageer op deze vraag/ opmerking
Wat is er aan de hand? Auto bij het spoor in diemen geparkeerd, kom ik terrug, van het werk. Een waarschuwing onder me ruitewissers dat er per 4 november een parkeer en stopverbod geld. Waarom staat er dan toch nog een bordje met een grote p er in. Mag je nog gewoon parkeren toch.
Antwoord webmaster:
hoe moet ik dat nu weten?
michael26 okt 2011
Reageer op deze vraag/ opmerking
Was ook niet de vraag. maar ziet er naar uit dat het hier ook niet meer gratis wordt. Wordt het het openbaar vervoer. of toch de auto. wat reistijd betreft ga ik toch liever met de auto. treinen is nog steeds niet een goed alternatief. Vond het vreemd dat er een waarschuwing onder me ruitewissers zat. Kan zijn dat er iets bekend is. over de parkeer situatie hier. Kan me niet voorstellen dat ik een veroorzaker ben van de parkeer problemen. Klein autootje. en niet vervuilend. mischien eens informeren wat de situatie hier is en inhoud. Ben het eigenlijk wel een beetje zat.
Antwoord webmaster:
bij mij ie niets bekend, en mijn site is hier ook niet de plek voor.
Jan18 mei 2011
Reageer op deze vraag/ opmerking
Ja dat kan. Bij het nabijgelegen kantorencomplex Diemervijver is er (buiten kantoortijd) voldoende (gratis) parkeerplek beschikbaar. 5min. loopafstand.
Antwoord webmaster:
waarschijnlijk is het al te lang geleden
M. de Ruiter8 mei 2011
Reageer op deze vraag/ opmerking
Kun je in de buurt van station Diemen-Zuid gratis parkeren?
Antwoord webmaster:
ik weet het ook niet maar zoek dan ook goed, als je googlet op gratis parkeren diemen lees ik dit: Diemen-Zuid is een gratis parkeerterrein in Diemen van waaruit men per metro of trein naar het Centrum van Amsterdam kan reizen. Op dit parkeerterrein is geen toezicht.
Gertjan Stamer8 mei 2010
Reageer op deze vraag/ opmerking
In voorjaar 2010 zijn oude fietsenstallingen verwijderd en overkapte nieuwe er voor in de plaats gekomen-ook nieuwe bestrating,station fleurt er meteen van op...veel treinreizigers komen te voet,stalling is al ingekrompen.
Gertjan Stamer9 nov 2009
Reageer op deze vraag/ opmerking
De Vliegende Kip(nav restaurant Flying Chicken)en in voorjaar 2003 wijziging parkeerplaatsen richting het noorden,de rotonde die dan wordt gebouwd noopt tot die maatregel.Flying Chicken is volgens zeggen pas per 1 December 1995 zo gaan heten,het was eerst een NS restaurant. Het NS loket sluit per 16 April 2005 en staat jaren leeg en enige tijd geleden zag ik(in 2009 dus)dat er een IT bedrijf in is gevestigd-het loketfront in de hal is er nog steeds,die hal is heringericht mbt OV poorten...niet echt een verbetering te noemen maar wel veiliger ?
Bas Veerman3 sep 2009
Reageer op deze vraag/ opmerking
Wanneer je dit station vergelijkt met Amsterdam RAI, valt het bijna vanzelf op dat de dakconstructie van de overkapping op beide stations bijna identiek is. Alleen heeft RAI natuurlijk de welbekende glazen halve bogen die het station volledig overkappen. Diemen Zuid is op alle punten alleen net wat somberder opgezet (kleiner perrongebouwtje, kortere overkapping zonder zijwanden, 1 roltrap, geen extra trap).
anoniem4 jul 2008
Reageer op deze vraag/ opmerking
Wat een prutsvolk als je een brief post op een site dat niet van de NS is. Zoiets doe je normaal toch officieel. Zo zal je nooit wat bereiken... @ the webmaster: Keep up the good work!
Antwoord webmaster:
ach ja, je krijgt hier de meest vreemde reacties, ondanks de pagina met veelgestelde vragen en de check dat mensen die gelezen hebben voor ze met me in contact komen. Laatst was er iemand die wou klagen dat de bloemen die hij op het station had gekocht al na 3 dagen verlept waren. Hij zou nooit meer bloemen bij me kopen... zucht!
milco10 feb 2007
Reageer op deze vraag/ opmerking
er is een treinspoor die rechtstreeks van diemen zuid naar bijlmer arena gaat zonder duivendrecht tegen tekomen maar hier rijden nog geen treinen. gaan hier nog treinen rijden? waarom is dit spoor er als er GEEN TREINEN gaan rijden?
Antwoord webmaster:
er zijn wel meer sporen waar geen personentreinen rijden, maar daarom kunnen er nog wel goederentreinen rijden. mijn site gaat echter alleen over personenvervoer.
rosali herder4 apr 2005
Reageer op deze vraag/ opmerking
Veel bewoners die gebruik maken van uw treinvervoer hebben een brief ontvangen met de mededeling dat het station per 16 april a.s. haar loketten gaat sluiten. Een fraai geformuleerde brief, die de suggestie wekt dat het alleen nog maar simpeler gaat worden om een kaartje voor de trein te kopen. Uw bedrijf gaat voorbij aan het feit dat veel oudere inwoners niet overweg kunnen met de ticketautomaat. Ook gaat u voorbij aan de invaliden die moeilijkheden ondervinden met de automaat. U gaat ook voorbij aan het veiligheidsaspect wat in Diemen-Zuid een verontrustende factor is. Mede omdat uw loketten de laatste tijd beperkt open waren, maken veel inwoners geen gebruik meer van het station Diemen-Zuid en gaan met fiets of auto naar station Duivendrecht. Alleen de ouderen zonder vervoer kunnen geen kant meer op. Staande bij de automaat met op een afstand een paar spiedende ogen nood niet uit tot het kopen van een kaartje via de automaat.Wetende dat winst de grootste factor in uw beleid is zou u uw sociale beleid toch ook mee kunnen laten spelen. Ik besef dat dit een naïeve gedachte is. Desondanks hopen wij dat u, -zeker nu de bewaking die de gemeente Diemen voor de komende periode heeft opgeschort- op uw besluit om de loketten te sluiten wilt herzien. Dit schrijven is mede namens buurtpreventie Akkerland. Met vriendelijke groet, Rosali Herder
Antwoord webmaster:
Hoezo mijn bedrijf? Ik heb toch niets met de spoorwegen van doen. Ik ben maar een hobbyist die stations fotografeert.

Uw reactie:

naam: *
e-mail: *
los deze som op **
Toon mijn mailadres niet op de site
Uw opmerking of vraag: *

* verplicht veld
** omdat er blijkbaar nogal veel spam op dit formulier wordt ingevuld (die ik dan handmatig moet verwijderen) moet je deze eenvoudige som oplossen om te tonen dat je geen spam robot bent.
N.B. Voor diegenen onder jullie die niet zo'n ster in rekenen zijn: het antwoord is dus 2.


Kaartje (Google maps)
9292ov.nl (info over station)
Station-zuid krijgt volgend jaar camera's

Literatuur

Stationnementen : Oude en Nieuwe Spoorwegstations in Hedendaagse Beelden. Victor M. Lansink (pag. 190)

Stationsarchitectuur in Nederland 1938/1998 C. Douma (pag. 280)

Stations in de omgeving

Amsterdam Science Park (1,5 km)
Duivendrecht (1,5 km)
Duivendrecht I (1,6 km)
Amsterdam Arena (1,7 km)
Diemen (1,8 km)
Amsterdam Holendrecht (2,1 km)
Amsterdam Bijlmer ArenA (2,2 km)
Amsterdam Amstel (3,1 km)
Amsterdam Muiderpoort (3,8 km)
Sint Anthoniedijk (4,3 km)

Heeft u zelf foto's die in deze verzameling zouden passen, mail deze dan naar Wichor Bramer. Het gaat daarbij om foto's van het station of van stationsgebouwen. Foto's van treinen waarop geen stations te zien zijn neem ik niet op op mijn site.


U kunt naar deze pagina linken als http://www.stationsweb.nl/diemenzuid