Geavanceerd
mobiel
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer
station Bunde - foto's en omschrijving op stationsweb

station Bunde

Telegrafische verkorting: Bde
lijnkmjaar
Maastricht- Venlo6,371865
Geopend op21 nov 1865
Gesloten op15 mei 1938
Heropend op1 mei 1940
Gesloten op6 okt 1941
Heropend op1 jul 1945
Gesloten op4 mei 1947
Heropend op14 mei 1950

treinstation in gebruik
Provincie: limburg

stationsgebouw I (1862-1964)Type SS 5e klasse Hoog middendeel met puntgevel, met aan weerszijden een korte evenhoge vleugel die aan de straatzijde iets, en aan de perronzijde sterk terug springt. Langs de bovenzijde van de puntgevels is bij so...lees verder
architect: K.H. van Brederode
verbouwing 1911rechtervleugel vier keer zo groot
stationsgebouw II (1964-2005)Type standaard Douma standaardstationsgebouw. Baksteenschijf aan straatzijde door lokale kunstenaar. architect: C. Douma

adres: 

Spoorstraat 4
6241CL Bunde
kaartje van de omgeving

Welk cijfer geef je dit station?
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
12 bezoekers hebben dit station gemiddeld een 6,6 gegeven.

Deel uw herinneringen aan of stel een vraag over station Bunde

46 afbeeldingen

36 afbeeldingen van dit station hebben reeds een waardering gekregen.
Sorteer de afbeeldingen op waardering
De laatst toegevoegde afbeeldingen op 16 jan 2021 zijn omrand.

1910 (2)
1920 (1)
1950 (7)
1960 (6)
1970 (3)
1990 (3)
2000 (14)
2010 (10)

Blijf per mail op de hoogte van toevoegingen bij dit station

Reacties (13)

Plaats zelf een opmerking bij dit station, of stel een vraag
Miep Hesemans Reijnen8 jan 2012
Reageer op deze vraag/ opmerking
Best Hr van Etten Uw informatie is niet helemaal juist. Het klopt wel dat Hr van Etten stationschef was voor mijn vader. Mijn vader is in de zomer van 1955 overgeplaatst van Eindhoven naar Bunde en is daar stationschef geweest tot in 1960 Ik weet het nog precies want ik ben in Eindhoven van de vijfde klas op school naar de zesde in Bunde gegaan en ik was toen 11 jaar. In die jaren dat mijn vader stationschef was is mij ook niets bekent dat daar opnames zijn gemaakt van de KRO Misschien is dat voor 1955 geweest, maar ik daar nooit niks over gehoord.
Loes Puplickhuizen-Reijnen7 jan 2012
Reageer op deze vraag/ opmerking
Even een opmerking voor A.v.Etten. Mijn vader P.J.H.Reijnen was de opvolger van stationschef v.Etten en na mijn vader was er dhr.v.Lierop. Volgens mij was dhr.v.Lierop de laatste stationschef in Bunde. Groeten vanuit Canada.
Antwoord webmaster:
jammer dat je niet de link hebt gebruikt 'reageer op deze vraag/ opmerking', dan was het bericht meteen bij van etten aangekomen.
A.v.Etten1 jan 2012
Reageer op deze vraag/ opmerking
De laatste stationschef was mijn grootvader,en naar het schijnt zijn er ook filmbeelden gemaakt door de K.R.O.in de jaren `55,56,57.Weet U misschien waar we die kunnen opvragen.M.v.g A.v.Etten.
Antwoord webmaster:
ik zou het niet weten. veel weet ik niet van de geschiedenis van dit station, alles wat ik weet staat op deze site. miscshien kan Het Utrechts Archief je meer vertellen. zij hebben de oude ns archieven in huis, inclusief personeelsdossiers.

Hebben jullie zelf in jullie familiealbums nog oude foto's uit die periode? foto's van oud bewoners zijn vaak uniek en erg mooie sfeerbeelden. Kun je me de naam en de standsplaatsen en jaartallen van je grootvader vertellen, dan plaats ik hem in het overzicht van stationschefs.

Loes Puplickhuizen-Reijnen23 sep 2011
Reageer op deze vraag/ opmerking
Dear Webmaster. Ben net terug van mijn bezoek aan Nederland. Wat een prachtige 2 weken heb ik daar doorgebracht.Heb Martin ook ontmoet en heb 3 dagen in Oldenzaal doorgebracht. Ook ben ik daar op een bijeenkomst geweest van de bond van gepensionneerden spoormensen (Martin is daar voorzitter van), er werd voorlicht gegeven door een hele bekwame dame van de N.S. namelijk Marjan Holbrink voor het gebruik van de OV Chip Card. Wat een gezellige middag met al die oude spoormensen hardstikke leuk. Natuurlijk ben ik ook naar Bunde geweest met mijn zus Miep en hebben daar de oude en gezellige plaatsen nog eens bezocht. Hebben ook een muurschildering gevonden in een zaal in Bunde van het station Bunde, geweldig. Nogmaals bedankt voor deze leuke website.Groetjes van Loes.
Antwoord webmaster:
graag gedaan hoor. leuk dat het bezoek aan nederland zo leuk was. fijn dat mijn website daar een steentje aan kon bijdragen.
Loes Puplickhuizen-Reijnen15 aug 2011
Reageer op deze vraag/ opmerking
Dear Webmaster. Heb contact gemaakt met Martin Meijerink, ik kom in September naar Nederland en zal dan Martin ontmoeten na 55 jaar. Dit heb ik te danken aan deze website en mijn zus Miep uit Eindhoven. Thank you. Loes.
Antwoord webmaster:
Oh wat leuk! Aan zo'n effect had ik nou niet gedacht toen ik de website 10 jaar geleden begon. Ik krijg er tranen van in mijn ogen.
Loes Puplickhuizen-Reijnen8 jul 2011
Reageer op deze vraag/ opmerking
U had me gevraagd om een bio van mijn vader en waar op welke stations hij had gewerkt. Ik heb daar niet bij gezegd dat hij daar stationschef was geweest!!!!.Please correct your information and remove his name as stationschef,the only place he was stationschef was in Bunde. Thanks. Loes.
Antwoord webmaster:
ok sorry, ik heb de functies nu verwijderd.
Loes Puplickhuizen-Reijnen7 jul 2011
Reageer op deze vraag/ opmerking
Heel hartelijk bedankt voor het bijvoegen van mijn vader op het personel van station Bunde. Vader was geboren in 1899 en gestorven in 1973. Ik zal bij mijn familie informeren welke jaren hij in Eindhoven, Reuver en Schinnen was geplaatst. Loes.
Antwoord webmaster:
dank ik heb de data vast ingevuld, en ook de stations toegevoegd,
Loes Puplickhuizen-Reijnen4 jul 2011
Reageer op deze vraag/ opmerking
Even een verklaring over het commentaar van Martin Meijerink. Mijn vader had helemaal geen bezwaar op Martin, hij vond alleen dat ik veel te jong was voor Martin, ik was pas 16 geworden toen ik Martin heb leren kennen.
Antwoord webmaster:
blijkbaar was het toch oud zeer bij hem, wel fijn dat dat nu os opgehelderd. overigens heb ik over een ander stelletje vernomen dat de familie van de man (zoon van de chef van het goederenstation van nijmegen) vond dat hij onder zijn stand trouwde met de dochter van het de stationschef van stavoren. maar misschien speelde ook daar het leeftijdsverschil mee (hij was 30 en zij 16). ze zijn uiteindelijk wel bij elkaar gekomen, want dit verhaal werd me door hun zoon verteld.
martin meijerink3 jul 2011
Reageer op deze vraag/ opmerking
ik was van 1950 tot1957 werkzaam als leerling machinist op de stoom en kwam daarbij geregeld rangeren in Bunde. Ik werd daar verliefd op Loesje maar het mocht niet van der vader immers het tractiepersoneerl behoorde niet tot de top. Ik ben haar totaal uit het oog verloren maar niet vergeten Onlangs nog contact met een oud collega uit Maastricht waar ik nog drie keer per jaar vertoef.Uiteraard ook gesproken over Loesje en samen het liedje gezongen na twee glazen wijn Wie is Loesje Loesje met har bloesje. Wie qweet waar ze is gebleven graag een reactie Martin Meijerink
Antwoord webmaster:
loes zal zelf dit bericht lezen, haar mailadres stond wel in mijn database, dus het contact is gelegd (tenzij haar mailadres niet meer werkt). Ze schrijft zelf dat ze tegenwoordig in Canada woont. Als je je mailadres op deze site hebt verborgen kan ze weer reageren op dit bericht met de link. ik stuur je haar mailadres wel even op, dat is makkelijker.
Loes Puplickhuizen-Reijnen20 nov 2010
Reageer op deze vraag/ opmerking
Wat een prachtige tijd hebben wij in Bunde op het station doorgebracht toen mijn vader daar stations chef was van 1955 to 1960. Ik heb deze website gestuurd gekregen van mijn zus Miep Hesemans-Reijnen. Vanuit Canada volg ik alles over deze website, ik vind het geweldig dat zoiets is opgezet. Ben vorig jaar nog in Bunde geweest en vind het toch zo jammer om zo'n mooi gebouw af te breken, maar al de prachtige herinneringen worden nooit vergeten. Vele groeten vanuit Canada.
Antwoord webmaster:
miep heeft mij al veel foto´s gestuurd. Het is altijd leuk om berichten van oud bewoners te lezen op mijn site. Je schrijft nog heel goed Nederlands!
L.A. Meijer9 nov 2010
Reageer op deze vraag/ opmerking
Mijn vader ( J.N.P.Meijer) heeft begin jaren vijftig als commies ook nog wel enige tijd in Bunde gewerkt.Dat betrof een tijdelijke over- plaatsing vanuit Simpelveld omdat daar het per- sonenverkeer wegens kolenschaarste gestaakt was. Mijn vader was toen in pension bij Lexis aan de Meerstraat. gegroet Louis Meijer
Miep Hesemans Reijnen1 feb 2010
Reageer op deze vraag/ opmerking
Op dit station zijn wij van 1955 gaan wonen toen mijn vader werd overgeplaatst van Eindhoven naar Bunde waar hij stationschef werd.Tot hij in 1960 werd gepensioneerd,we hebben daar met heel veel plezier gewoond en ons pap heeft daar ook verschillende prijzen gewonnen met tuinieren van de stationsbeplantingen, wat heel mooi was. Het is heel jammer dat zo`n markant station werd afgebroken, wat woonruimte betreft was het geweldig ook met grote zolders waar heel veel familie en vrienden hebben gelogeerd. Dat was een fantastische tijd.
Antwoord webmaster:
ja er zijn in de loop der tijd heel veel stations afgebroken. Dat van Reuver wat hetzelfde type was is gelukkig onlangs erg mooi gerestuareerd (wel zonder de vleugel, die is er pas later aangebouwd en in Reuver was die al verwijderd en gelukkig niet herbouwd)
Gertjan Stamer28 okt 2009
Reageer op deze vraag/ opmerking
Sluiting NS loket per 1 April 1997 en vele jaren leegstaand en even in 2000 ingevuld door kunstenaar. Voorjaar 2002 weer leeg...late najaar sloop fietsenstallingen en bouw nieuwe overdekte fietsenstallingen en gereed in Januari 2003.Sloop stationsgebouw in Juni/Juli 2006.

Uw reactie:

naam: *
e-mail: *
los deze som op **
Toon mijn mailadres niet op de site
Uw opmerking of vraag: *

* verplicht veld
** omdat er blijkbaar nogal veel spam op dit formulier wordt ingevuld (die ik dan handmatig moet verwijderen) moet je deze eenvoudige som oplossen om te tonen dat je geen spam robot bent.
N.B. Voor diegenen onder jullie die niet zo'n ster in rekenen zijn: het antwoord is dus 2.


Kaartje (Google maps)
9292ov.nl (info over station)
Vertrekstaat 1868 (6)
Vertrekstaat 1891 (10)
Vertrekstaat 1911 (10)
Vertrekstaat 1929 (14)
Vertrekstaat 1940 (8)
Vertrekstaat 1957 (37)
Vertrekstaat 1971 (53)
Personeel op dit station

Nieuws

NS laat station in Bunde slopen (8 nov 2005)
NS: jeugd weren uit stations Meerssen en Bunde (13 mrt 2003)

Literatuur

Stationnementen : Oude en Nieuwe Spoorwegstations in Hedendaagse Beelden. Victor M. Lansink (pag. 136)

Spoorwegarchitectuur in Nederland 1841-1938 H. Romers (pag. 57, 254)

Stationsarchitectuur in Nederland 1938/1998 C. Douma (pag. 114, 120-121)

Stations in de omgeving

Elsloo (wachtpost 16) (700 m)
Vaeshartelt (1,8 km)
Geulle (1,9 km)
Meerssen (1,9 km)
Rothem (1,9 km)
Vroenhof (3,2 km)
Mariënwaard (3,5 km)
Limmel (4,5 km)
Houthem- St. Gerlach (5 km)
Maastricht Boschpoort (5,3 km)

Heeft u zelf foto's die in deze verzameling zouden passen, mail deze dan naar Wichor Bramer. Het gaat daarbij om foto's van het station of van stationsgebouwen. Foto's van treinen waarop geen stations te zien zijn neem ik niet op op mijn site.


U kunt naar deze pagina linken als http://www.stationsweb.nl/bunde