Geavanceerd
mobiel
spoorkaart
spoorlijnen
tijdlijn
typen stations
reisplanner
nieuws
bronnen
links
literatuur
FAQ
contact
gastenboek
inloggen
overig
© disclaimer
station Beekbergen - foto's en omschrijving op stationsweb

station Beekbergen

Telegrafische verkorting: Bbg
lijnkmjaar
Dieren- Apeldoorn15,7831887 - 1950
Geopend op 2 jul 1887
Gesloten op 1 aug 1950

treinstation buiten gebruik
Provincie: gelderland

stationsgebouw (1886)Type KNLS 2e klasse Laag gebouw met woning. architect: K.H. van Brederode

adres: 

Dorpsstraat 140
Beekbergen
kaartje van de omgeving

Welk cijfer geef je dit station?
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
21 bezoekers hebben dit station gemiddeld een 8,6 gegeven.

Deel uw herinneringen aan of stel een vraag over station Beekbergen

24 afbeeldingen

23 afbeeldingen van dit station hebben reeds een waardering gekregen.
Sorteer de afbeeldingen op waardering
De laatst toegevoegde afbeeldingen op 9 jan 2021 zijn omrand.

1900 (1)
1950 (2)
1960 (1)
1970 (4)
1990 (4)
2000 (8)
2010 (4)

Blijf per mail op de hoogte van toevoegingen bij dit station

Reacties (20)

Plaats zelf een opmerking bij dit station, of stel een vraag
Jan Herman van Apeldoorn13 sep 2018
Reageer op deze vraag/ opmerking Deze opmerking is gemarkeerd als ongepast
12-9- gimg ik per bus naar Eerbeek kijken, omdat ik op kaarten geen station zag maar wel een Stationsstraat. Het station gaat binnenkort samen met Brummen geheel op de schop: nieuw, vergroot parkeerterrein; winkels en huizen erbij; en zo. Bij **: Trek je van die onbenullen niks aan. Hierbij mijn advies van 35 jaar als redacteur: - Haal de **alinea weg, want geef ze niet de kans om te denken indruk te hebben gemaakt. - Praat er verder nooit meer over. - Publiceer dit zeker niet. - Spoel die zooi meteen door de wc. - En ga lekker op vakantie. Want wat is er nou mooier dan over treinen publiceren. En dat jij al dit moois aan de lezers mag laten zien!
j. Barleeus30 dec 2012
Reageer op deze vraag/ opmerking
Heb het plan om station Beekbergen in HO na te bouwen Kunt u mij helpen aan maten of weet hoe ik er aan kom. alles ter plekken op meten is geen opcie bij voorbaad hartelijk dank met vriendelijke groet
Antwoord webmaster:
wellicht weet Het Utrechts Archief dat, zij hebben de oude spoorarchieven in huis.
Martijn Heijink18 jul 2012
Reageer op deze vraag/ opmerking
Het personenvervoer per trein werd door NS in 1947 beindigd, daarna voerde NS dit nog tot 1950 met bussen uit. De sluitingsdatum van 1950 is voor het personenvervoer op zich dus correct, maar de laatste personentrein reed al in 1947.
wilco20 dec 2011
Reageer op deze vraag/ opmerking
ik denk toch dat dit wel goed is uitgezocht door de mensen van die vereniging . wilco
Antwoord webmaster:
ik denk het dan niet, daar gaan we hier niet van uit hoor. we werken hier met dienstregelingen. en als er een dienstregeling van 1950 is waarin de lijn nog gewoon open is, dan geldt dat als sluitingsdatum. en niet een of andere vermelding in een boek (dat ik zelf dus niet eens in bezit heb maar waar ik via via van heb gehoord.
wilco19 dec 2011
Reageer op deze vraag/ opmerking
de lijn is gesloten in 1947 voor personen verkeer, er bleef wel een vrij intensief goederen verkeer over. dit staat in het boek koninklijke nederlandse locaalspoorwegmaatschapij willen 2 (apeldoorn-dieren) van de oudheidkundige verenigin De Marke uit 2007. groet wilco medewerker vsm
Antwoord webmaster:
mijn site gaat niet over goederenvervoer, maar openbaar personenvervoer. dat een spoorlijn open is voor goederen of voor museumspoor, is dat voor mijn site als gesloten.

overigens was de lijn nog tot 1950 voor personenvervoer in gebruik hoor.

wilco10 dec 2011
Reageer op deze vraag/ opmerking
het adres van het depot/station in beekbergen is DORPSTRAAT 140 in BEEKBERGEN. Dit is op de hoek van de Hulleweg en Dorpstraat net buiten het dorpje Lieren. Dit komt omdat het stationsgebouw om grondgebied van beekbergen staat en niet in lieren zelf. spoor 1 is wel in lieren. groet wilco medewerker VSM
Antwoord webmaster:
Iknheb het veranderd
Heimen Stoffels7 nov 2011
Reageer op deze vraag/ opmerking
Volgens de VSM: http://www.stoomtrein.org/wzw/traject.html werd de lijn al in 1947 voor personenvervoer gesloten. Klopt hun site niet of heeft Stationsweb de verkeerde sluitingsdatum staan?
Antwoord webmaster:
volgens mij klopt hun site dan niet.
Gert de Vries19 okt 2011
Reageer op deze vraag/ opmerking
Het adres Immenbergweg heeft betrekking op de halte Immenbergweg, vlakbij Loenen. Deze halte op deze VSM lijn is speciaal voor de campinggasten van de vele campings in de omgeving. Deze halte komt niet voor op stationsweb.nl. De reden daarvoor ken ik niet. Wellicht nog eens toevoegen? In dat geval zal ik een paar mooie foto's aanleveren.
Antwoord webmaster:
de reden is gelijk aan de reden waarom ook bijvoorbeeld pijnacker zuid niet op stationsweb is opgenomen. mijn site gaat over openbaar vervoer per trein. Light rail of museumspoorlijnen horen daar niet bij, dat is geen trein of geen openbaar vervoer. De halte Immenbergweg is pas geopend toen de lijn als museumspoorlijn dienst ging doen. Deze spoorlijn was toen al gesloten voor openbaar vervoer. Net zoals de hofpleinlijn voor mijn site in 2006 is gesloten voor treinen.
Leen30 jul 2011
Reageer op deze vraag/ opmerking
Voor VSM station Beekbergen worden 2 adressen genoemd. Immenbergwerg Beekbergen en Huleweg Lieren. Wat is nu het juiste adres?
Antwoord webmaster:
waar staat immenbergweg dan? ik heb het hier alleen over lieren en dat is het juiste adres.
J. Ooms20 jan 2011
Reageer op deze vraag/ opmerking
Beste webmaster, geweldige site! Leuk om af en toe eens op te serven. Een tip voor de hyperlink die H Struijk heeft geplaatst: er mist een w aan zodat de hyperlink het niet doet. Groeten
Antwoord webmaster:
nee er ontbrak een http:// aan het adres. dat kun je zelf niet toevoegen omdat dat vaak door spammer wordt gebruikt, dan kunnen ze mijn site hacken en kan ik niet meer bij mijn onderhoudstool, daarom heb ik daar een beveiliging op zitte. ik moet het dan zelf nog wel toevoegen. dat heb ik nu gedaan.
H. Struijk3 okt 2010
Reageer op deze vraag/ opmerking
Deze persoon heeft station Beekbergen al nagebouwd in 1:87. Hier kunnen veel mensen wat van leren. Super mooi gemaakt!!!
Antwoord webmaster:
dat is inderdaad mooi gedaan. haast niet van echt te onderscheiden.
wilco14 sep 2010
Reageer op deze vraag/ opmerking
station beekbergen heeft vroeger geen draaischijf of lok loods gehad. de draaischijf is door de vsm vanuit duitsland gehaald en in bbg weer opgebouwd. beekbergen had vroeger een doorgaand spoor nu huidig spoor 1, een omloopspoor nu huidig spoor 2 en 2 kopsporen. modelspoor vereniging vamus uit apeldoorn is nu bezig met het maken van station beekbergen in 1 op 87. groet wilco mederwerker vsm
tuinman7 sep 2010
Reageer op deze vraag/ opmerking
heeft beekbergen een treinstation, waarvan ik naar apeldoorn kan?
Antwoord webmaster:
nee, zoals je hier ziet is dat alleen een museumtrein. bovendien staat het station niet in het dorp beekbergen zelf. je kunt beter een bus nemen, zie www.9292ov.nl.
Cor van Gageldonk12 jul 2010
Reageer op deze vraag/ opmerking
Zijn er bouwtekeningen van station Beekbergen, ik wil het graag nabouwen in HO. Zo ja. kunt u die mailen naar mij, a.u.b. Bij voorbaat hartelijk dank! Ik meen ook dat Realix ooit een HO-station Beekbergen heeft gemaakt? Klopt dit? Zo ja, is dat wellicht ergens nog of weer te koop?
Antwoord webmaster:
over modelbanen weet ik niets, maar de bouwtekeningen zul je misschien kunnen vinden in Het Utrechts Archief. Zij hebben de oude spoorarchieven in beheer. zie www.hetutrechtsarchief.nl voor contact informatie.
Pieter29 jun 2010
Reageer op deze vraag/ opmerking
Op het emplacement van Beekbergen ligt een draaischijf, zijn er afbeeldingen bekend van de bijbehorende lokomotievenloods? Of is deze draaschijf door de VSM zelf gebouwd en was er oorspronkelijk geen draaischijf?
Antwoord webmaster:
ik denk dat ze van elders hier naar toe is geplaatst. kan me niet voorstellen dat beekbergen in de begin dagen zo groot en belangrijk was dat daarbij een loc loods en draaischijf hoorde.
Jonny Hemelsoet27 sep 2008
Reageer op deze vraag/ opmerking
Op Donderdag 25 september 2008 hebben we tijdens onze vakantie in Hoederloo een fietstocht gemaakt en hebben toen tijd genomen om van het idilische station en omgeving te genieten. Een aanrader om te bezoeken, mogelijk wordt de werkplaats met de oude treinstellen en locomotieven nog eens opengesteld voor het publiek.
jelle10 aug 2008
Reageer op deze vraag/ opmerking
het is groot (jelle 8 jaar)
Antwoord webmaster:
ja best wel vind je niet? Dat komt omdat hier stoomtreinen rijden van een museum. Daar is dit een belangrijk station voor, terwijl het maar een klein dorpje is. Als je eens in de buurt bent moet je er een keer langs gaan, vraag maar aan je vader of moeder of ze er een keer heen willen met je.
Leo van Engeland10 feb 2008
Reageer op deze vraag/ opmerking
Stationsgebouw en amplecement van Beekbergen ligt in de bebouwde kom van het dorp Lieren
Antwoord webmaster:
ja daarom staat er ook bovenaan de pagina: 'Ook wel bekend als: Lieren'.
iemand5 aug 2007
Reageer op deze vraag/ opmerking
leuk stationnetje
patrick7 nov 2004
Reageer op deze vraag/ opmerking
Dit station is nu ingebruik bij de stoomtrein Apeldoorn - Dieren. (VSM)

Uw reactie:

naam: *
e-mail: *
los deze som op **
Toon mijn mailadres niet op de site
Uw opmerking of vraag: *

* verplicht veld
** omdat er blijkbaar nogal veel spam op dit formulier wordt ingevuld (die ik dan handmatig moet verwijderen) moet je deze eenvoudige som oplossen om te tonen dat je geen spam robot bent.
N.B. Voor diegenen onder jullie die niet zo'n ster in rekenen zijn: het antwoord is dus 2.


Vertrekstaat 1891 (10)
Vertrekstaat 1911 (18)
Vertrekstaat 1929 (21)
Vertrekstaat 1940 (16)
Personeel op dit station

Nieuws

Station Beekbergen decor serie (6 jun 2007)
De Veluwse trein-die-niemand-ergert rijdt weer (13 apr 2004)
Nieuw station voor stoomtrein (27 jun 2002)
Apeldoorn knooppunt van spoorwegen met 7 haltes (18 okt 2003)
Stoomtrein alleen blijkt niet genoeg (20 aug 2001)

Ouder nieuws over Beekbergen

Literatuur

Spoorwegstations in Nederland L. van Paddenburg; J.G.C. van de Meene (pag. 66)

Stationnementen : Oude en Nieuwe Spoorwegstations in Hedendaagse Beelden. Victor M. Lansink (pag. 65)

Spoorwegarchitectuur in Nederland 1841-1938 H. Romers (pag. 215)

Stations in de omgeving

Loenen (4,6 km)
Apeldoorn De Maten (5,4 km)
Apeldoorn (5,6 km)
Zwanenspreng (5,8 km)
Klarenbeek (7 km)
Apeldoorn Osseveld (7,7 km)
Assel (8,2 km)
Eerbeek (8,4 km)
Teuge (8,5 km)
Het Loo (8,5 km)

Heeft u zelf foto's die in deze verzameling zouden passen, mail deze dan naar Wichor Bramer. Het gaat daarbij om foto's van het station of van stationsgebouwen. Foto's van treinen waarop geen stations te zien zijn neem ik niet op op mijn site.


U kunt naar deze pagina linken als http://www.stationsweb.nl/beekbergen